فروش غذا و لوازم حیوانات خانگی و طوطی سانان فروش نور حرفه ای آکواریوم

تشکر تشکر:  1
لایک لایک:  0
مخالفت مخالفت:  0
نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: خیار cucumber

  1. #1
    همکار قدیمی( انجمن گل و گیاه)

    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    شماره عضویت
    453
    میانگین پست در روز
    0.14
    تعداد ارسال ها
    394

    خیار cucumber




    نام علمی:Sativus cucurbita


    انتخاب زمان کشت :

    قبل از هر اقدامی در مورد کشت خیار ابتدا بهتر است اطلاعاتی از قبیل آمارهواشناسی منطقه نظرات و تجربیات مهندسین کشاورزی و کشاورزان با تجربه ومهمترین مورد قیمت این محصول در بازار کسب کرده و آنگاه زمان کشت راانتخاب نمایید زیرا زمان کشت در بهره برداری محصول تاثیر مستقیم داشته وباعث بالا رفتن روحیه کار و تلاش می گردد.

    مثلا در مناطق جنوبی کشور زمان کشت از اوائل مهرماه شروع می شود و درخرداد ماه سال بعد برداشت محصول پایان می یابد. و در مناطق شمالی و مرکزیکشور که در آذر ماه و دی ماه دارای هوای ابری و سرد می باشند زمان کشت رابه نحوی انتخاب می کنند که این زمان یا آخر فصل برداشت و یا آغاز کشت باشد. به طور کلی زمان هایی که شرایط جوی نامساعد است باید از دوره کشت حذفگردد و اگر چنین کاری صورت نگیرد و زمانهای نامساعد در میان زمان برداشتقرار گیرد کشت با مشکلات عدیده ای روبرو می شود.

    انتخاب بذر:

    بعد از انتخاب زمان کشت باید بذر مناسب و خوبی انتخاب کنیم که بر اساستقسیم بندی اقلیم های مناسب صورت می گیرد.مثلا برای مناطق جنوبی که زمانکشت از اوائل مهرماه شروع می شود و تا آخر خرداد سال بعد می توان برداشتمحصول داشت و یا مناطق شمالی و مرکزی که کار کشت از اوائل دی ماه شروع میشود بذرهای تک گل پیشنهاد می شود که دارای برگ های کوچک و مقاوم به سرمابوده و جهت دوره های طولانی مناسب می باشد ولی در اقلیم های که دو فصل کشتدارند بهتر است از واریته های پرگل که محصول زیادی در زمان کوتاهدارنداستفاده گردد.
    شایان ذکر است که بسیاری از کشاورزان بدون توجه به نوع واریته و زمان کشتآن و تنها به علت پر گل بودن آن اقدام به کشت در فصولی می نمایند که مناسبحال آن بذر نیست در نتیجه با مشکلاتی مواجه می شوند که برای آنها اندکیناشناخته و غریب می نماید.کشاورزانی که آشنایی با خواص واریته های مختلفندارند اشتباه عمده ای را مرتکب می شوند و آن این است که واریته های پرگلی را که برای فصول بهاره کشت نموده اند و محصول خوب و زیادی برداشت کردهاند مجددا برای کشت پائیزه انتخاب می کنند.
    با شروع فصل سرما و کوتاه شدن طول روز تعداد زیادی میوه های کوچک در هربوته مشاهده می کنند که به علت ریز ماندن میوه ها بر روی ساقه محصولیبرداشت نمی کنند و با تصوراتی که دارند کود و سم را به گیاه تحمیل می کننددر حالی که بذر های تک گل بوده و از آن میوه کمتری مشاهده می کنند امامحصول بیشتری برداشت می شود.
    نحوه کشت :

    پس از انتخاب بذر باید فکر نحوه کشت باشیم به طور کلی در مقابل ما دو راهبرای کشت بذر قرار دارد. یکی کشت مستقیم و کشت به صورت خزانه که از این دوراه به خاطر صرفه جویی در استفاده از امکانات گلخانه ای و مراقبت بیشتر وبهتر تا جوانه زدن٬ بهتر است از کشت در خزانه بهره گیری کرد. برای کشتمستقیم زمین باید رطوبت کافی داشته و به اصطلاح گاورو باشد و بهتر است زیرو روی بذر به مقدار مورد نیاز بیته موس ریخته شود.

    بهترین خاک برای کشت در گلدانهای نشاء ماده ای طبیعی به نام بیته موس میباشد که در بازار انواع خارجی و ایرانی آن یافت می شود.اگر محل قرار گرفتنسینی نشاء دارای ۳۰ درجه سانتی گراد حرارت بوده و نور و رطوبت کافی وجودداشته باشد پس از ۵ تا ۷ روز بذر جوانه می زند و چنانچه شرایط مناسب نبودهو عوامل نور و گرما و رطوبت به صورت دلخواه نباشد اولا در زمان جوانه زنیتاخیر ایجاد می شود و ثانیا در جریان رشد گیاه نیز اختلالاتی پدیدار خواهدشد. توصیه می شود این نوع بذرها را به علت گرانی آنها ۲۴ ساعت قبل از کاشتدر زمین و یا گلدان در یک پارچه نخی و یا پنبه ای در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری کرد. باید دقت کرد قبل از این کار بذرها ابتدا در آب ولرمخیسانده شوند از طرفی باید مراقبت های لازم را به عمل آورد تا گیاه جوانبدون آفت و بیماری به زمین منتقل شود.

    انتقال نشاء به زمین اصلی :وقتی بذرها سبز شدند و رشد کافی نمودند بایدآنها را به زمین گلخانه منتقل کنیم.بدین منظور حفره هایی که با فاصله معینو بر اساس تراکم بوته در متر مربع محاسبه شده است بر روی بسترها تعبیه میکنیم که دقیقا به اندازه حجم خاک گلدانهای سینی نشاءمی باشد. آنگاه بااحتیاط کامل نشاء را همراه با خاک گلدان از گلدانها جدا کرده و در حفره هاقرار می دهیم.در اینجا باید مراقب باشیم تا به ریشه ها آسیبی وارد نیاید. بعد از انتقال نشاء به زمین آبیاری را شروع می کنیم . به یاد داشته باشیممدت قرار گرفتن نشاء در گلدان نباید از حد معمول تجاوز کند زیرا در اینصورت است که ریشه به علت حجم کم خاک دچار مشکل شده و از رشد طبیعی باز میماند و در نتیجه گیاه از ابتدا ضعیف خواهد بود و پس از آن هم رشد درستینخواهد داشت.

    تراکم بوته ها :

    به منظور دستیابی به بیشترین برداشت محصول از متر مربع تراکم بوته ها حائزاهمیت است.بعضی از کشاورزان و گلخانه داران بر این باورند که اگر تعدادبوته در واحد سطح بیشتر باشد محصول بیشتری می توانند برداشت کنند.بر اساستجارب بدست آمده در گلخانه های خاکی برای واریته های موجود تراکمی برابربا ۷/۱ تا ۳ بوته٬ بنابر تجربه شخصی فصل کاشت و نوع واریته از نظر کوچکی وبزرگی برگ در نظر می گیرند که در این مورد می توان از کشاورزان با تجربه وکارشناسان مربوطه کمک گرفت. ناگفته نماند که این کار دلایل فنی و مهمیدارد که از جمله می توان میزان نوردهی و جذب مواد مغذی خاک در فصول سرد رانام برد.پس به خاطر اینکه بوته ها از نور کافی برخوردار بوده و رشد مناسبیداشته باشند باید به گونه ای کاشت شوند که به روی یک دیگر کمتر سایهبیاندازند و به عبارتی دیگر موجب جلوگیری از تابش نور کافی به گیاه نشونداز طرفی در فصول سرد میزان غذا رسانی خاک به ریشه کمتر می شود و اگر تراکمهم در چنین وضعیتی زیاد باشد طبیعی است که به ریشه مواد کافی نخواهد رسید

    آبیاری اولیه :

    برای آبیاری گلخانه بهتر است از سیستم تحت فشار به صورت قطره ای استفادهکنیم.در این روش که بهترین نوع آن استفاده از نوارهای آبیاری است که ازحدر رفتن آب جلوگیری می کند. بر اساس برنامه ای منظم به آبیاری گیاهخواهیم پرداخت زیرا آبیاری به صورت سنتی ضمن بالا بردن مصرف آب و همچنینرطوبت گلخانه مواد غذایی در خاک را شسته و دسترسی ریشه را به این مواد کمکرده.شایان ذکر است که آبیاری گیاه بر اساس سن گیاه بافت خاک و زمان مصرفمتفاوت است. برای مثال می توان گفت که خاک در زمستان به آب کمتری نیازمنداست تا در فصل تابستان ولی در هر صورت باید به طور یکنواخت و دوره هایمنظم آبیاری کرد و مسلما در خاک های سبک مقدار آبیاری کمتر و فاصله زمانیبین آن نیز کمتر خواهد بود. توصیه می شود در هنگام آبیاری زمین را برایمدت طولانی به حالت اشباع قرار ندهیم و حتما رطوبت ۲۵ درصدی را در فاصلهدو آبیاری رعایت نمایید به عبارت دیگر برای تناوب آبیاری٬ زمانی اقدام بهآبیاری نمایید که رطوبت خاک به ۲۵٪ رسیده باشد ضمنا این را هم بدانید کهگیاه خیار در زمانی که به گلدهی می رسد نیاز بیشتری به آب دارد.

    برخی از کشاورزان معتقدند بعد از اینکه گیاه جوان ۴ برگ حقیقی خود را کاملکرد باید یک دوره تشنگی به گیاه داد.چون اعتقاد دارند ریشه گیاه در حالتتشنگی به طور طبیعی به دنبال یافتن آب به عمق خاک نفوذ می کند و این حرکتریشه باعث افزایش حجم ریشه می شود. به هر حال گیاه پس از دوره تشنگی وآبیاری پس از آن رشد سریعی خواهد داشت. در زمان رشد بوته باید نخهایگلخانه را آماده کرده و بر فراز بوته ها به سیم های مهار در فضای سقفگلخانه متصل نمود تا در هنگام رشد سریع بوته ها به طور منظم به دور نخ هابسته شود برای بستن بوته ها به دور نخ ها روش های مختلفی وجود دارد میتوان پائین نخ ها را به سیم مهار در پائین گیاه بست و یا اینکه نخ اضافهرا به دور قرقره های سیمی پیچانده و بر روی سیم مهار قرار داد و یا اینکهبه وسیله کلیپس های مخصوص که به اندازه قطر ساقه گیاه است و به انتهای نخها بسته می شود ارتباط ساقه و نخ را بدون گره زدن به گیاه برقرار نمودشایان ذکر است که نباید در مرحله نخ کشی بی توجهی نمود زیرا غفلت در اینکار باعث شکستن ساقه گیاه می شود و سبب آسیب جدی به گیاه خواهد شد.
    آبیاری :

    آبیاری گلخانه برای خاک های سبک می تواند به روش نشتی باشد یعنی با ایجادجوی و پشته آبیاری صورت می گیرد. در صورت استفاده از سیستم های قطره ای کهبا لوله های مخصوص صورت می گیرد نیازمند یک محاسبه دقیق هستیم زیرا معمولاوسط خط لوله از فشار آب کمتری برخوردار است و به این علت آبیاری به صورتیکنواخت انجام نمی شود.آبیاری قطره ای باید به صورتی باشد که پیازرطوبتیبین دو قطره چکان به یکدیگر متصل شود . همانطور که می دانید روزانه مقدارمعینی اب زمین تبخیر می شود که باید در موقع مناسب تامین گردد.در صورتی کهنسبت به آب یک منطقه مشکوک باشیم با آزمایش آب تصمیم نهایی را اتخاذ میکنیم مقادیر مجاز Ec در آب براساس میلی موس تامین می شود Ec کمتر از ۱بسیار خوب Ec بین ۱ تا۲ مناسب و Ec ۲تا ۳ کمی زیاد Ec ۳تا ۴ زیاد و Ec بالاتر از ۴ بسیار زیاد غیر قابل قبول می باشد.

    هرس اولیه :

    در بته خیار تا زمانی که ارتفاع گیاه به ۳۰ سانتی متر نرسیده هیچگونه هرسیرا انجام نمی دهیم . اما پس از اینکه بوته به ارتفاع ۳۰ سانتی متری رسیدشاخه های فرعی و میوه و گلهای آن را به تدریج حذف می کنیم. با این کار بهگیاه اجازه می دهیم که تمام انرژی تولیدی توسط گیاه صرف رشد ساقه و برگهایاولیه شود و بدین وسیله گیاه قوی و شاداب باشد از ارتفاع ۳۰ سانتی متر بهبعد شاخه های فرعی را حذف کنیم ولی با توجه به فصل کاشت و نظر برخیکارشناسان و کشاورزان با سابقه برخی به شاخه های فرعی اجازه می دهند رشدنمایند و بر اساس واریته و فصل کاشت طول شاخه های فرعی را تنظیم می کنند. قابل ذکر است که در فصل بهار جوانه انتهایی شاخه های فرعی را بعد از ظهوربرگ پنجم حذف می کنند به یاد داشته باشید که هرس اولیه گیاه تاثیر مستقیمو بسیار خوبی در رشد و بار دهی بوته خواهد داشت البته مشروط بر اینکه بهطور صحیح و اصولی انجام گیرد.
    برداشت محصول :

    از مواردی که باید در انجام آن دقت بسیاری کرد تا آسیبی به گیاه وارد نشودنحوه چیدن خیار از بوته است که به دلایلی با اهمیت است شیوه اصولی و صحیحچیدن خیار از بوته این است که آن را به سمت بالا کشیده تا بدین وسیله ازساقه جدا شود این عمل باعث می شود که بقایا یا دنباله میوه بر روی ساقهباقی نماند زیرا باقی ماندن این قسمت بر روی ساقه باعث پوسیدگی ساقه میشود و از طرفی دنباله میوه علاوه بر اینکه وزن میوه را سنگین تر می کندباعث جلوگیری از نرم شدن سریع میوه هم می شود امروزه در اکثر گلخانه هادیده می شود که خیار را به وسیله قیچی از شاخه جدا می کنند این کار زمانیمی تواند مشکل آفرین باشد که قیچی آلوده به بیماریهای قارچی و ویروسی خاصیباشد. در این حالت امکان انتقال بیماری از یک بوته به بوته دیگر زیاد است. بد نیست بدانید به تازگی دستگاهی اختراع شده است که به وسیله اشعه میتواند میوه را از ساقه جدا کند.ولی تا زمانی که دسترسی به این وسائل امکانپذیر باشد بهتر است حتاالمقدور میوه با دستکش چیده شود ضمنا از ابزارهاییاستفاده کنید که اطمینان داشته باشید آلوده نیستند.

    پائین کشی بوته ها :

    زمانی که بوته ها به سقف مفید گلخانه می رسند باید پائین کشیده شوند.نکتهای که در این دوره حائز اهمیت است هرس برگهای فرسوده تر و پیر تر در طولدوره برداشت است.به طوری که هنگام پائین کشیدن بوته برگهای پائینی ضمناینکه عمر خود را سپری کرده اند تعداد کمی نیز برای هرس کردن باقی ماندهباشد. باید همواره به یاد داشته باشید که هرس برگهای فرسوده در هر نوبتنباید بیش از ۳ برگ در بوته باشد و حداقل ۱۸ تا ۲۵ برگ روی بوته باقیبماند. هرس برگ های فرسوده باید در طول دوره و به تناوب انجام گیرد که درهنگام پائین کشی مشکلی پیش نیاید و ضمنا متوجه باشیم برگهایی که هرس میکنیم نباید از تعداد برگهای تولید شده بیش تر باشد. به هر حال بعد از هرسبرگ های مسن تر و رسیدن بوته به سقف٬ ۳ روش برای هرس بوته خیار مرسوم است.

    اول اینکه با حذف برگهای پائینی و شل کردن نخ ها از قرقره که به سیم مهارمتصل است ساقه را به صورت گرد در روی زمین قرار داده البته گاهی ساقه هابه جای اینکه روی زمین قرار گیرند بر روی شاسی های مخصوصی که با فاصله ۵۰سانتی متر تعبیه شده اند قرار می گیرند. زمانی که بوته به انتها می رسد بهدو شاخه فرعی اجازه می دهیم که رشد خود را ادامه دهند و دوباره به سمتپائین حرکت کنند.این دو شاخه فرعی را مانند شاخه های اصلی در نظر می گیریمو پس از رشد این شاخه ها جوانه ای انتهایی شاخه اصلی را حذف می کنیم و سوماگر در پایان فصل کشت با فرا رسیدن هوای گرم مصادف باشد می توان به جایپائین کشیدن بوته ها آن را بر روی سیم ها انداخته تا مانند سایبانی درگلخانه عمل کند در این حالت باید کاملا مراقب بود که بوته ها در موقع خمشدن شکسته نشوند و بعد ها دچار ضایعات و بیماری نگردند.

    ویرایش توسط Mr.wish : 4th September 2010 در ساعت 12:06 AM

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. خیار دریایی خاردار (Spiny Sea Cucumber, Green w/Pink & Yellow)
    توسط M.Moghadam در انجمن معرفی انواع خیار های دریایی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 3rd July 2012, 01:34 AM
  2. هندوانه ابوجهل(حنظل) Bitter cucumber
    توسط Mr.wish در انجمن گیاهان دارویی و خواص آنها
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 12th September 2010, 04:45 PM

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ