تحقیقات دانشمندان دانشگاه های کمبریج انگلیس و آبردین آمریکا نشان می دهد، برای جلوگیری از افزایش گازهای گلخانه ای و تامین نیازهای غذایی مردم دنیا، باید مصرف جهانی گوشت کاهش پیدا کند.


به گزارش ایرنا از نیچر، به گفته این محققان اگر مصرف جهانی محصولات غذایی حیوانی و لبنیات به همین روال ادامه پیدا کند، گازهای گلخانه ای ناشی از تولید آنها تا سال 2050 هشتاد درصد افزایش خواهد یافت.



این گزارش از مردم خواسته از سبک زندگی آمریکایی یعنی مصرف بیش از حد غذاهای حیوانی فاصله بگیرند و در هفته بیشتر از دو وعده گوشت (هر وعده 85 گرم) و پنج تخم مرغ نخورند.


پروفسور ˈکیث ریچاردزˈ استاد دانشگاه کمبریج می گوید:این حرف یک گیاه خوار افراطی نیست، بلکه بحث خوردن گوشت به اعتدال است، یعنی یک رژیم سالم و متعادل.


وی افزود:با مدیریت تقاضا، مثلا با آموزش ، می توان با یک تیر دو نشان زد، جامعه سالمتر می ماند و فشار بحرانی بر محیط زیست کاهش می یابد.


این در حالیست که دنیا در جهت عکس حرکت می کند، مصرف محصولات غذایی حیوانی روز بروز بیشتر می شود و شهرهای دنیا شاهد افزایش روزافزون همبرگر فروشی ها هستند.


بر اساس این تحقیق بزودی تولید فعلی برای تامین تقاضای روزافزون کافی نخواهد بود و افزایش تولید از حدی که فعلا هست اثری ویرانگری بر محیط زیست خواهد گذاشت.


بر اساس این تحقیق تا سال 2050 زمین های کشاورزی 42 درصد و استفاده از کودهای شیمیایی 45 درصد از میزانی که در سال 2009 بود بیشتر خواهد شد.



تا آن سال یک دهم جنگل های بکر حاره ای دنیا نابود می شود.




بر اساس این گزارش اگر تقاضا برای گوشت همینطور ادامه یابد جنگل ها و زمین های زراعی بیشتری باید به دامداری و محل نگهداری دام تبدیل شوند.


از بین رفتن جنگل ها و افزایش دامداری باعث تولید دی اکسید کربن و متان بیشتری می شود و استفاده بیشتر از کودهای شیمیایی هم باعث تسریع تولید گازهای گلخانه ای و تغییرات آب و هوایی کره زمین خواهد شد.



تقریبا نیمی از تولید زراعی دنیا به مصرف خوراک دام می رسد در حالیکه بسیاری از مردم دنیا غذای کافی ندارند.




فقط غلاتی که در آمریکا به مصرف خوراک دام می رسد می تواند 840 میلیون نفر تغذیه کند و به گزارش سازمان ملل همین تعداد گرسنه در جهان وجود دارد، 842 میلیون نفر، و سه میلیارد نفر هم سوء تغذیه دارند.


صنایع تولید مواد غذایی حیوانی از نظر تبدیل گیاهان به غذا پایین ترین راندمان را دارند، بطور متوسط سه درصد، به عبارت دیگر برای تولید غذای حیوانی باید به میزان بسیار بیشتری منابع کره زمین را مصرف کرد و به محیط زیست آسیب زد.



به گفته محققان شرایط در صورتی که دور ریختن و اسراف مواد غذایی در سطح جهانی کاهش یابد بسیار بهتر خواهد شد.


در حال حاضر یک سوم (33%) مواد غذایی که در دنیا تولید می شود، به ارزش آن 750 میلیارد دلار، دور ریخته می شود.



به عبارت دیگر محصولی که در 28 درصد زمین های زراعی دنیا تولید می شود دور ریخته می شود.


محققان معتقدند با آموزش کشاورزان در کشورهای در حال توسعه می توان هر چه بهتر و مفیدتر از زمین های کشاورزی خود بهره برداری کنند.

با این حال بویانا باژلی، پژوهشگر ارشد این تحقیق می گوید،نمی توان در این زمینه ضرورتا کشاورزی را مقصر دانست بلکه مشکل این است که ما چه غذایی برای خوردن انتخاب می کنیم.


تولید مواد غذایی یکی مهمترین عوامل نابودی تنوع زیستی است و نقش مهمی در تغییر آب و هوای کره زمین و آلودگی دارد بنابراین اینکه چه غذایی برای خوردن انتخاب می کنیم مهم است.

-برای تولید یک کیلوگرم گوشت گاو یازده هزار لیتر آب لازم است و برای یک کیلوگرم گندم 113 لیتر.

-برای تولید یک کیلوگرم گوشت گاو به هفت کیلوگرم دانه گیاهی (غلات) نیاز است.


-سهم صنعت دامداری در تولید گازهای گلخانه ای از صنعت حمل و نقل بیشتر است.


-تولید یک کیلوگرم گوشت گاو معادل 36.4 کیلوگرم دی اکسید کربن تولید می کند.


-تولید یک کیلوگرم گوشت گاو معادل 250 کیلومتر سفر با خودرو و یا مصرف یک لامپ صد وات است که بیست روز دائم روشن باشد.


-برای تولید یک کیلو کالری پروتئین حیوانی 25 کیلو کالری انرژی فسیلی باید مصرف شود.



-فضولات صنعت دامپروری آمریکا بیش از فضولاتی است که جمعیت این کشور تولید می کند، هر ثانیه حدود 45 هزار کیلوگرم.


-به گزارش صلح سبز در سال 2004 تا 2005 بیش از 2.9 میلیون جریب از جنگل های آمازون تبدیل به زمین زارعی برای تولید خوراک دام و طیور شد.


-انرژی لازم برای تولید یک کیلوگرم پروتئین حیوانی 11 برابر انرژی مورد نیاز برای تولید یک کیلوگرم انرژی گیاهی است