عاملین کشتار بیرحمانه حیات وحش در اسلام آباد به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند

۲۸ تیر ۱۳۹۳
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: شهریورماه سال گذشته یک باند هفت نفره از شکارچیان غیرمجاز که بوسیله سگ های شکاری تعلیم دیده به شکار حیوانات وحشی و فروش گوشت آنها در سطح استان کرمانشاه اقدام می کردند با تلاش نیروهای یگان محیط زیست اسلام آباد و در جریان عملیاتی پیچیده دستگیر شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسلام آباد غرب گفت: در زمان دستگیری از شکارچیان غیرمجاز تعدادی لاشه خرگوش و تشی و تعداد ۶ قلاده سگ شکاری کشف و ضبط و متهمین به مراجع قضایی معرفی شدند.
مهرداد شهبازی افزود: بازبینی تصاویر موجود در گوشی تلفن همراه متخلفین بیانگر کشتار تعداد زیادی از گونه های جانوری توسط اعضا این باند بود و نهایتا متهمین در مواجهه با مستندات موجود در پرونده به شکار غیرمجاز ۴ خوک وحشی (گراز)، ۱۰ تشی (خارپشت)، ۸ خرگوش، ۱۰ کبک و ۴ تیهو با استفاده از سگ های شکاری تعلیم دیده اعتراف نمودند.
پس از آن متخلفین که در بازداشت موقت بسر میبردند با دستور مقام قضایی با قرار وثیقه تا زمان صدور حکم قطعی آزاد شدند.
اواسط ماه جاری زمان رسیدگی نهایی به پرونده و صدور حکم فرا رسید و دادگاه آراء ۶ متهم حاضر در جلسه و یک متهم متواری را نیز بصورت غیابی صادر نمود.
بر اساس رای صادره از دادگاه هر یک از متهمین به پرداخت مبلغ هفت میلیون ریال جزای نقدی و توقفیف ادوات شکار (سگ های شکاری) محکوم شدند. همچنین متهمین مجموعا مبلغ ۵۲,۴۰۰,۰۰۰ ریال جریمه نقدی بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست را نیز پرداخت نمودند.
مهرداد شهبازی در مورد سرنوشت سگ های شکاری توقیف شده از متخلفین گفت: سگ های کشف شده از متهمین بصورت جداگانه و در نقاط مختلف در اختیار عشایر و دامداران معتمد قرار گرفت تا به عنوان سگ گله و نگهبان استفاده شوند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: میزان بسیار ناچیز و عدم بازدارندگی جرائم و برخورد ملایم قانون با متخلفین شکار غیرمجاز موجب تشویق عاملین اینگونه کشتارهای گروهی به تکرار جرم شده است به نحوی که کشتار گونه های جانوری و فروش گوشت حیوانات وحشی در نقاط مختلف کشور به تجارتی پرسود و کم هزینه برای مجرمین تبدیل شده است.
ضروری است سازمان حفاظت محیط زیست هرچه سریعتر نسبت به بازبینی و افزایش جرائم از جمله افزایش مبلغ ضرر و زیان ناشی از شکار غیرمجاز گونه های جانوری از طریق شورای عالی محیط زیست اقدام نماید.
در پایان از ریاست اداره محیط زیست اسلام غرب و اداره کل حفاظت محیط زیست کرمانشاه تقاضا داریم تصاویر بدست آمده از گوشی تلفن همراه متخلفین مربوط به کشتار گونه های جانوری فوق که بخشی از واقعیت محیط زیست کشور می باشد (و در سوابق متهمین موجود می باشد) را با وجود ناراحت کننده بودن تصاویر جهت انتشار در اختیار این پایگاه خبری قرار دهند.