اسم علمی:cichorium intybus
روش تکثیر:بذر
زمان کاشت:مناسب ترین فصل برای کشت آن فروردین ماه
زمان برداشت:
ریشه ها در آخر سال اول از زمین خارج گردد
برگ کاسنی را باید موقعی از ساقه جدا کرد که در مرحله رشد کامل باشد
اندام مورد استفاده:ریشه و برگ
سن رویشی:با توجه به شرایط زندگی، یک ساله، دوساله یا چند ساله
پراکنش جغرافیایی:بومی نواحی اروپا، هندوستان و مصر می باشد. البته گسترش آن در دنیا زیاد است و در نقاط دیگر از جمله آسیا، آفریقا و قسمت هایی از آمریکا هم می روید اطلس اصلی رویش آن در ایران شامل نواحی کم ارتفاع البرز، قزوین، رشت، اطراف تهران، کرج، آذربایجان، رودبار، ارومیه، لاهیجان، بلوچستان، بجنورد، مشهد، فریمان و بسیاری از نقاط دیگر می باشند.
خواص درمانی:
كاسني مسكن عطش و حرارت دروني است. كاسني در درمان التهابات معده و پاك كردن مجاري ادراري، مؤثر است
ماليدن آب كاسني به محل هاي خارش بدن بسيار مفيد است
ريشه كاسني در باز كردن و روان شدن اخلاط بسيار مؤثر است.
ريشه كاسني بهترين دارو براي آب آوردن شكم است و در نفخ و تحليل مواد بسيار نافع است. ريشه كاسني براي تقويت معده، زياد كردن ادرار و رفع درد مفاصل و ضد يرقان مفيد است
عرق كاسني كه از گياه تازه كاسني گرفته شده باشد براي خنكي به كار مي رود
برگ هاي كاسني داراي املاح پتاس است و جوشانده آن براي تصفيه خون، تقويت معده و اعضا به كار مي رود.
برگ كاسني، داراي مقداري ويتامين«ث»است و لذا در حفظ جواني مؤثر است. برگ كاسني، زهر طحال را از بين مي برد و كيسه صفرا، يرقان و دردهاي معده و كبدي را معالجه مي كند.