۹ مهر ۱۳۹۳
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به دنبال دریافت اطلاعاتی مبنی بر فعالیت شکارچیان غیرمجاز، نیروهای یگان محیط زیست استان مازندران به تحقیق و بررسی پرداخته و به فعالیت های مجرمانه دو نفر از شکارچیان محلی مشکوک شدند.
فرمانده یگان محیط زیست مازندران در این باره گفت: محیط بانان پس از هماهنگی با دادستان شهرستان ساری و اخذ نیابت قضایی بصورت غافلگیرانه وارد منزل متخلفان در ساری شده و به بازرسی از محل پرداختند.





مسلم آهنگری افزود: در جریان بازرسی از این مکان لاشه تازه و تاکسیدرمی شده متعلق به ۲۰ عدد پرنده حمایت شده قرقاول، سه تخته پوست مرال، مقادیری گوشت مرال، دو قبضه اسلحه شکاری و تعداد ۳۳۰ عدد فشنگ کشف و ضبط و دو نفر متهم در این رابطه بازداشت شدند.
آهنگری گفت: متهمین به همراه پرونده تشکیل شده جهت رسیدگی به جرم به مراجع قضایی معرفی شدند.
با وجود ادعای متهمین مبنی بر مجوز دار بودن سلاح های کشف شده، تاکنون مجوزی در این خصوص از سوی آنها ارائه نشده است.




در حال حاضر جریمه قابل پرداخت بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست از بابت شکار هر عدد قرقاول معادل ۴ میلیون ریال و از بابت شهر عدد مرال ۳۲ میلیون ریال تعیین شده است.
متهمین ضمن محکومیت به پرداخت مبلغ ۱۷۶ میلیون ریال از بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست به جرم شکار غیرمجاز گونه های جانوری حمایت شده محاکمه شده و به حبس از ۹۱ روز تا سه سال و یا جریمه نقدی و در صورت سابقه دار بودن به هر دو مورد محکوم خواهند شد.





به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، مرال (گوزن قرمز) و قرقاول خزری از گونه های حمایت شده و بومی شمال کشور به شمار می روند.
متاسفانه در سال های اخیر به علت شکار بی رویه و تخریب رویشگاه های جنگلی جمعیت هر دو گونه شدیدا کاهش یافته و نسل مرال در خطر انقراض قرار گرفته است.
ایجاد جاده های متعدد توسط ادارات منابع طبیعی برای بهره داری در عمق جنگل ها علاوه بر آنکه دسترسی افراد متخلف و شکارچیان غیرمجاز را به عمق جنگل های شمال ممکن ساخته است، ایجاد صدای اره برقی و رفت آمدهای متعدد برای برداشت چوب، امنیت را در تمامی زیستگاه های جنگلی حتی در دورافتاده ترین نقاط جنگل از بین برده است.




منطقه دودانگه و چهاردانگه ساری در استان مازندران از زیستگاه های مناسب قرقاول خزری و مرال به شمار می رود.
متاسفانه طی سالیان اخیر هر دو گونه به شدت در این منطقه شکار می شوند و این مشکل طی سال های اخیر به خصوص پس از مجوزهای صادر شده برای سلاح های غیر مجاز شدت بیشتری گرفته است.