فروش غذا و لوازم حیوانات خانگی و طوطی سانان فروش نور حرفه ای آکواریوم

تشکر تشکر:  0
لایک لایک:  0
مخالفت مخالفت:  0
نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1
  1. #1
    همکار قدیمی( انجمن گل و گیاه)

    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    شماره عضویت
    453
    میانگین پست در روز
    0.14
    تعداد ارسال ها
    394

    سیب زمینی potato



    اسم علمی: solanum tuberosum


    سیب زمینی ها توبرکولهائی هستند که روی ساقه های زیر زمینی بعضی جنسهای سولانومها مخصوصا سولانوم توبروزوم ایجاد می شوند. این توبرکولها از زمانی که اسپانیولیها به کشورهای آمریکای جنوبی مانند پرو ، بولیوی و شیلی قدم نهادند شناخته شدند و در قرن شانزدهم کشورهای انگلستان ، هلند ، اسپانیا ، ایتالیا و فرانسه از توبرکولهایی که از آمریکا آورده شده بود سیب زمینی را بدست آوردند. در آن زمان به علت عقاید و نظرات خاصی که علیه کشت سیب زمینی وجود داشت کشت آن رونق چندانی نیافت ولی پس از تبلیغات و فعالیتهایی که از طرف شخصی به نام Parmentier صورت گرفت کشت آن رونق و توسعه یافت تا امروز که به پایه کنونی رسیده است.
    منشاء ومبداء گیاهی احتمالی سیب زمینی را به S.Commersonii Dun که در برزیل و آرژانتین می روید و به S.Maglia بومی پرو و شیلی نسبت می دهند و S.Tuberosum یک جنس مشتق شده از گیاهان مذکور فوق است. هم اکنون نیز برای بدست آوردن انواع مرغوب تر سیب زمینی از طریق هیبریداسیون ، سولانومهای آمریکایی را مورد آزمایش و تحقیق قرار می دهند.

    کشت سیب زمینی



    سولانوم توبروزوم گیاهی است پایا با برگهای متناوب ، مرکب و تکثیر آن از طریق کاشتن توبرکولها و یا قسمتهایی از توبرکول که دارای جوانه است صورت می گیرد. کشت این گیاه بیشتر در زمینهای شنی انجام می شود. توبرکولها را باید بدون آنکه روی یکدیگر انبار شوند در محل خشک و تاریک نگهداری کرد. خیساندن توبر کول در آب جوشان و بعد پاشیدن مقداریی گرد آهکروی آنها و همچنین خیساندن آنها در آب نمک دار از جوانه زدن سیب زمینی جلوگیری می کند و یا آن را به تاخیر می اندازد. همچنین خیساندن توبر کولها در یک محلول دو درصد نفتالن- استات دو پتاسیم یا گذاشتن آنها در مجاورت بخارهای نفتالن- استات دو متیل موجب جلوگیری از جوانه زدن می شود.
    سیب زمینی در مقابل سرما و یخ زدگی حساس است و یخ زدگی موجب می شود که ذخایر نشاسته های سیب زمینی قندی شده و به سیب زمینی یک مزه قندی و شیرین بدهد. آغاز جوانه زدن سیب زمینی توام با پیدا شدن رنگ سبز و افزایش مقدار سولانین در توبرکول است. شکل ظاهری سیب زمینی را ، توسعه زیاد و قابل توجه پارانشیم پوستی و مخصوصا ناحیه مغز که پر از آمیدن است بوجود آورده است. پوسته خاکستری رنگ خارجی سیب زمینی همان سوبر و حفره های موجود در روی سطح سیب زمینی یا چشمهای سیب زمینی محل جوانه ها است.
    کشت سیب زمینی مورد تهدید آفتهای متعددی قرار می گیرد که از آنجمله می توان Phytophora Infestana ، Dorylore ، مواد پوسیدنی خشک یا مرطوب و ویروسهای فیلتران ، بیماریهای Mosaique و پیچ خوردگی را نام برد و بنابراین نکته مهم در کشت سیب زمینی پیدا کردن و کشت نژادهایی است که بتوانند در مقابل این آفتها مقاومت کنند. کشت مکرر توبرکول سیب زمینی موجب فساد گیاه می شود و باید گاهگاه از گیاهان تازه تر و نسلهای جدیدتری استفاده کرد. از طرف دیگر استفاده از سیب زمینیهای دست چین و انتخاب شده نیز کافی نیست برای رفع این اشکال دو راه حل پیشنهاد شده است.
    راه حل اول کشت گیاه از دانه های هیبرید است. انواع سیب زمینیهایی که تاکنون شناخته شده*اند از نظر Genotypique باهم اختلاف زیاد دارند و بر حسب شرایط متعدد ، دی ، تری ، تتراپلوئید و پلوئیدهای دیگر می باشند، در این میان فقط جنسهای Tetraploide بارور هستند. در سال 1925 تا 1935 هیئتهایی از کشورهای روسیه و آلمان در آمریکای جنوبی به مطالعه جنسها و گونه های مختلفی که در این سرزمین وجود داشت پرداختند و هیبریداسیونهای متعددی به منظور تهیه دانه هایی که برای کشت گیاه مورد استفاده واقع شود صورت گرفت. Magrou راه دیگری برای اجرای این منظور انتخاب کرد و طبق آزمایشهایی که قبلا انجام داده بود در بعضی از نواحی پیرنه گونه هایی را که توبرکول تولید نمی کردند کاشت و ملاحظه نمود که وقتی این گونه ها در کنار تاجریزی کاشته شده باشند ایجاد توبرکول می کنند.

    همین حالت در گونه هایی که در نواحی کوهستانی و نقاطی که گیاهان آن مقدار زیادی Mycorhizes دارند مشاهده شده است. از طرف دیگر Magrou توانسته است از ریشه گونه های جوان گیاه در محیطی که بطور مصنوعی مقداری گلوکز یا گلیسیرین به آن اضافه شده (مخصوصا در تاریکی) توبرکولهای کوچکی بدست آورد. این توبرکولها ، توبرکولهای اولیه هستند که اگر آنها را به نقطه دیگری که زمین آن دارای مقدار زیادی میکوریز باشد انتقال و کشت دهیم توبرکولهای ثانویه ایجاد می*کنند که درشت هستند.

    ترکیب شیمیایی


    توبرکول تازه سیب زمینی در حدود 60 درصد وزن خود آمیدن دارد و با این آمیدن مقداری مواد پروتئیک وجود دارد که میزان آن متغیر بوده و معمولا کم است. سولانین به مقدار خیلی کم و بی ضرر در سیب زمینی وجود دارد ولی در سیب زمینیهای سبز شده مقدار آن زیاد می شود و مصرف این قبیل سیب زمینیها را خطرناک بسازد. کمی کولین نیز در سیب زمینی یافت می شود. نسبت مواد پروتئیک ونشاسته در سیب زمینی حائز اهمیت زیادی است.

    چون بطوری که می دانیم در میان انواع متعدد سیب زمینیهایی که شناخته شده اند. بعضی از آنها هنگام پختن از هم باز و متلاشی می شوند. علت متلاشی نشدن سیب زمینیهای دسته دوم همان وجود مقدار زیادتری مواد پروتئین در آنها است که بر اثر پختن منعقد و سفت شده موجب مقاومت بیشتر سیب زمینی در مقابل گرما می گردند در چنینی حالتی نسبت مواد ازته تام موجود در سیب زمینی به نشاسته حداقل 0.12 است. اگر نسبت مواد ازته کمتر از این مقدار باشد سیب زمینی در اثر حرارت متلاشی می شود.

    نشاسته سیب زمینی


    برای تهیه نشاسته سیب زمینی از انواع دیر رس آن استفاده می کنند، این سیب زمینیها را پس از شستن و رنده کردن به صورت پولپ درمی آورند و پولپ را وارد ظروفی می کنند که در آنجا از مواد خارجی سنگین که با آن مخلوط است جدا می شود و در جریان آب قرار می دهند. نشاسته سیب زمینی بدین ترتیب بوسیله آب گرفته شده و ایجاد نشاسته سبز Fecule Vetre می کند که بین 40 تا 50 درصد رطوبت دارد. آنگاه این نشاسته را به وسایل مکانیکی تحت فشار می گذارند و در اتو و با هوای گرم خشک می کنند. در این مورد نشاسته ای بدست می آید که بین 16 تا 18 درصد رطوبت دارد. دانه های آمیدن سیب زمینی ، بیضی شکل و ناف آن دارای دوائر متحدالمرکز است. بعضی از انواع آمیدنها نیز کوچکتر ، گرد و گاه بهم چسبیده هستند. قطر این دانه ها 15 تا 110 میکرون است.

    الکل سیب زمینی


    برای تهیه الکل ، سیب زمینی را می پزند و بعد خرد کرده با مالت و عناصر ذره بینی هیدرولیز کننده آمیدن مخلوط می کنند و ممکن است برای این منظور از هیدرولیز اسید نیز استفاده شود. در اثر فرمانتاسیون یک الکل اتیلیک بدست می آید که با آن مقدار زیادی الکلهای بالاتر و مخصوصا الکل آمیلیک همراه می باشد.
    ویرایش توسط Mr.wish : 7th September 2010 در ساعت 12:51 AM

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. صعوه گلو سیاه (صعوه دمگاه سیاه) Prunella Atrogularis
    توسط Discjockey در انجمن راسته گنجشک
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 29th September 2012, 06:49 AM
  2. چکچک سیاه شکم سفید (چکچک سیاه) Oenanthe Alboniger
    توسط Discjockey در انجمن راسته گنجشک
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 22nd August 2012, 10:04 AM
  3. سیارک، ریزسیاره و سیاره کوتوله چیست؟
    توسط مهربان در انجمن سیاره شناسی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 6th July 2012, 04:35 AM
  4. کاکایی پشت سیاه (کاکایی پشت سیاه کوچک) Larus Fuscus
    توسط Discjockey در انجمن راسته آبچلیک
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 16th March 2012, 01:07 AM
  5. کرگدن سیاه/ خبر تاسف بار انقراض قطعی کرگدن سیاه/ Diceros bicornis longipes
    توسط hsoonheb در انجمن حیوانات منقرض شده دنیا
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 16th November 2011, 03:30 PM

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ