نام : کاراکال
نام انگلیسی : caracal
نام علمی : Caracal caracal
کاراکال یکی از زیباترین و چابک ترین گربه سانان ایران است که در مناطق کویری و نیمه کویری زیست می کند کاراکال را در هر جا از مناطق ایران به یک نام می شناسند یوزو ، پروانک ، شاطر شیر ، گوش سیاه و... کاراکال ها در گذشته به دلیل توانایی بالا در شکار پرندگان زنده گیری و دست اموز می شدند و مانند یوزپلنگ به خدمت شاه در می امدند و به شکارگاه برده می شدند ! کاراکال شکارچی بسیار چابکی است و برای شکار پرندگان می توانند پرش هایی به ارتفاع 3 متر انجام دهد و پرندگانی مانند کبک و تیهو را در هوا شکار کند و همینطور می تواند در مسیر های کوتاه سرعت زیادی داشته باشد و خرگوش و اهو را نیز شکار کند کاراکال اکثر اوقات شکار خود را زیر نظر می گیرد و با صبر زیاد در بهترین موقعیت به طعمه حمله می کند . کاراکال گربه ای شبگرد است و بیشتر اوقات در روزها به دلیل گرم بودن زیستگاه های کویری اش در شکاف های صخره ها استراحت می کند کاراکال بیشتر اب مصرفی خود را از خون موجود در بدن شکارش تامین می کند .



پراکنش جهانی : در قاره ی افریقا و اسیا زیست می کند
در اسیا در کشور های مانند عربستان ، هند ، افغانستان ، سوریه ، عراق ، ****** ، پاکستان ،یمن ، در افریقا نیز در مغرب ، لیبی ، مصر همینطور در تمامی کشور های مرکز قاره ی افریقا و همینطور جنوب این قاره .
پراکنش در ایران ، در مناطق شمالی استان خوزستان ، تهران ، یزد ، سیستان و بلوچستان ، فارس ، کرمان و خراسان، لرستان زیست می کند .
زیستگاه ها : کاراکال را اغلب در دشت های مناطق استپی و بیابانی می توان یافت
اندازه : طول بدن کاراکال 60 تا 95 سانتی متر است ، ارتفاع بدنش 40 تا 53 سانتی متر و وزنش 15 تا 25 کیلوگرم است
رژیم غذایی : کارکال از پستانداران کوچک و پستانداران بزرگی به اندازه اهو تغذیه می کند ، همینطور از پرندگانی مانند کبوتر چاهی ، کبک ، تیهو ، همینطور از
حشرات نیز تغذیه می کند .
زاداوری : جفت گیری کاراکال در ایران در زمستان و تولد نوزادان در بهار صورت می گیرد .


وضعیت حفاظتی : متاسفانه طی چند سال اخیر جمعیت کاراکال بسیار کم بوده و نرخ رشده جمعیت این گربه سان نیز بسیار نزولی از عواملی که این گربه سان زیبا را تهدید می کند می توان شکار شدن توسط سگ های گله عشایر و دامداران ، تصادفات جاده ای در جاده هایی در میان مناطق حفاظت شده ! شکار شدن طعمه های اصلی کاراکال از جمله اهو ، و کبک در زیستگاه های و ... باعث جمعیت این گربه سان در ایران بسیار کاهش یابد .
مقاله اختصاصی پارسی پت
نویسند مقاله : پارسا حق نظری
کپی و برداشت از مقاله بدون ذکر منبع و نام نویسنده غیر مجاز می باشد.