پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر ضرورت اجرای سریع تر طرح تنفس جنگل ها، گفت: در پی کاهش بارندگی ها از ۱۵ سال پیش تاکنون که گفته شده تا ۱۵ سال آینده نیز ادامه دارد باید سیاست هایی را به کار گرفت که کشور به بیابان تبدیل نشود.
عباس قائید رحمت در گفت وگو با خانه ملت، در خصوص ضرورت اجرای طرح تنفس ده ساله جنگل ها، گفت: طرحی که برداشت از جنگل ها را برای ده سال محدود می کند بسیار خوب است تا در این زمان جنگل نفس کشیده و ترمیم شود، البته اجرای این طرح زمانی تاثیرگذار است که نیروی انسانی و تجهیزات لازم برای طرح فراهم شود هرچند این طرح پیشتر باید اجرا می شد.
جنگل ها ریه کشور هستند، نبود مراقبت جنگل ها را به بیابان تبدیل می کند
نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای با اشاره به آسیب هایی که جنگل را تهدید می کند، تصریح کرد: جنگل ها ریه های منطقه و کشور هستند، از این رو با توجه به شرایط آب و هوایی و تغییرات اقلیمی ضرورت دارد نگاه ویژه ای به موضوع حفاظت از جنگل ها وجود داشته باشد. با کاهش بارش ها از ۱۵ سال پیش تاکنون که گفته شده تا ۱۵ سال آینده هم ادامه دارد باید سیاست هایی را به کار گرفت که کشور به بیابان تبدیل نشود.
وی افزود: پیش بینی ها بر این امر تاکید دارند که اگر رویه فعلی در کشور با عدم مدیریت منابع آب ادامه یابد، جنگل ها به بیابان تبدیل خواهند شد، لذا در این زمینه هشدارهایی از سوی کارشناسان، مسئولان داخلی و خارجی کشور داده شده، با این حال کاهش آب یکی از مهمترین تهدیدات برای جنگل به شمار می روند که با مدیریت صحیح باید حداکثر بهره وری از آب صورت گیرد.
نباید مجوز برداشت چوب از جنگل ها صادر شود
قائیدرحمت دومین تهدید را اجرا نکردن قوانین در حوزه جنگل ها خواند و گفت: برخوردهای قانونی باید انجام گیرد و مجلس نیز آمادگی الزام آور تر کردن قوانین گذشته را دارد. در واقع قوانین برخورد با کسانی که اقدام به نابودی جنگل ها می کنند باید تشدید شود چراکه متاسفانه عواملی در جنگل اقدام به قاچاق چوب یا ذغال می کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به اینکه نباید مجوز برداشت چوب از جنگل ها صادر شود، یادآور شد: آتش سوزی ها از دیگر تهدیداتی هستند که در ماه های اخیر نیز افزایش یافته، متاسفانه در اکثر آتش سوزی ها عوامل انسانی مقصر شناخته شده اند لذا دستگاه های نظارتی باید به دنبال پیشگیری و اطفای به هنگام حریق باشند.
لزوم برخورد شدید قضایی با متخلفان
وی با اشاره به اینکه مدیریت بحران در زمان آتش سوزی جنگل ها صورت نمی گیرد، گفت: متاسفانه لرستان یکی از استان هایی است که در سال جاری از این جهت آسیب های جبران ناپذیر بسیار دید به شکلی که حجم وسیعی از جنگل هایش در آتش سوخت.
نماینده مردم درود و ازنا در مجلس نهم، تاکید کرد: باید شدیدترین برخورد قضایی با افرادی که به جنگل آسیب می رسانند در دستور کار قرار گیرد به ویژه مواردی که به شکل عمدی اتفاق می افتد، هرچند فرهنگ سازی و آموزش به مردم نیز از جمله اقداماتی است که باید صورت پذیرد.
پیشگیری از وقوع حادثه، سرمایه تلقی می شود
قائیدرحمت عدم پیشگیری از حوادثی که جنگل ها را تهدید می کند را مهم ترین دلیل نابودی جنگل ها دانست و گفت: حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و جنگل ها مهم ترین اقدامی است که باید در اولویت قرار گیرد، به این ترتیب با ساز و کار اطلاع رسانی، پیشگیری و فرهنگ سازی از آتش سوزی جنگل ها جلوگیری خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه پیشگیری باید سرمایه تلقی شود، گفت: در پیشگیری هزینه ها یک سوم و با راندمان ۲۰ تا ۳۰ برابر است، به این ترتیب نیروی انسانی آماده با تجهیزات مورد نیاز برای پیشگیری از آسیب به جنگل لازم است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، تصریح کرد: طرح ده ساله تنفس از جنگل نیز به گونه ای پیشگیری است که می تواند مفید واقع شود، البته می توان کارهایی دیگری چون کاشت چند درخت به جای یک درخت آسیب دیده را نیز در برنامه این طرح گنجاند.
به گزارش دیده بان، طرح حفاظت و صیانت از جنگل‌ها در تاریخ ۹۴/۳/۲۴ توسط هیات رییسه مجلس اعلام وصول شده است و بررسی این طرح بدون قید فوریت در دستور کار عادی مجلس قرار گرفته است.
طرح حفاظت و صیانت از جنگل‌ها در بین نمایندگان مخالفان و موافقانی دارد و در صورت تصویب این طرح در صحن علنی مجلس شورای ، هرگونه بهره برداری از جنگل ها برای یک دوره تنفس ۱۰ ساله ممنوع خواهد شد.