نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
  1. #1
    کاربر ویژه انجمن
    (همکار قدیمی سرپرست کل)

    محل سکونت
    تهران
    نوع حیوان خانگی
    عروس هلندی_شاه طوطی_گربه
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    شماره عضویت
    22

    این مطلب هم ،برای افرادی که بـــــــاز امسال می خوان ماهی قرمز بخرند :-(

    به گزارش دیده بان حقوق حیوانات ایران :
    سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه*ای نکات لازم جهت انتخاب و نگهداری ماهی قرمز برای سفره هفت سین را توصیه کرد.
    به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، در این اطلاعیه آمده است: ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری نمایند.
    این اطلاعیه می افزاید: ماهی قرمز، دارای ظاهر، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و از خرید ماهیانی که علائمی چون جمع شدن و تا خوردن باله*ها، وجود لکه های پنبه مانند در اطراف دهان، زخم یا لکه*های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز روی بدن دارند ، خودداری شود.
    طبق این اطلاعیه لبه باله*ها نباید خورده و سائیده شده باشد، چشم*ها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد و پولک*های (فلس*های) ماهی نیز نباید ریخته شده باشد.


    این اطلاعیه می*افزاید: در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب موردنیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود و یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده ننمایید.
    همچنین دراین اطلاعیه بر شستشوی دوره ای آکواریوم*ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه) تاکید شده که ترکیبات مورد نیاز از آمونیوم چهار تایی به مقدار ۱-۱/۰ گرم در لیتر آب به مدت ۱۵-۱ دقیقه و یا ترکیبات ید به مقدار ۲۰۰ میلی گرم در لیتر آب به مدت ۱۰ ثانیه تشکیل می*شود.
    سازمان دامپزشکی تاکید کرده است: بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی باید دست*ها را با آب و صابون به صورت کامل شست و از دست زدن کودکان به ماهیان باید جلوگیری کرد.
    این اطلاعیه درمورد غذای ماهیان می*آورد: ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است و غذادهی باید یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
    طبق این اطلاعیه غذاهای ماهیان آکواریومی باید در جاهای خنک ، تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و با رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی نگهداری شود.
    سازمان دامپزشکی همچنین توصیه کرده است: دوره حداقل ۲ هفته*ای قرنطینه*ای برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه مهیا شود و در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی به دامپزشک و در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی*های پوستی در اعضای خانواده به پزشک مراجعه شود.
    بر اساس این اطلاعیه، آب مورد استفاده بدین منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شده و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.
    سازمان دامپزشکی توصیه کرده است: در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصور مجاز مشخص شده جهت این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود داده و یا به آکواریوم دارها تحویل نمایید.
    در این اطلاعیه توصیه شده است: از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری نمایید.



  2. #2
    کاربر ویژه انجمن
    (همکار قدیمی سرپرست کل)

    محل سکونت
    تهران
    نوع حیوان خانگی
    عروس هلندی_شاه طوطی_گربه
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    شماره عضویت
    22
    دانستنی هایی در مورد مهمانان قرمز عید

    به گزارش دیده بان حقوق حیوانات ایران :

    ماهی قرمز یا ماهی حوض از خانواده کپور ماهیان است که به دست انسان اهلی شده است و قدمت پرورش آن در جهان به بیش از هزار و ۶۰۰ سال می*رسد.

    این گونه را برای نخستین بار چینی*ها تکثیر و پرورش دادند و و پس از آن وارد ژاپن و سپس وارد کشورهای اروپایی و حدود ۸۰ سال پیش نیز هم*زمان با ورود صنعت چای به ایران وارد شد و به دلیل زیبایی و رغبت مردم برای خرید، صنعت تکثیر و پرورش آن در کشور توسعه یافت.
    ماهی قرمز جزو آبزیان زینتی است که مردم به دلیل زیبایی ظاهری آبزیان زینتی را نگهداری می*کنند؛ به طوریکه بر اساس تحقیقات علمی انجام شده ۱۵ دقیقه نگاه کردن به آکواریوم ماهی ۴۸ ساعت استرس*های روحی و روانی انسان*ها را می*کاهد.لذا آبزیان زینتی در جهان طرفداران زیادی دارد و ۱۸۰ کشور دنیا صادرات و واردات ماهیان زینتی دارند؛ به طوریکه میزان حجم مبادلات آبزیان زینتی سالانه بیش از ۱۵ میلیارد است.
    هم*اکنون ۱۰۰شکل مختلف از این گونه ماهی وجود دارد که بیش از ۳۰ مدل آن در کشورمان موجود است.
    در حال حاضر در کشورمان بیش از ۳۸۰ مرکز مجاز تکثیر و پرورش آبزیان زینتی وجود دارد که عمدتا این مراکز در اصفهان با مرکزیت کاشان، استان مرکزی با مرکزیت محلات، قزوین و مازندران است.
    با توجه به اینکه صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی اشتغالزایی بالایی دارد و هر ۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی ۱۵ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می*کند و همچنین بازگشت سرمایه بسیار کوتاهی دارد که از چند روز و نهایتا یک ماه است و تکثیر و پرورش آن امری آسان است، از این صنعت استقبال بالایی شده است به طوریکه کشورمان هم جزو تولیدکنندگان بزرگ و هم جزو واردکنندگان بزرگ آبزیان زینتی است؛ گونه*هایی که علم تکثیر آن در کشورمان وجود ندارد، وارد می*شود.
    گفتنی است؛ طی ۱۰ ماهه ابتدای امسال بیش از ۱۰۵ میلیون قطعه آبزی زینتی از جمله ماهی قرمز در کشورمان تکثیر و پرورش یافته و ۱۲ میلیون قطعه انواع آبزیان زینتی وارد کشور شده است و با توجه به اینکه هر ساله در نزدیکی ایام عید تقاضا و استقبال خرید این گونه از آبزیان در کشورمان افزایش می*یابد، سازمان دامپزشکی به عنوان متولی بهداشت بیماری*های آبزیان و در راستای رعایت مسایل بهداشتی و انسانی در خرید و نگهداری مواردی را اطلاع رسانی می*کند که در این زمینه کاظم عبدی – مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری*های آبزیان سازمان دامپزشکی در گفت*وگو با ایسنا، اعلام کرد: سازمان دامپزشکی به عنوان مرجع بهداشتی موافق عرضه ماهیان زینتی و مخالف عرضه و نگهداری لاک پشت، حلزون، سمندر و دیگر خزندگان و دوزیستان است.
    وی تاکید کرد: مردم باید ماهی قرمز را باید از اماکن مجاز همچون آکواریوم فروشی*ها، میادین میوه و تره بار، مراکزی که توسط ادارات کل دامپزشکی در هر استان مشخص شده خریداری کنند.
    همچنین هنگام خرید ماهی قرمز و دیگر ماهیان زینتی از خرید ماهیانی که روی بدنشان لکه*های قرمز، سفید و سیاه وجود دارد، فلس*هایشان ریخته، باله*هایشان پوسیده شده، زخم و برآمدگی روی بدنشان دارند، خودداری کنند.
    عبدی اظهار کرد: این نوع ماهیان نباید در منزل کنار نور آفتاب، آشپزخانه و کنار شومینه قرار گیرند و پس از دوره نگهداری نباید وارد منبع آبی همچون رودخانه*ها شوند.
    به گفته مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری*های آبزیان سازمان دامپزشکی به*ازای هر یک ماهی یک تا دو لیتر آب لازم است و از آب شهر که دارای کلر است به هیچ وجه نباید استفاده شود؛ دو روز آب شهر را بیرون قرار داده تا کلر آن از بین رود و سپس استفاده کنند. همچنین در هفته دو تا سه بار آب ماهیان قرمز باید تعویض شود که هر بار یک سوم آب ماهی*ها عوض شود، کافی است.
    وی تاکید کرد: کودکان به هیچ وجه نباید به آب ماهی یا بدن آنها دست بزنند و در صورت دست زدن سریعا دستشان را با آب و صابون بشویند.
    عبدی اظهار کرد: سازمان دامپزشکی کشور هر ساله با نزدیک شدن به ایام عید، سیستم مراقبت فعال و غیر فعال در کلیه مراکز تکثیر و پرورش آبزیان زینتی اعمال و از همه مراکز مجاز تکثیر و پرورش استان*ها بازدید می*کند.
    وی افزود: با انجام نمونه*برداری، آزمایشات ویروسی، قارچی و باکتریایی در صورت بیماری اقدام به درمان و معدوم*سازی و قرنطینه می*کند. همچنین گواهی*های حمل مجاز بهداشتی صادر می*شود.
    به گفته مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری*های آبزیان سازمان دامپزشکی طی سال*های اخیر با اقدامات بهداشتی سازمان دامپزشکی و مراقبت*ها، هیچ گونه بیماری خطرناکی در آبزیان زینتی مشاهده نشده است و امسال هم در صورت رعایت مسایل بهداشتی هیچ گونه مشکلی نخواهد بود.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ