نمایش نتایج: از 1 به 5 از 5
  1. #1
    کاربر ویژه انجمن
    (همکار قدیمی سرپرست کل)

    محل سکونت
    تهران
    نوع حیوان خانگی
    عروس هلندی_شاه طوطی_گربه
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    شماره عضویت
    22

    سمندر لرستانی نیازمند حفاظت ملی

    سمندر لرستانی نیازمند حفاظت ملی/ حبس یک گونه نادر در سفره هشت سین!
    خرم آباد - خبرگزاری مهر: سمندر لرستانی یکی از گونه های منحصر به فرد اندمیک ایرانی است که در حال حاضر در لیست قرمز قرار دارد و جزو گونه های در معرض انقراض محسوب می شود و حیات این گونه بی نظیر نیازمند تعامل و همکاری مسئولان استان خوزستان است.به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، خبرگزاری مهر در گزارش های متعددی به اهمیت حفاظت گونه در معرض خطر سمندر لرستانی پرداخت و بر ضرورت همکاری میان استانهای لرستان و خوزستان با توجه به پراکنش این گونه در مرز این دو استان تاکید کرد که این امر موجب استقرار اکیپ حفاظتی از سوی محیط زیست لرستان و در نتیجه کاهش چشمگیر خروج این گونه از خاک این استان شد.
    این در حالی است که حفظ این گونه منحصر به فرد نیازمند همکاری مسئولان استان خوزستان نیز بود در نهایت سال گذشته در پیگیرهای خبرنگار مهر در خوزستان متاسفانه مسئولان این استان با تاکید بر اینکه "حفاظت از سمندر لرستانی در اولویت کاری خوزستان نیست" از بار این مسئولیت ملی شانه خالی کردند.
    85 درصد پراکنش سمندر لرستانی در خاک خوزستان است
    با توجه به اظهارات این مسئول محیط زیست استان خوزستان و پیگیریهای خبرگزاری مهر پروژه ای از سوی "سازمان محیط زیست" در زمینه سمندر لرستانی و ماهی کور اجرا شد که نتایج قابل تاملی در بر داشت.
    در بخشی از این مطالعات که توسط جهاد دانشگاهی لرستان به مرحله اجرا رسید به این موضوع پرداخته شد که وضعیت پراکنش دو گونه منحصر به فرد سمندر و ماهی کور در مرز لرستان و خوزستان به چه میزانی است.
    در این رابطه مسئول تنها مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی خاورمیانه به عنوان مجری این پروژه با خبرنگار مهر گفتگو کرد و آخرین نتایج این مطالعه را در اختیار خبرگزاری مهر نهاد.
    فرهنگ ترکی که با خبرنگار مهر در خرم آباد گفتگو می کرد، اظهار داشت: بر اساس گزارشهای قبلی بیشترین حفاظت از گونه سمندر بر عهده اداره کل محیط زیست لرستان بوده اما مطالعات اخیر که جامع است به نتیجه ای خارج از این موضوع رسیده است.






    وی ادامه داد: زمانی که نتایج پراکندگی با موقعیت مکانهای پراکنشی سمندر لرستانی تطبیق داده شد، متوجه موضوع جالبی شدیم و آن این بود که پراکنش سمندر لرستانی در خاک خوزستان بیش از 85 درصد است در حالیکه کمتر از 15درصد این گونه در خاک لرستان پراکنده شده است.

    تهدیدهای انسانی علیه سمندر در خاک لرستان به صفر رسیده است
    مسئول مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به مطالعات انجام شده وضعیت حفاظتی سمندر لرستانی در خاک لرستان در حد بسیار مطلوبی است، عنوان کرد: با توجه به تلاشهای صورت گرفته در طول سالهای اخیر تهدیدهای انسانی در زیستگاه سمندر لرستانی در خاک لرستان در کمترین حد ممکن یعنی نزدیک به صفر است.
    ترکی با بیان اینکه تنها عامل تهدید کننده سمندر لرستانی در خاک لرستان، خشکسالی است، افزود: تاکنون بالاترین حد تهدیدهای انسانی و غیرطبیعی در خاک خوزستان صورت گرفته است و تمامی گزارشات مبنی بر تهدیدهای غیرطبیعی از جمله صید بی رویه سمندر لرستانی و قاچاق و ... در خاک خوزستان اتفاق افتاده است.
    به هر حال در آستانه ایام نوروز و اینکه بخشی از تهدیداتی که متوجه سمندر لرستانی است در این ایام اتفاق می افتد بار دیگر خبرگزاری مهر در ادامه پیگیریهای خود خواستار توجه مسئولان محیط زیست استان خوزستان به این گونه ملی است تا میزان صید و قاچاق سمندر لرستانی در خاک این استان نیز به کمترین میزان خود برسد.
    هشدار سالانه حفاظت از سمندر لرستانی؛ خوزستانیها به هوش باشند
    مسئول مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی با اشاره به هشدار سالیانه حفاظت از سمندر لرستانی، عنوان کرد: با توجه به اینکه در سالیان اخیر تهدید انسانی یکی از مهمترین دلایل کاهش جمعیت سمندر لرستانی بوده است هر ساله این مرکز هشدارهای سالیانه خود را به طریق مختلفی به گوش مردم منطقه لرستان و خوزستان و مسئولین می رساند.
    ترکی ادامه داد: خبرگزاری مهر یکی از مهمترین رسانه هایی بوده است که تا کنون این نقش مهم و کلیدی را بر عهده داشته است و ما امیدواریم که در سال جاری نیز این موضوع از طریق این خبرگزاری پیگیری شود.
    وی با تقدیر از اقدامات محیط زیست لرستان در این زمینه، عنوان کرد: با توجه به نتایج تحقیقات به دست آمده بیشترین تهدید انسانی این گونه اندمیک تاکنون در قلمرو استان خوزستان صورت گرفته و نیاز است که اداره کل حفاظت از محیط زیست استان خوزستان در این زمینه برنامه مستحکمتری در ایام قبل از سال جدید برای سمندر لرستانی اجرا کند.
    این محقق یاداور شد: همکاری نیروی انتظامی و افزودن محیط بان در مسیر راه آهن و یا دیگر مسیرهایی که منتهی به زیستگاههای سمندر لرستانی است می تواند در کاهش یافتن صید و قاچاق سمندر لرستانی در این ایام کمک کند.
    سمندر لرستانی گونه ای منحصر به فرد در دنیا
    به گزارش مهر، سمندر کوهستانی لرستان نام گونه ای است بسیار زیبا که با طول 14 سانتی متر در نزدیکی شهبازان لرستان زیست می کند.
    سمندری که بر پشت خود خالها یا نوارهای زرد یا نارنجی چشمگیر روی زمینه قهوه ای دارد که شاید بتوان گفت زیبایی بیش از حد این موجود موجب مظلوم واقع شدن آن شده است.





    صید بی رویه این گونه اندمیک ایرانی باعث شده است که این گونه بی نظیر لرستانی به شدت در معرض انقراض قرار بگیرد و بیان این موضوع تلخ که محیط زیست ایران به زودی سمندر لرستانی خویش را برای همیشه از دست می دهد بسیار وحشتناک و تاسف آور است.
    این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی برای تکثیر و پرورش سمندر لرستان هزینه های بسیار زیادی می کنند.

    سمندر لرستانی بر سر سفرهای هفت سین و آکواریم های خانگی!
    پیش از این مسئول مرکز تحقیقات اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان پیش از این در این رابطه به خبرنگار مهر گفته بود: برخی از مردم به وسیله گونی به جان این موجود خوش آب و رنگ می افتند و با جمع آوری تعداد زیادی از آنها، سمندر لرستانی را به قیمت 100 تومان برای استفاده در جشنهای سال نو می فروشند.
    ترکی با اشاره به اینکه برخی از مسافران مسیر راه آهن تهران - اهواز که با قطار وارد لرستان می شوند سمندر لرستان را "گونی گونی" می گیرند، گفت: این گونه به راحتی توسط مردم بومی منطقه گرفته می شود و سپس در آکواریوم های خانگی و یا بر سر سفره هفت سین سال نو گذاشته می شود.
    به هر حال به نظر می رسد حفاظت از این گونه منحصر به فرد اندمیک ایرانی به عنوان مسئولیتی ملی و حتی فراملی مطرح باشد که باید در سایه تعامل و همدلی میان مسئولان استانهای لرستان و خوزستان صورت گیرد نه اینکه متولیان با فرافکنی از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند.



  2. #2
    همکار قدیمی(سرپرست کل)
    دکتر دامپزشک

    محل سکونت
    TehRooN
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    شماره عضویت
    3
    سمندر ایران در مسیر انقراض!


    حکیم مهر - افسانه*های کهن ایرانی سمندر را زاده آتش می*دانند که نامش ترکیبی از 2 کلمه سام (آتش) و اندر (درمیان) است. سمندرها در فصل زمستان برای فرار از سرما وارد شکاف درختان می*شوند.
    در قدیم که انسان*ها چوب*ها را به عنوان سوخت آتش می*زدند ناگهان سمندر از آن به بیرون می*جهید به همین دلیل، قدیمی*های ایران سمندرها را موجوداتی زاده*آتش می*دانستند و آن را نماد پاکی، شجاعت، ایمان پایدار و انسان راست *کردار می*دانستند.
    سمندرها گونه*های بسیار متنوعی دارند، اما یکی از آنها سمندری است که اندمیک ایران است. گونه*های اندمیک یعنی موجوداتی که انحصارا در یک منطقه جغرافیایی زندگی می*کنند و فقط خاص آن منطقه هستند. سمندر لرستانی با نام علمی Neurergus Kaiser را گاهی محلی*ها به نام مارمولک رنگی می*شناسند.



    این گونه بسیار زیبا و باشکوه با بدنی نرم به درازای 14 سانتی*متر در کوه*های زاگرس در شمال خوزستان و مناطق آبشاری لرستان زندگی ناآرامی را سپری می*کند.سمندر لرستانی اصلا موجودی نیست که قابلیت خوراکی داشته باشد، بنابراین تقریبا کسی در ایران یافت نمی*شود که آن را شکار کند تا غذایی از آن تولید کند.
    این سمندرها، حتی شکارچی طبیعی هم ندارند بنابراین به نظر می*آید که نباید خطری آنها را تهدید کند در حالی که اصلا این*گونه نیست. سمندرهای لرستانی آنچنان در معرض تهدید انقراض قرار گرفته*اند که در اجلاس ساتیس (حمایت از گونه*های طبیعی) که ابتدای همین سال در قطر برگزار شد، ممنوعیت خرید و فروش این گونه زیبا تصویب شد. در کشورهای اروپایی و آمریکایی هر سمندر لرستانی گاه تا 750 خرید و فروش می*شود و افراد محلی گاه هر سمندر را با قیمت فقط 100 تومان می*فروشند.
    سمندر لرستانی در دنیا بی*نظیر است و هیچ همتایی از آن در دیگر جاهای دنیا وجود ندارد و اکنون این نادرترین گونه زاگرس در حال انقراض است و من و شما باز هم مسوولان انقراض هستیم. فکر نکنید که ما هیچ گناهی نداریم. وقتی در روزهای آخر هر سال در میدان تجریش تهران یا مراکز خرید دیگر در سراسر ایران به فکر خرید ماهی قرمز و تنگ و سبزه و سمنو هستید اگر تشتی پر از سمندرهای زیبای رنگی دیدید و با خواهش فرزندتان برای خرید آن سمندرهای نازنین مواجه شدید، اصلا به درخواست فرزند دلبندتان توجه نکنید.
    اگر او اکنون کمی گریه زاری کند خیلی بهتر از آن است که فردا روزی در رثای یکی از گونه*های منحصر به فرد دنیا اشک حسرت بریزد.

  3. #3
    کاربر ویژه انجمن

    محل سکونت
    سبزوار
    نوع حیوان خانگی
    خروس لاری_قدیما فلاورهورن
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    شماره عضویت
    12
    بازم هم روز های اخر سال شد و گهگداری با این حیوان بسیار زیبا و منحصر به فرد در کنار خیابان و درون اکواریم و یا تشت های پلاستیکی روربرو میشیم

  4. #4
    همکار قدیمی

    محل سکونت
    تهران
    نوع حیوان خانگی
    سگ، گربه
    تاریخ عضویت
    Aug 2010
    شماره عضویت
    1413
    کسی می دونه کدوم یکی از گونه های جانوری ما تو لیست قرمز نیست ؟ واقعا که تاسف آوره

  5. #5
    کاربر موثر

    محل سکونت
    بروجرد
    نوع حیوان خانگی
    فقط یه دونه لاکپشت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    شماره عضویت
    3216
    سلام
    اره این جونور بیچاره رو میان توی تشت های کوچیک تعداد بالا نگهداری میکنن این جای خوبشه
    ولی وقتی میره توی اکواریم کوچیک یه پسر بچه نه غذایی میخوره نه چیزی و در اخر ....
    دوستا در ضمن نگهداری اصولی ماهی قرمز فکر نکنم مشکل داشته باشه

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. عکس انواع بستر و خاک دستشوی همستر و دیگر جوندگان
    توسط Black_Heart در انجمن معرفی لوازم جانبی جوندگان
    پاسخ: 4
    آخرين نوشته: 17th February 2013, 08:31 PM

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ