سلام. براي درمان كلومناريس غير از آكريفلاوين و كلرامفنيكل (پيدا نميشن) از چه آنتي بيوتيك ديگري ميشه استفاده كرد كه واقعا موثر باشه؟
سلام. براي درمان كلومناريس غير از آكريفلاوين و كلرامفنيكل (پيدا نميشن) از چه آنتي بيوتيك ديگري ميشه استفاده كرد كه واقعا موثر باشه؟
با اجازتون چون جز بیماری های شایع تقریبا هست من راهکار های تجربی خودم بعلاوه یک چیزایی که تو بعضی از کتب نوشته مینوسیم امیدوارم جمله بندی درست باشه و بدرد بخوره
روش درمان :
با وجود اینکه پیشگیری می تواند از ورود کلومناریس به تانک جلوگیری کند ولی گاهی اوقات ممکن است این بیماری در ماهی شما مشاهده شود .
1- تعویض آب یا قرنطینه : تعویض 100 درصدی آب یا انتقال ماهی بیمار به تانک قرنطینه می تواند درمان را آغاز کند که در این صورت تانک اصلی باید ضدعفونی شود تا احتمال ابتلای سایر ماهی ها به بیماری از بین رود و بهتر است ماهی بیمار را به تانک دیگری برای درمان انتقال دهید .
2- ثابت نگه داشتن دمای تانک قرنطینه : دمای تانک قرنطینه باید 74 درجه فارنهایت ( 23.3 درجه سانتی گراد ) باشد چرا که همانطور که گفته شد کلومناریس 76 درجه فارنهایت ( 24.4 درجه سانتی گراد ) و دماهای بالاتر را دوست داشته و بهترین دماها برای تکثیر آن محسوب می شوند . بنابراین می توانید برای توقف تکثیر کلومناریس در تانک ، دمای آب را کاهش دهید .
البته تجربه ثابت کرده که دمای 72 درجه فارنهایت ( 22.2 درجه سانتی گراد ) برای پیشرفت درمان پایین بوده و دمای بالاتر از 76 درجه فارنهایت ( 24.4 درجه سانتی گراد ) باعث می شود بیماری با سرعتی بیش تر از سرعت عمل آنتی بیوتیک ها عمل کنند ، پس بهترین کار ثابت نگه داشتن دمای تانک روی 74 درجه فارنهایت ( 23.3 درجه سانتی گراد ) است .
3- شروع درمان با نمک : در تانک قرنطینه می توانید از بیش ترین دوز دارویی نمک برای درمان استفاده کنید ولی توجه داشته باشید که نمک نباید ید دار باشد چرا که ید ماده ای کشنده برای ماهی محسوب می شود . به عنوان مثال می توانید از دوز یک قاشق سوپخوری نمک در هر 5 گالن ( 18.9 لیتر ) آب استفاده کنید .
- آب ، نمک و اکسیژن : شما باید در زمان درمان هوادهی تانک را افزایش دهید ، چرا که کلومناریس از اکسیژن ، نمک و آب خنک متنفر است و در صورتی که شما از این ها استفاده نکنید ، استفاده از آنتی بیوتیک تنها سبب هدر دادن پول شما شده است و نتیجه ی درمانی ندارد ، مخصوصاً این که معمولاً آنتی بیوتیک ها اکسیژن آب را کاهش می دهند . 5- ماراسین ( Maracyn ) : موثرترین آنتی بیوتیک برای درمان کلومناریس ماراسین محسوب می شود که خیلی آرام و راحت ماهی شما را درمان کرده و باید فوراً درمان ماهیتان را با مارسین آغاز کنید .
6- ترامایسین ( TerraMycin ) : درمان ماهی مبتلا به کلومناریس با ترامایسین ( نباید با تتراسایکلین اشتباه گرفته شود ) می تواند به طور قابل توجهی شانس زنده ماندن ماهی را افزایش دهد .
7- Collodial Silver : Collodial Silver معمولاً یک داروی کلی برای بیش تر بیماری های ماهی ها محسوب می شود .
- برگ درخت بادام هندی : برگ درخت بادام هندی با کاهش PH و سختی آب و تبدیل شرایط آب به شرایط محیط طبیعی زندگی فایتر ، توسط بسیاری از پرورش دهندگان فایتر برای درمان بیماری کلومناریس استفاده می شود ، ضمن اینکه می توانید با داروی BlackWater هم از استرس ماهی بکاهید .
- سایر آنتی بیوتیک ها : اگرچه ممکن است شما برای درمان ماهی ها از آنتی بیوتیک های خوراکی به عنوان غذا استفاده کنید ولی چون اغلب کلومناریس در ماهی های گرمسیری سبب آسیب های درونی و خارجی می شود ، باید به آنها آنتی باکتری جنگلی ( Jungle Anti-Bacteria ) یا آمپی سیلین ژله ای ( GelTek Ampicillin ) بدهید تا شانس درمان و زنده ماندن ماهیتان افزایش یابد .
نکته پایانی : در پایین مطمئن باشید درمان با آنتی بیوتیک و تعویض مداوم آب ، غذادهی مناسب و پایین آوردن استرس ماهی می توانند به طور کامل ماهی شما را درمان نمایند .
با سلام خدمت دوستان.آقا ماهی های من چند روز که بعضی هاشون خودشونو به سنگ های مرجانی و کنده و سنگ های کف آکم میمالند(سائیدن و کوبیدن بدن به اشیاء داخل آکواریوم)باید چیکار کنم.ماهی های من 3تا لوچ دلقک 3شارک دم قرمز و 2تا آنجل منو و 2تا فرانتوزا و 4تا آفریقایی و 10تا هم تایگر و ابعاد آکمم 180 در 25 در 50؟ دوستان یکی از ماهی های دوستام (دیماسونی) در قسمتی که بدن ماهی و دم به هم متصل میشن یک دونه قرمز زده.میخواستم بدونم که این بیماری یا نه؟(قارچ خونی یا نه)اگر قارچ خونی درمانش چی؟با تشکر
سلام انجل مونو ها چون ماهي لب شور هستن بايد مقدار معيني نمك توي آب بريزي براشون(البته اگر كت فيش نداري) وقتي ماهي خودش رو به وسايل ميكشه دليلش انگل پوستي هست و راحت ترين درمانش استفاده از جنرال تونيك يا سرا اومنيپور هست براي اون ديماسوني هم توي تانكش مقداري متيلن بلو بريزيد تا درمان بشه
اول شما به ازاي هر 10 ليتر آب يه قاشق نمك بدون يد بريز توي تانكت و
دما رو ببر روي 30 تا 32 درجه...
اگر درمان نشدن از روش حمام نمك هم ميتوني استفاده كني اما بايد خيلي دقت كنيد
3 قاشق غذا خوري نمك بدون يد رو توي ظرف 4 ليتري بريز و ماهي رو به مدت 10 دقيقه توي اين آب نگه دار و بعدش به آب تميز برگردون
نمك هم به صورت كامل توي آب حل شده باشه
اگر هم ديدي قبل از 10 دقيقه تعادل ماهي به هم خورد فورا از آب بيرون بيارش و به تانك خودش بر گردون
اياشالاه درمان ميشن
من خودم يه تجربه اي داشتم كه زماني كه ماهيام بيماري پوستي ميگرفتن هر وقت لامپ رو تا زمان درمان كلا خاموش نگه ميداشتم ماهيا زودتر درمان ميشدن
راستي يادم رفت بگم اگر امكانش هست اون مونو رو از بقيه جدا كن چون به شوري به ميزان 0.5 تا 30 احتياج داره كه اين مقدار نمك رو لوچ دلقك نميتونه تحمل كنه
با سلام خدمت دوستان.آقا میخواستم بدونم میشه آک و سنگ ها و شن هارو با پرمنگنات شست یا نه؟چون دیدم در یکی از آکواریم فروشی ها این کارو میکرد؟
در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 2 مهمان ها)