سلام و درود
آفرین به حسن نیت شما .
فک نکنم این جوجه پرستو باشه . یه پرنده ای هست به اسم باد خورک . فک کنم اونه . حالا شاید باد خورک هم همون پرستو باشه ولی من این پرنده رو به اسم باد خورک میشناسم .
سلام خدمت دوستان عزیز.
شاید برای خیلی از دوستان که تا بحال این پرنده رو از نزدیک ندیدن مثه خودم خیلی جالب باشه دیدینش.
این جوجه پرستو سه روزه که مهمون منه.باد از لونش انداخته بودش بیرون.خیلی ضعیفو کوچیکه.با حشرات و گوشت چرخ کرده پخته تغذیش میکنم.امیدوارم هرچه زودتر رشدش کامل بشه تا آزادش کنم بره به دنیای خودش...
سلام و درود
آفرین به حسن نیت شما .
فک نکنم این جوجه پرستو باشه . یه پرنده ای هست به اسم باد خورک . فک کنم اونه . حالا شاید باد خورک هم همون پرستو باشه ولی من این پرنده رو به اسم باد خورک میشناسم .
پرستو
پَرَستوها و چلچلهها گروهی از پرندگان حشرهخوار گنجشکسان عضو تیرهٔ پرستویان (نام علمی: Hirundinidae) هستند که تاکنون ۷۴ گونه از آنها شناسایی شدهاند و در بسیاری از مناطق یافت میشوند. این پرندگان کوچک را با قد و بدن کشیده (حدود ۲۰ سانتیمتر)، بالهای باریک و نوکتیز، و منقارکوتاه و پاهای سست و کوچک، به آسانی میتوان از دیگر پرندگان باز شناخت. برخی از گونههای پرستویان دمهای شاخهدار دارند. پر و بال پرستوها میتواند یکدست و یا دارای نشانهایی به رنگ آبی و سبز با جلای فلزی باشد.
پرجمعیتترین گونهٔ پرستو، چلچلهٔ سینهخاکستری است که در آسیا، اروپا، و آمریکای شمالی زندگی میکند. این گونه پرستو گاه در یک فصل سه بار تخم میگذارد. هنگامی که تخمهای نوبت اول به جوجه تبدیل شدند، پس از ترک لانه جای دوری نمیروند، بلکه در نزدیکی آشیانه میمانند و در غذا دادن به جوجههای نوبت دوم و سوم به پدر و مادرشان کمک میکنند.
نامهای دیگر
پلپلاسی (در سیستان)، پرستوک، پیرسوک، پرستک، خطّاف، فرشتو، فرشتوک، فراشترو، فراشتروک، فراشتک، فراستوک، پلستک، پیلوایه، حاجی حاجی، پالوانه، پالوایه، بادخورک، فرستو، فرستوک، بالوایه، ابابیل (در تداول عامه)، بهار، زازال، چلچله، فرتوک، بلوایه، دُمسنجه، دُمسیجه، بلسک، داپرزه، دال بوز، دال پوز، دال بوزه، دال پُوزه، از نامهای دیگر معادل پرستو در زبان فارسی میباشند.
در گویش کرمانی اسپریچو به معنای پرستو آورده شده است. در گویش دزفولی به آن شوپلیشک یا شوپلشک میگویند. در زبان انگلیسی، پرستو با نام معمول Swallow و چلچله با نام Martin خوانده میشود. در ترکمنی به ان قره لواچ میگویند.
موسم جفتگیری و تخمگذاری
در موسم جفتگیری و تخمگذاری پرستوی ماده تا پنج تخم میگذارد، ومدت پانزده روز روی تخمها میخوابد، و پس از بیرون آمدن جوجهها از تخم (تفقیص) و سپری شدن ۲۵ روز جوجهها برای ترک لانه آماده میشوند. اما چند شب نخست را به آشیانه برمیگردند، و از آن پس برای همیشه لانه را ترک میگویند.
آشیانه
ساختن آشیانه به کمک جفت پرستوی نر وماده صورت میگیرد. لانه را از گِل و ساقهٔ علفها ی خشک و پـَر ساخته میشود. بدلیل یکسانی رنگ پرهای پرستو (چلچله) نر و ماده بازشناختن آنها از یکدیگر آسان نیست.
این پرنده ، 16 سانتیمتر طول دارد و هنگامی که پرو بالش تازه و تمیز است. به طور یکدست ، دودی به نظر می آید. اما درحالتی که پر و بالش قدیمی و مسن تر با نوع شرقی تر، قهوه ای مایل به خاکستری تیره دیده می شود. بنابر این، رنگ پر و بال بستگی به شرایط نور دارد. لگه ی گرد و سفید روی گلو متغیر بوده و گاهی نمی توان آن را دید، در روتنه تضاد رنگ دیده نمی شود. اما در زیر تنه، پرهای داخل پرواز اندکی کمرنگ تر از پرهای بدن و پوشش بال است. دمش دو شاخه و عمیق است . به سادگی با پرستوی دودی اشتباه شده و از سایر پرستوها به واسطه ی اندازه و ساخت بدن و فقدان لکه ی سفید دمگاه تمیز داده می شود.غذای عمده آنها حشرات هستند که با مهارت خاصی هنگام پرواز شکار میکنند!
سعی کنید پرنده را به اشیانه اش برگردونید! چون تغذیه سختی داره! احتمال مرگ و میرش بالاست. اگر هم لونشو پیدا نکردید زحمت زیادی رو برای تغذیه و نگهداریش باید بکشید!
در ضمن پرستو یا چلچله ها یا باد خورک ها دارای انواع زیاد و متنوعی هستند که با مراجعه به منابع ذیل میتونید اونها رو مشاهده کنید
با تشکر رضا (با نام کاربری پارسا)
منابع: wiki pedia . iran birds و iranian-bird
ویرایش توسط پارسا : 8th June 2015 در ساعت 05:00 PM
سلام خدمت دوستان عزیز
پس از مدت طولانی نگهداری سخت از این جوجه پرستو صبح روز گذشته به طبیعت برگردانده شد...
لذت آزاد کردن یه حیوون ورفتنش به طبیعت با هیچی قابل مقایسه نیست.خوشحالم که برگشت به دنیای خودش.دلم واسش تنگ میشه...
سلام. میشه یه مختصر توضیح در مورد تغذیش بدید؟
چون چند سال پیش برای یکی از دوستام این مساله اتفاق افتاد ولی متاسفانه بدلیل عدم آشنایی ایشون و بقیه دوستان پرنده تلف شد. یادم میاد بهش کرم خاکی اینام داده بودن که نخورده بود.
البته قضیه مربوط به حدود 15 یا 16 سال پیشه. پسر یکی از همسایه هامون پیدا کرده بود و قیافه پرنده هنوزم یادمه
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندي ها (Bookmarks)