جمعیت حیات وحش جهان ۵۲ درصد کاهش یافته است




'صندوق جهانی حیات وحش' (WWF) روز سه شنبه اعلام کرد که جمعیت ماهی ها ، پرندگان ، خزندگان ، پستانداران و دوزیستان جهان بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۰ به میزان ۵۲ درصد و بسیار بیش از تصورات قبلی کاهش یافته است.

به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا از ژنو ، این گروه حامی محیط زیست در گزارش 'حیات سیاره زمین' که هر دو سال یک بار منتشر می شود، خاطرنشان کرد که اکنون نیازمندی های انسان 50 درصد بیش از توان تحمل طبیعت و در نتیجه ، روند قطع شدن درختان ، پمپاژ منابع آبی و انتشار گازهای کربنی بسیار سریعتر از ظرفیت احیا و بازیابی طبیعت است.

این گزارش در عین حال تاکید می کند که چنانچه سیاستمداران و شرکت ها اقدامات درست برای محافظت از طبیعت را اتخاذ کنند، هنوز امیدهایی وجود دارد.

'مارکو لامبرتینی' مدیر صندوق جهانی حیات وحش تاکید کرد: ضروری است که تا وقتی هنوز امکاننش وجود دارد از فرصت استفاده کنیم و آینده ای ایجاد کنیم که انسان ها بتوانند در هماهنگی با طبیعت زندگی کنند.

یافته های گزارش دوسالانه صندوق جهانی حیات وحش حاکی است که بیشترین میزان افول و کاهش حیات وحش در مناطق استوایی (حاره ای) بخصوص آمریکای لاتین روی داده است.

بر اساس این گزارش ، رقم 52 درصدی کاهش جمعیت حیات وحش بسیار بیش از ارقام قبلی است زیرا در گزارشهای قبلی عمدتا بر آمار در دسترس در آمریکای شمالی و اروپا تکیه شده بود.

گزارش قبلی صندوق حیات وحش که دو سال پیش منتشر شد، میزان کاهش جمعیت جانوران و حیوانات را بین سالهای 1970 تا 2008 به میزان 28 درصد اعلام کرده بود.

وخیم ترین وضعیت در مورد آبزیان آب های شیرین بوده که در مدت چهار دهه تا سال 2010 به میزان 76 درصد کاهش داشته است.

* کویت ، قطر و امارات در راس هدردهندگان منابع طبیعی

بر اساس این گزارش ، مردم کویت بیش از سایر کشورها منابع طبیعی را مصرف می کنند و به هدر می دهند و پس از آنان مردم قطر و امارات در رتبه های بعدی قرار دارند بطوری که اگر تمام مردم روی زمین به اندازه میانگین قطری ها از منابع طبیعی استفاده کنند، ما به 4.8 سیاره مانند زمین نیاز داریم.

این گزارش می افزاید ، الگوی مصرفی میانگین آمریکایی ها نیز وجود 3.9 سیاره مانند زمین را برای ادامه حیات ایجاب می کند.