بنابر نتایج مطالعه ای جدید، صدها میلیون نفر در سراسر جهان به واسطه حضور صخره های مرجانی از توفان های قوی تر، افزایش سطح آب دریاها و سیل محافظت می شوند. بر اساس این مطالعه بین المللی، صخره های مرجانی انرژی موج را کاهش می دهند که در غیر این صورت خطوط ساحلی به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند.


به گفته دکتر "مایکل بک"، دانشمند علوم دریایی و یکی از مولفان مطالعه اخیر، صخره های مرجانی خط مقدم دفاعی کارآمدی در برابر امواج، توفان ها و افزایش سطح آب دریاها محسوب می شوند. بر همین اساس، اگر صخره های مرجانی حفاظت و بازسازی نشوند، حدود 200 میلیون نفر در 80 کشور جهان در معرض خطر قرار می گیرند.

به گفته دکتر "فلیپو فراریو"، مولف ارشد مطالعه اخیر از دانشگاه بولونیا، نتایج حاصله حاکی از اهمیت محافظت و بازسازی صخره های مرجانی به عنوان راه حلی مقرون به صرفه برای کاهش خطرات ناشی از مخاطرات دریایی و تغییرات آب و هوایی است.


نتایج کلیدی این مطالعه عبارتند از:
- صخره های مرجانی حفاظت قابل توجهی در برابر مخاطرات طبیعی از طریق کاهش انرژی امواج تا 97 درصد ارائه می کنند.

- تاج مرجانی و یا بالاترین بخش صخره مرجانی که نخستین نقطه برخورد با موج است موجب پراکندگی انرژی آن تا 86 درصد می شود.

- هزینه متوسط برای موج شکن مصنوعی برابر با 19 هزار و 791 در هر متر است که در مقایسه با هزینه یک هزار و 290 ی برای هر متر از پروژه های بازسازی صخره های مرجانی اختلاف چشمگیری دارد.

در حقیقت، صخره های مرجانی ترکیب های طبیعی شگفت انگیزی هستند که در زمان سلامت کامل می توانند مزایای مشابه با اقدام های دفاعی ساحلی مصنوعی در کاهش موج داشته و با افزایش سطح آب دریا سازگار شوند.

به اعتقاد دکتر "فیورنزا میچلی" از دانشگاه استنفورد، در شرایطی که نگرانی های بسیاری درباره آینده صخره های مرجانی در مواجهه با تغییرات آب و هوایی وجود دارد، همچنان دلایل بسیاری برای خوش بینی نسبت به آینده آنها به ویژه اگر عوامل تنش زای دیگر مانند آلودگی و توسعه را مدیریت کنیم، وجود دارد.

مطالعه اخیر دریافته است که نزدیک به 200 میلیون نفر در سراسر جهان می توانند تنها به واسطه صخره های مرجانی از مزایای کاهش خطر برخوردار شده و یا در صورت تخریب آنها هزینه های بالاتری را در نتیجه بلایای مختلف بپردازند. این افراد در روستاها، شهرها و مناطق کم ارتفاع و در معرض خطر ساحلی (زیر ارتفاع 10 متر) و در فاصله 50 کیلومتری از صخره های مرجانی ساکن هستند.

منبع:زیست نیوز