شهرکرد- ایرنا- نماینده مقیم آژانس بین المللی همکاری ژاپن (جایکا) در ایران اعلام کرد: ژاپنی ها در قالب طرح جایکا، مصمم به اجرای طرح های حفاظت از جنگل های زاگرس به ویژه جنگل های چهارمحال و بختیاری هستند.






به گزارش ایرنا، کوهی ساتو روز چهارشنبه در سومین جلسه کمیته هماهنگی مشترک در فاز تمدید پروژه جایکا در چهارمحال و بختیاری، با اشاره به برخی پروژه های در حال اجرای آژانس همکاری های بین المللی ژاپن در ایران افزود: رفع آلودگی هوای تهران، کمک به توسعه پایدار کشاورزی در گلستان و حفظ مراتع و جنگل های چهارمحال و بختیاری از جمله پروژه های در حال اجرا با همکاری جایکا است.

وی، اجرای این طرح ها در ایران را موفق ارزیابی کرد و گفت: ایران و آژانس جایکا، همکاری های بلند مدتی طی سال های گذشته داشته اند.
وی، به اتمام مدت زمان اجرای پروژه جایکا در استان چهارمحال وبختیاری همزمان با دسامبر امسال اشاره و اظهار کرد: یک تیم ارزیاب از مشاوران این آژانس، بررسی این پروژه را قبل از زمان اتمام پروژه انجام خواهند داد.

ساتو تصریح کرد: بعد از انجام این پروژه مقرر شده است که این فعالیتها در ایران ادامه داشته باشد و برای ادامه کار با طرف ایرانی در حال رایزنی هستیم.
وی گفت: تاکنون با اجرای این طرح در استان چهارمحال و بختیاری فعالیتهای خوبی در حوزه تقویت مدیریت مشارکتی در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از جمله تهیه سند راهبردی این پروژه، توسعه ظرفیت مشارکت های مردمی و تشکیل کمیته های همگانی در استان انجام شده است.
ساتو با بیان اینکه رویکرد جایکا همکاری فرد به فرد و گسترش مشارکتهای مردمی است، افزود: در این راستا برای تربیت نیروی انسانی 2 دوره آموزشی برگزار شده است.

مشاور ارشد پروژه جایکا نیز گفت: سمینار پروژه بین المللی مدیریت مشارکتی منابع طیبعی (پروژه جایکا) آبان ماه امسال در شهرکرد برگزار می شود.

سیئیچی میشیما افزود: این سمینار به منظور ارائه خروجی های پروژه جایکا در استان چهارمحال و بختیاری و ارزیابی نهایی این پروژه 23 دی ماه در شهرکرد و 24 دیماه در منطقه بازفت به عنوان مکان های پایلوت این طرح برگزار می شود.

میشیما اظهار کرد: اقدام مدیریت حفظ و احیای جنگل و معیشت مردم برای افزایش درآمد از مهم ترین کارهای اجرای این طرح در استان بود که مردم روستایی این مناطق به خصوص زنان برای اجرای این طرح همکاری زیادی کردند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال وبختیاری نیز گفت: در کشور ایران به موضوع آب و خاک به عنوان منابع ملی توجه شده است.

ذبیح الله غریب، با اشاره به پتانسیل های استان در حوزه آب و خاک اظهار کرد: اجرای پروژه های مهم ملی و بین المللی مانند جایکا زمینه مشارکت مردم در حفظ و حراست از این ظرفیت ها و همچنین بهره برداری صحیح را فراهم می کند.
وی افزود: این پروژه حدود 6 سال در استان اجرا شده است و گستردگی آن و مشارکت همگانی مردم به عنوان یک پروژه اقتصادی ملی از خواسته های مردم و مسئولان استان است.

غریب اظهار کرد: هم اکنون پیشنهادی از طرف سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری به مقام های کشوری، مجلس شورای و کمیسیون برنامه و بودجه شده که از منابع وزارت نیرو از محل فروش آب، اعتباری خاص به استان پرداخت شود.
پروژه جایکا از سال 2010 در پنج روستای شهرستان کوهرنگ از توابع چهارمحال وبختیاری با هدف احیا و حفظ مراتع و جنگل ها و با مشارکت مردمی و تیم سازمان ژاپنی جایکا در حال اجراست.

در این طرح مرتع داری، جنگل کاری، ایجاد مشاغل محلی نظیر زنبورداری و خیاطی برای زنان روستایی در حال اجراست.

جایکا مخفف Japan International Cooperation Agency است و این آژانس به عنوان یک سازمان مستقل در حوزه توسعه ای در جهان فعالیت می کند.