عاملین کشتار ۴ گراز وحشی توسط سگ های شکاری در الشتر دستگیر شدند

۲۲ مهر ۱۳۹۳
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: روز جمعه مورخ ۱۳۹۳/۷/۱۸ نیروهای یگان محیط زیست شهرستان الشتر در استان لرستان حین گشت و کنترل در مناطق آزاد متوجه حضور تعدادی شکارچی غیرمجاز شدند.
رئیس اداره محیط زیست الشتر در این باره گفت: ساعت ۹٫۳۰ صبح روز جمعه در منطقه مرشدآباد دوآب در مناطق آزاد شهرستان متوجه حضور ۸ نفر شکارچی متخلف شدیم.
طاهر فتح ­الهی افزود: با توجه به تعداد نفرات زیاد متخلفین، تعدادی از مامورین به صورت ناشناس به آنها نزدیک شده و پس از غافلگیر نمودن شکارچیان تمامی آنها را درحالیکه مشغول سلاخی چند گراز بودند، خلع سلاح و بازداشت نمودیم.


رئیس اداره محیط زیست الشتر گفت: این شکارچیان متخلف از استان همجوار به قصد شکار گراز با کمک سگ های شکاری تعلیم دیده وارد منطقه شده بودند.
در جریان بازرسی از متخلفین لاشه ۴ گراز وحشی، یک اسلحه گلوله زنی، دو اسلحه تک لول ساچمه زنی و یک اسلحه دولول ساچمه زنی به همراه ۱۴ عدد فشنگ چهارپاره، ۸ عدد فشنگ ساچمه زنی و دو قلاده سگ شکاری تعلیم دیده کشف و ضبط گردید.

طاهر فتح ­الهی اظهار داشت: هر چهار متهم پس از بازداشت نسبت به پرداخت ضرر و زیان محیط زیست به مبلغ ۸ میلیون ریال اقدام نموده و سپس به منظور رسیدگی به جرم شکار غیرمجاز به مراجع قضایی معرفی شدند.
بر اساس مصوبه هیات وزیران نرخ ضرر و زیان قابل پرداخت در مقابل شکار غیرمجاز هر عدد گراز معادل دو میلیون ریال تعیین شده است که هیچ گونه سنخیتی با ارزش اکولوژیک و حتی ارزش ریالی این گونه جانوری ندارد.

میزان کم جریمه نقدی شکار غیرمجاز گراز نه تنها هیچگونه بازدارنگی در مقابل شکار این گونه ایجاد نمی کند بلکه خود زمینه کشتار گسترده این گونه جانوری در نقاط مختلف کشور را فراهم آورده است.
به گزارش پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: میزان بسیار ناچیز و عدم بازدارندگی جرائم و برخورد ملایم قانون با متخلفین شکار غیرمجاز موجب تشویق عاملین اینگونه کشتارهای گروهی به تکرار جرم شده است به نحوی که کشتار گونه های جانوری و فروش گوشت حیوانات وحشی در نقاط مختلف کشور به تجارتی پرسود و کم هزینه برای شکارچیان متخلف تبدیل شده است.

ضروری است سازمان حفاظت محیط زیست هرچه سریعتر نسبت به بازبینی و افزایش جرائم از جمله افزایش مبلغ ضرر و زیان ناشی از شکار غیرمجاز گونه های جانوری از طریق شورای عالی محیط زیست اقدام نماید.


منبع:دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران