پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: نیروهای یگان محیط زیست کاشمر پس از تعقیب و گریز طولانی یک نفر متخلف را در حین صید غیرمجاز پرندگان شکاری دستگیر نمودند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر در این باره گفت: از کوخه ای که متهم در هنگام دستگیری در آن مشاهده شد نیز دو بهله دلیجه، دو قطعه بلدرچین، سه رشته تور پرنده گیری بزرگ و تعدادی ادوات صید کشف و ضبط گردید.
جمعه پور افزود: از آنجا که این متخلف دارای سابقه قضایی و محکومیت در خصوص بازگیری بوده است محیط بانان با اخذ نیابت قضایی به بازرسی از منزل متهم پرداختند.

در جریان بازرسی از منزل متهم نیز دو قطعه بلدرچین که به عنوان طعمه در تله های زنده گیری پرندگان شکاری استفاده می شود کشف و صورتجلسه شد.




به گزارش پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، صیادان پرندگان شکاری در کوخه (مخفیگاه از قبل ساخته شده) نشسته و از قمری به عنوان طعمه برای صید دلیجه و از دلیجه به عنوان طعمه جهت صید شاهین و بالابان استفاده می کنند.

قانونگذار به استناد تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، برای هر شخصی که مبادرت به زنده گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه نماید علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده که بمدت ۳ سال می باشد، جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا بیست میلیون ریال در نظر گرفته است.





همچنین علاوه بر مجازات فوق جریمه نقدی قابل پرداخت بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست از بابت صید و شکار غیرمجاز هر بهله دلیجه ۲۰ میلیون ریال و بابت هر قطعه قمریی ۴۰۰ هزار ریال تعیین شده است.

پرندگان شکاری نقش بسزایی در کنترل جمعیت خزندگان، جوندگان و حتی بعضی از سگ سانان دارند. این پرندگان از ارزش حفاظتی بالایی برخوردار بوده و جزو گونه های حمایت شده محسوب می شوند.





زنده گیری، شکار و قاچاق پرندگان شکاری به کشورهای حوزه خلیج فارس، نسل این گونه های ارزشمند کشور را در آستانه انقراض قرار داده است.

پرندگان شکاری به شدت مورد علاقه قوش بازان عرب می باشند. شیوخ عرب با آموزش این پرندگان از آنان برای شکار، به خصوص شکار هوبره استفاده می کنند.