فنچ طلایی آمریکایی (American Goldfinch) با نام علمی Carduelis tristis اغلب به عنوان فنچ طلایی شرقی شناخته شده است که یک پرنده ی کوچک از خانواده ی فنچ در آمریکای شمالی می باشد.فنچ طلایی آمریکایی در طول زمستان مهاجر است و در طول فصل تولید مثل از مرکز آلبرتا تا شمال کارولینا و در پائیز از جنوب کانادا به سمت مکزیک مهاجرت می نماید.
فنچ طلایی آمریکایی تنها فنچی است که دچار پر ریزی کامل می گردد و جنس نر و ماده تفاوت ظاهری بسیار واضحی دارند ، به طوری که نرها در تابستان به رنگ زرد براق و زیبا و در طول ماه های زمستان به رنگ زیتونی دیده می شوند ، در حالی که ماده ها دارای پرهای زرد- قهوه ای کم رنگ می باشند و در طول فصول رنگشان به ندرت دچار تغییر میشود. هم چنین فنچ طلایی آمریکایی دارای سیستم تک همسری می باشد.
طول بدن فنچ طلایی آمریکایی حدود ۱۱-۱۴ سانتی متر می باشد و وزن آن تقریبا ۱۱-۲۰ گرم است. هم چنین دارای منقار کوچک ، مخروطی و صورتی رنگ برای بیشتر سال است که در طول فصل بهار تبدیل به رنگ نارنجی روشن می گردد. این تنها فنچی است که پرهایش در طول سال دو بار به طور کامل می ریزد : یکی در بهار و دیگری در زمستان.
فنچ طلایی آمریکایی یک تغذیه کننده ی روزانه می باشد که رژیم گیاهخواری بسیار دقیقی دارد اما گاهی اوقات برای تامین پروتئین بدن به خوردن حشرات روی می آورد.از گیاهان مورد علاقه ی فنچ طلایی آمریکایی می توان به توسکا ، آفتابگردان، افرا و انواع توت اشاره نمود.

منبع:

انجمن تخصصی پرنده های من