فروش غذا و لوازم حیوانات خانگی و طوطی سانان فروش نور حرفه ای آکواریوم

تشکر تشکر:  6
لایک لایک:  8
مخالفت مخالفت:  0
نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
  1. #1
    کاربر ویژه انجمن
    (همکار قدیمی سرپرست کل)

    تخصص
    دانشجوی دامپزشکی
    محل سکونت
    تهران
    جنسیت کاربر
    زن
    نوع حیوان خانگی
    عروس هلندی_شاه طوطی_گربه
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    شماره عضویت
    22
    میانگین پست در روز
    0.29
    تعداد ارسال ها
    828

    47 اصول معاینه در دام بزرگ

    اصول معاینه قلب و عروق

    قلب در حفره صدری بین دنده های سوم تا ششم قرار دارد0 اولین صدای قلب (سیستولیك) با انقباض بطنی هم زمان است و توسط حركت انقباضی میوكارد و بسته شدن دریچه دهلیزی-بطنی بوجود می آید (صدای عضلانی دریچه ای). این صدا طولانی تر، عمیق تر ( یا مات تر) و بلند تر از صدای دوم قلب است كه كوتاهتر، زیرتر (یا روشنتر) و آهسته تر میباشد و توسط بسته شدن دریچه های سینی (صدای دریچه ای) تولید شده و هم زمان باشروع دیاستول است (صدای دیاستولیك قلب) فاصله بین اولین و دومین صدا از فاصله بین دومین صدا تا انقباض بعدی بسیار كوتاهتر است اولین صدا در بالای بطن ودومین صدا در بالای قاعده ی قلب شنیده می شود


    به منظور گوش كردن صدای دریچه های قلب گاو به بهترین وجه، می توان به شرح زیر عمل كرد:





    دریچه آئورتی:در طرف چپ ،درست در پایین خط فرضی افقی كه ازمفصل شانه می گذرد0

    دریچه ششی: در طرف چپ، نیمه ی راه بین مفاصل آرنج وشانه، در حد امكان به طرف جلو پیش برده شود.

    دریچه دولتی(میترال) : در طرف چپ ، به همان صورت درست در پایین خط افقی كه ا ز مفصل شانه می گذرد ،اما اندكی عقب تر در پنجمین فضای بین دنده ای.

    دریچه سه لتی: در طرف راست ، قطعه سینه ای در نیمه راه بین مفصل شانه وآرنج ،در حد امكان به طرف جلو پیش برده شود.

    تاكی كاردی: ضربان بیشتر از90 عدد در گاو بالغ در حال استراحت ، بیشتر از 100 عدد در گاو جوان یابیشتر از120 عدد در دقیقه در گوساله ها دلالت بر تاكی كاردی مینماید

    كه نشانه ای از نارسائی در گردش خون و یا عفونت سپتیسمیك است البته ارقام بالا در سرزمینهای مرتفع كوهستانی 10 ضربه كمتر از سرزمینهای پست است .

    گاهی در حالت نوشیدن و خوردن بخصوص در گوساله تعداد ضربان قلب به مدت كوتاهی حتی به 150 می رسد.





    سوفل Murmur = مورمورها یا صداهای اضافی قلب شامل هر صدایی می باشد كه به اولین و دومین صدای قلبی اضافه می شود و همیشه پاتولوژیك می باشند وبه مورمورهای آندوكاردی یا اگزوكاردی (پریكاردی) تقسیم می شوند.

    صداهای آندوكاردی در داخل قلب بوجود آمده و معمولا در اثر نارسائی دریچه ای، مخصوصا بسته شدن ناقص یا تنگی (استنوز) دریچه ی دهلیزی –بطنی یا سینی و تولید آشفتگی در جریان خون داخل قلب بوجود می آید.

    جراحات مولد این عارضه معمولا آماسی و ترومبوتیك هستند.

    گاهی صدای مورمور بطور مادرزادی در اثر باقی ماندن سوراخ بیضی Oval foramen (بین دو دهلیز) بوجود می آیدو گاهی این صدادر اثر كم خونی ،خونریزی ویا كمبود شدیدتغذیه ای (مورمورآنمیك)بوجود می آید.

    میزان حجم خون گاو 80 ـ50 میلی لیتر به ازای هر كیلو گرم وزن بدن می باشد.



    آزمایش توقف سیاهرگی venous stasis test یا میزان پری سیاهرگ وداج:

    اگر ورید وداج در ناحیه میانی گردن فشرده شود، رگ در بالای نقطه فشرده شده به دلیل تجمع خون متورم و پر تر می گردد ولی قسمتی پایین تر از نقطه فشرده شده در ضربان بعدی قلب خالی می گردد- در این حالت نتیجه آزمایش فشاربرروی سیاهرگ منفی است. اما اگر ورید وداج برجسته شده باشد و در ملامسه سفت باشد پس پری آن غیر طبیعی است.چنین عارضه ای در جریان خون سیاهرگی گاو معمولا ناشی از عملكرد ناقص قلب در نتیجه جراحات پریكارد است كه خود توسط سل، لكوز یا جسم خارجی به وجود آمده است (و از انبساط كامل قلب در خلال دیاستول جلوگیری می كند ). از دیگر دلایل وقوع این حالت، تنگی مدخل قفسه سینه در اثر نئوپلاسم است كه ورید وداج را در این نقطه دائما در معرض فشار قرار می دهد. تنگی دریچه ی سه لتی با ممانعت از بازگشت خون سیاهرگی به دهلیز راست، عامل دیگری محسوب می شود (اما بسیار نادر است ) .در موارد پیشرفته ركود جریان خون سیاهرگی ،قطعه ای از سیاهرگ وداج كه پایین تر از نقطه فشرده شده قرار دارد نمی تواند خالی شود و دقیقا به میزان قبل از این كار پر از خون باقی می ماند.در این حالت آزمایش فشار بر روی سیاهرگ مثبت تلقی می شود (تصویر زیر ) كه نشانه ای از نارسائی شدید گردش خون است .



    نبض سیاهرگ وداج :
    تنفس به وسیله تغییراتی كه در فشار داخلی قفسه سینه ایجاد می كند، موجب افزایش و كاهش ریتمیك اندازه ورید وداج در محل ورود آن به داخل قفسه سینه در خلال باز دم ودم می گردد. چنین نوسانی در ورید وداج ، به خصوص در بیماران با اختلال تنفسی، مشخص تر می باشد وبه عنوان شاخص بیماری تنفسی به كار می رود. در اكثر گاوهایی كه خیلی زیاد عضلانی نیستند ویا پوست ضخیمی ندارند، در طی سیستول دهلیز انقطاع مختصری در جریان مداوم خون سیاهرگی به وجود می آید واین انقطاع، انبساط خفیف تا ملایمی را در نزدیكترین قسمت ورید وداج به قفسه ایجاد می كند. این انبساط احساس یك موج نبض را كه به طرف سر در حركت است القا می نماید امادر حقیقت فقط یك انبساط عروقی تحلیل رونده است كه به ظاهر عكس مسیر جریان خون می باشد و نبض سیاهرگی منفی یا دهلیزی نامیده می شود. در گاو سالم هنگامی كه بخش پائینی ورید متعاقب به هم فشردن یك نقطه آن خالی می شود، این نبض ناپدید می گردد- آزمایش فشار بر روی سیاهرگ در اینجا منفی است. نبض منفی در سیاهرگ شیری هرگز دیده نمی شود، چرا كه پایین تر از قلب قرار گرفته است. هنگامی كه دریچه سه لتی كاملا بسته نمی شود، مقداری از خون موجود در نیمه راست قلب در خلال سیستول بطنی بجای عبور از سرخرگ ریوی به طور فعال به طرف عقب در امتداد سیاهرگهای بزرگ رانده می شود. دراین موارد ورید وداج دارای نبض واقعی و پاتولوژیك است و با اجرای آزمایش فشار روی سیا هرگ نیز ناپدید نمی شود. این نبض سیاهرگی مثبت یا بطنی قلمداد میشود و در سیاهرگ شكمی ( شیری ) نیز مشاهده می گردد.

    در صورت وجود نارسایی میترال یا نارسایی نیمه چپ قلب، ادم یا خیز ریوی و نهایتا خیز ریوی كف آلود بهمراه سرفه و تاكی پنی در حیوان مشاهده می گردد.

    در نارسایی نیمه راست قلب یا نارسایی دریچه سه لتی، خون بطرف سیاهرگهای بزرگ ( بجای عبور از سرخرگ ریوی) پس زده شده و در نتیجه منجر به ادم یا خیز زیر پوستی anasarca ( بخصوص در ناحیه فك، گردن و پوست ناحیه جلوی قفسه سینه ) و خیز در محوطه بطنیascites ، ناحیه صدری hydrothorax و آبشامه قلب hydropericardium میگردد. اگر پر خونی باندازه كافی شدید باشد روی كبد وكلیه نیز تاثیر میگذارد. بطوریكه در كبد باعث تورم و از دست دادن فعالیت نرمالش میگردد. در ادامه با وخامت بیماری روی سیستم سیاهرگی باب Portal system نیز اثر گذاشته و باعث اختلال در هضم وجذب در دستگاه گوارش میشود و همچنین خروج ترشحات ترانسودائی Transudation بداخل روده ها را سبب گردیده و لذا منجربه اسهال می گردد ( در ابتدای بیماری مدفوع نرمال است و در مراحل پیشرفته اسهال ظاهر میشود). سیاهرگهای سطحی بدن نیز متسع میشوند در همین رابطه نیز سیاهرگ وداج نیز متسع و نبض دار میگردد.

    اختلال در كلیه ها بدنبال كاهش جریان خون ورودی سرخرگی وكاهش اكسیژن و تخریب سلولها Anoxic damage در گلومرولها موجب كاهش ادرار و دفع پروتئینهای پلاسما (آلبومین) میگردد.





    آزمایش توقف سیاهرگ

    ریتم

    دلایل

    نوع نبض یا حالت سیاهرگ

    منفی

    همزمان باتنفس

    وابسته به تغییر فشار داخل قفسه سینه در خلال تنفس (به خصوص در اختلال یا تنگی تنفس)

    نبض موجی یا نوسانی

    منفی

    همزمان با سیستول دهلیزی، نبض درآ زمایش توقف سیاهرگی ناپدید می گردد.

    انقطاع مختصر جریان خون سیاهرگی با منشاء محیطی در خلال سیستول دهلیزی

    نبض منفی سیاهرگی

    مثبت

    همزمان باسیستول بطنی، نبض آن در هنگام آزمایش توقف سیاهرگی باقی می ماند.

    نارسائی دریچه سه لتی (نبض حقیقی، پس زدن خون از دهلیز راست به داخل وریدهای بزرگ)

    نبض مثبت سیاهرگی

    منفی

    همزمان با ضربان نبض سرخرگی، حتی در آزمایش توقف سیاهرگی قابل دیدن و لمس كردن است

    لرزش دیواره سیاهرگ وداج در اثر تماس نزدیك با سرخرگ مشترك كاروتید
    common Carotid a.
    نبض كاذب سیاهرگی

    مثبت

    ورید به طور مداوم پر از خون متورم شده است.

    نارسایی نیمه راست قلب در اثر پریكاردیت تروماتیك، لكوز یا سل پریكارد (تومور یا تورم در مدخل قفسه سینه یا تنگی دریچه سه لتی)

    *
    تورم یا پری سیاهرگ وداج ( غالبا همراه با ادم ناحیه سینه-گردنی brisket edema)


    *
    در صورت وجود نارسایی میترال یا نارسایی نیمه چپ قلب، ادم یا خیز ریوی و
    در نارسایی نیمه راست قلب یا نارسایی دریچه سه لتی خیز زیر پوستی ایجاد میگردد

  2. #2
    کاربر ویژه انجمن
    (همکار قدیمی سرپرست کل)

    تخصص
    دانشجوی دامپزشکی
    محل سکونت
    تهران
    جنسیت کاربر
    زن
    نوع حیوان خانگی
    عروس هلندی_شاه طوطی_گربه
    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    شماره عضویت
    22
    میانگین پست در روز
    0.29
    تعداد ارسال ها
    828

    اصول معاینه دستگاه گوارش

    اصول معاینه دستگاه گوارش

    نشخوار Rumination : اگر گوساله در هفته اول زندگی به غذای جامد دسترسی پیدا كند نشخوار در سن 3-2 هفتگی آغاز می گردد.
    شروع نشخوار 5/1-5/0 ساعت بعد از خوردن غذا آغاز می گردد.
    تعداد و طول نشخوار بستگی به فیبر غذا و اندازه قطعات ونوع غذا دارد و معمولا روزانه 24-4 دوره نشخوار انجام میگیرد كه هر دوره 60-10 دقیقه طول می كشد. در حد میانگین روزانه تا هفت ساعت از وقت دام به نشخوار كردن می گذرد.



    آروغRuctation : بطور تقریبی روزانه حدود 600 لیترگاز تولید می شود كه تقریبا از66 % CO2 ، 26% CH4 ، 6% N2 ، 11% H2S و كمتر از 1% O2 تشكیل یافته است. تعداد دفعات آروغ به نوع غذا ومیزان تشكیل گاز بستگی دارد وتعداد آن در جیره ای كه از علوفه خشك تشكیل شده باشد 20-15 باردر ساعت ودر جیره ی علوفه سبز 90-60 بار در ساعت می باشد.

    ایجاد آروغ غیر از نوع غذا وابسته به وجود گازهای آزاد ، تحریك رسپتور های ناحیه ی كاردیا و انقباض كیسه ی پشتی شكمبه دارد .

    بازگرداندن غذا Regurgitation و استفراغ Vomiting : تخلیه فعال محتویات شكمبه به علت انقباض همزمان پیش معده ها و عضلات شكم در گاو به ندرت اتفاق می افتد كه شاید در اثر انباشتگی شكمبه ،فرم عصبی استونمی (كتوز عصبی)، ضایعات آماسی یا تومری در مدیاستن یا در مری و نگاری صورت می پذیرد.

    مدفوع Defication : گاو روزانه 24-10 بارو تقریبا حدود50-30 كیلوگرم در جمع مدفوع می كند.

    قوام مدفوع و میزان خردشدگی ذرات علوفه: مدفوع گاو در حالت نرمال بصورت خمیری است. مدفوعی كه چرب یا همراه موكوس بصورت لایه ای روی آن دیده شود احتمالا در اثر جابجائی شیردان بطرف چپ می باشد. مدفوع كف آلود و آبكی به رنگ قهوه ای مایل به زرد نشانه ای از اسیدوز شكمبه را دارد. از لحاظ میزان خردشدگی ذرات علوفه، مدفوع گاو سالم حاوی فیبرهای علوفه به میزان زیاد و باندازه تقریبی 5/0 سانتیمتر میباشد. وجود قطعات بزرگتر مثلا 2-1 سانت نشانه اختلالی در امر نشخوار یا تخلیه سریع مواد خورده شده از پیش معده می باشد، یكی از دلائل آن TRP است كه به تازگی وقوع یافته باشد. وجود قطعات بلندتر ازچوب كبریت ممكن است در اثر بیماری دندان ، استنوز معدی، تورم نگاری، تورم شیردان اولسراتیو و لكوز پیشرفته دیواره شیردان محسوب گردد. مدفوعی كه اندازه ذرات آن به طور غیرطبیعی كوچك باشد در رابطه با تاخیر در عبور هضمی توجیه می شود كه ممكن است در جابجائی شیردان دیده شود و معمولا علاوه بر آن مدفوع حاوی موكوس نیز میباشد. وجود موكوس چسبناك سفید مایل به خاكستری (گاهی مخلوط با خون) نشانه ای از انسداد روده یا فلجی روده است. اگر بجای مدفوع مخاط سفید رنگ یا شیشه ای روشن از مقعد خارج گردد نشاندهنده فلج هزارلا omasalparesis میباشد.

    پیش معده ها: پیش معده ها در گوساله های نوزاد رشد و تكامل كمی یافته اند درصورتیكه غذای جامد(علوفه یا بستر) دردسترس باشد گوساله ها در هفته اول یا دوم زندگی شروع به خوردن آن می كنندكه كم كم سبب تكامل فعالیت فیزیولوژیك پیش معده ها می گردد. نسبت حجم شكمبه به حجم شیردان 5/0 به 1 در چهار هفتگی و1به 1در هشت هفتگی و2 به1 دردوازده هفتگی ونهایتا 9 به 1 درگاو بالغ می باشد.

    تحریكات مكانیكی دراثر غذاهای فیبری(علوفه و غیره ) عامل افزایش اندازه ی پیش معده و تكامل ساختمان عضلانی آنها می گردد، در حالی كه تحریك شیمیایی اسیدهای پروپیونیك وبوتیریك عامل رشد مخاط پیش معده هاست.

    تهیه نمونه از مایع شكمبه : رنگ مایع شكمبه در حالت طبیعی با توجه به نوع تغذیه از خاكستری زیتونی تا سبز مایل به قهوه ای متغیر است.

    بدین ترتیب كه رنگ سبز هنگام تغذیه در چراگاه یا تغذیه از علوفه تازه (قصیل یا یونجه تازه) ، خاكستری متمایل به قهوه ای در جیره چغندر یا علوفه چغندر و قهوه ای مایل به زرد در جیره سیلوی ذرت یا كاه دیده میشود.

    رنگهای غیر طبیعی،خاكستری شیری (به علت اسیدوز ) و سیاه مایل به سبز (به علت توقف طولانی و فساد مواد غذائی در پیش معده ها ) می باشند.

    قوام مایع شكمبه كمی چسبناك است (ولی اگر نمونه بسیار چسبناك باشد ممكن است نمونه اساسا از بزاق تشكیل شده باشد لذا برای نمونه گیری ابتدا به میزانی مایع شكمبه باید دور ریخته شود (200- 100 میلی لیتر ابتدای مایع جمع آوری شده را باید دور ریخت ) و پس ازآن نمونه جمع آوری می شود. وجود مایع آبكی حاكی از غیر فعال بودن محتوای شكمبه می باشد

    غلظت یون هیدروژن : pH طبیعی مایع شكمبه از 5/5 تا7 متغیر است.

    عوامل تغذیه ای زیر، pH محتویات پیش معده یا شكمبه گاو را تحت تاثیر قرار می دهند :

    جیره غنی از فیبر خام - (100% -60% جیره حاوی علوفه خشبی) سبب طولانی شدن زمان نشخوار تا حدود 70-45 دقیقه به ازای هر كیلو گرم ماده خشك و ترشح زیاد بزاق می گردد (14-12 لیتر برای هر كیلو گرم ماده خشك) . این امر سبب افزایش نسبی pH تا 8/6 –6/6 وكاهش نسبی غلظت اسید های چرب فرار (عمدتا اسید استیك ) در پیش معده ها میگردد ، كه به آهستگی جذب شده و شرایط مناسب را برای رشد میكرو ارگانیسم های تجزیه كننده سلولز مساعد می كند .

    جیره غنی از كنسانتره – منجر به كاهش زمان نشخوار تا 45-35 دقیقه به ازای هر كیلو گرم ماده خشك و ترشح كم بزاق می گردد . این امر سبب كاهش pH (6-4/5 ) وتولید مقادیر نسبتا زیادی اسید های چرب فرار شده (نسبت اسید پروپیونیك بیشتر است ) كه نسبتا به سرعت جذب شده و شرایط را برای رشد میكروارگانیسم های تجزیه كننده نشاسته مساعد می كند.

    غیر از مصرف جیره غنی از كنسانتره گاهی در مواردی pH به كمتر از 4 می رسد از جمله در پس زدن شیره شیردان به دلیل استنوز مكانیكی پیلور ، تورم شیردان ، اولسر شیردان ویا لكوز شیردان .

    خاصیت ترسیب (رسوب) و شناوری : محتویات شكمبه تازه جمع آوری شده ، كه در صورت نیاز با عبور از یك تامپول صاف شده باشد را می توان هنگام ته نشین شدن در یك استوانه ی شیشه ای مورد بررسی قرار داد. در حالت طبیعی بیشتر ذرات ریز غذائی و تك یاخته ها بلافاصله شروع به ته نشین شدن می كنند در حالی كه ذرات بزرگتر وفیبری تر همراه با حباب های گاز به طرف بالا رفته ویك لایه ی كف آلود تشكیل می دهند. زمان لازم برای كامل شدن ترسیب وشناوری sedimentation and flotation اندازه گیری شده وتحت عنوان زمان فعالیت ترسیب نامیده می شود.این زمان در گاو های سالم و جیره نرمال بر حسب نوع جیره و زمانی كه از تغذیه می گذرد از 4 تا8 دقیقه متغیر است . سپس در نمونه هایكه مایع شكمبه فعال باشد ذراتی كه ابتدا رسوب كرده بودند شروع به بالا رفتن كرده و به طرف لایه سطحی می روند.

    مایع شكمبه آبكی كه بعلت گرسنگی ، بی اشتهایی و یا غذای كم ارزش غیر فعال شده باشد ذرات در آن رسوب می كند ولی شناوری انجام نمی شود ویا به تعویق می افتد. این حالت در اسیدوز شكمبه نیز دیده می شود .

    هنگامیكه محتویات پیش معده یا شكمبه دچار فساد شده باشد ، شناوری به سرعت انجام شده و همراه با كف فراوان است و گاهی ذرات جامد به مدت طولانی به حالت معلق باقی می مانند كه این حالت در آلكالوز شكمبه ، فساد محتویات شكمبه و مسمومیت با اوره دیده می شود.



    تك یاخته ها : تاژك داران ciliates و مژك داران flagellates هر دو در مایع شكمبه وجود دارند.

    اما تنها مژك داران با توجه به تعداد و حجم آنها دارای اهمیت فیزیولوژیكی هستند مژك داران شكمبه تحت شرایط بی هوازی رشد می یابند .تك یاخته ها قادر به تكمیل برخی وظایف در روند هضم میكروبی مانند تجزیه قندها ی محلول و پلی ساكاریدها (مثل نشاسته ،همی سلولز ، پكتین ) هستند .

    در مایع شكمبه تازه جمع آوری شده ممكن است بتوان تحرك تك یاخته ها را با چشم غیر مسلح درون یك استوانه شیشه ای بررسی نمود. همچنین می توان یك قطره از مایع را برروی لام میكروسكوپی گرم قرار داده و تك یاخته ها را به شكل ذرات درخشان بسیار متحرك مشاهده كرد. هنگامیكه مایع شكمبه كاملا ته نشین می شود ، اغلب می توان تك یاخته ها را به شكل یك نوار خاكستری در زیر لایه ذرات غذائی مشاهده نمود .

    باكتریها : تعداد باكتریها در شكمبه از 107 تا 1012 در هر میلی لیتر مایع شكمبه متغیر است . همین طور بسته به نوع جیره تعداد آنها نیز تغییر می كند مثلا در مواردیكه جیره غنی از سلولز (فیبر خام ) باشد باكتریهای كمتری در مقایسه با جیره غنی از نشاسته در شكمبه وجود دارد .

    باكتریهای شكمبه را بر اساس عمل آنها به چندین دسته می توان تقسیم كرد:

    الف – گروهی كه سلولز ، نشاسته وقندها را تجزیه میكند.

    ب – گروهی كه اسید پروپیونیك ، بوتیریك و لاكتیك تولید می كند .

    ج – گروهی كه متان تولید می كنند و باكتریهای پروتئولیتیك و غیره .

    به منظور مشاهده میكوسكوپی میكروفلور شكمبه می توان گسترش مایع شكمبه را به وسیله جریان هوا خشك كرده و با روش گرم Gram رنگ آمیزی كرد(و یا رنگ آمیزی گیمسا ) .بسته به نوع جیره غذائی نوع باكتریها تفاوت می كند .

    گاوی كه مقدار زیادی علوفه اعم از تر و خشك خورده باشد ، دارای درصد بالائی از انواع استرپتوكوك، كوكسی ها و باكتریهای استوانه ای شكل (rods ) می باشد .درمصرف جیره مخلوط علوفه خشك و كنسانتره به نسبت زیادی كوكسی های گرم منفی و باكتریهای استوانه ای شكل (rods ) گرم مثبت حضور دارند .

    در برخی شرایط پر خوری غذاها ی غنی از كربو هیدراتها ، اولین تغییر افزایش كوكسی های گرم مثبت (استرپتو كوكوس بویس ) است در مرحله بعدی باكتریهای استوانه ای شكل گرم مثبت كوتاه وسپس باكتریهای استوانه ای شكل گرم مثبت بلند (لاكتوباسیل ها ) غالب می گردند .

    قارچها و مخمرها در محتویات شكمبه وجود دارند اما نقش واهمیت آنها كاملا مشخص نیست. آنها ممكن است در سنتز اسید ها ی امینه و ویتامین ها نقش داشته باشند.

    اسید های چرب فرار در شكمبه : غلظت اسید های چرب فرار 120- 60 مول در هر لیتر مایع شكمبه است كه شامل %25 -%20 اسید پروپیونیك، %65- %50 اسید استیك، %20- %10 اسید بوتیریك و حدود %5 اسید های چرب با زنجیره طولانی می باشد، در حالت طبیعی اسید لاكتیك به مقادیر جزئی وجود دارد.



    تشخیص التهاب صفاق از طریق بررسی میزان كشید گی دیواره حفره بطنی : كشیدگی دیواره ی حفره ی بطنی توسّط انگشتانی كه اندكی از هم باز شده اند یا پشت دست نیمه بسته دقیقا درست بالای چین تهیگاهی راست مورد معاینه قرارمی گیرد.

    دیواره طبیعی حفره بطنی نرم است . كشیدگی به درجات مختلف التهاب ودردناك بودن درون حفره بطنی ویا به میزان پریتونیت بستگی دارد . گاهی در انباشته بودن بیش از حد دستگاه گوارش توسط مواد خشبی نیز كمی كشیدگی احساس می شود . ممكن است در تورم صفاق شدید ومنتشر بهمراه افزایش مایع صفاقی كشیدگی طبیعی و شل باشد . معمولا وجود دیواره ی شل همراه تموج نیز در آبستنی سنگین دیده می شود.

    تست های جسم خارجی : این تست ها بر اساس افزایش حساسیت صفاق در اطراف نگاری در رتیكولوپریتونیت تروماتیك ابداع شده اند . این تست همچنین واكنش درد مشابهی را در بیماریهای كبد، هزار لا، شیردان و ریه ها می تواند نشان دهد، اگر چه ناله ناشی از درد در محوطه بطنی در اثر نفوذ جسم خارجی و متاثر شدن صفاق كاملا مشخص بوده و ناله ای صدا دار و كوتاه می باشد .

    در مواردی كه جسم خارجی به تازگی نفوذ كرده باشد ، ناله معمولا واضح تر است اما در مواردی كه مدتی كه از نفوذ جسم خارجی گذشته باشد، تا حدودی از بین رفته ویا ممكن است تنها در موارد استثنائی بروز كند ، این ناله نباید با صداهای تنفسی اشتباه گردد. روشی دیگر برای شنیدن صدای ناله ،ایستادن فردی در كنار سر دام می باشد، اگر چه بهتر است كه دامپزشك گوشی خود را برروی نای دام قرار دهد. روشی دیگر كه در اماكن پر سروصدا قابل استفاده است، احساس ارتعاشات ناشی از ناله با قرار دادن كف دست برروی حنجره است . درصورت امكان می توان حساسیت محدوده ی نگاری را به دنبال متوقف كردن تنفس دام برای مدتی كوتاه مورد آزمایش قرار داد در این روش به علت انقباض شدید دیافراگم كه به دنبال قطع تنفس ایجاد می گردد، حساسیت افزایش می یابد.

    ü در صورتی كه مشكوك به جسم خارجی باشند ، توصیه می گردد كه حداقل سه تست زیر انجام شود .

    - تست چنگ زدن پشت : پوست روی برجستگی جدوگاه در بالای شانه در مشت گرفته شده ورو به بالا كشیده می شود، به طوری كه پشت دام ناگهان رو به پایین فشرده شود، این عمل سبب جابجایی اندامها در ناحیه غضروف گزیفوئید شده ودر صورتی كه چسبندگی های فیبرینی یا فیبری در آن ناحیه وجود داشته باشد ، دام واكنشی حاكی از درد از خود نشان خواهد داد. ابتدا باید فشاری ملایم و سپس فشار قویتری اعمال شود تا میزان حساسیت دام مشخص گردد. اگر دام قوی و بزرگ باشد ممكن است به جای چنگ زدن پشت نیاز به استفاده از تست میله باشد .

    ـ تست میله : میله ای به طول 5/1 –1 متر وضخامت یك بازو را در زیر بدن قرار داده وهر طرف آن را دو نفر نگه می دارند. میله را به آرامی به سمت بالا برده وسپس یكباره پایین می آورند. این تست را از ناحیه ی غضروف گزیفوئید شروع كرده وبه فواصل یك كف دست به سمت عقب می برند (باید مراقب بود تا به آلت تناسلی گاو نر و رحم گاو های آبستن سنگین آسیبی وارد نیاید) . در حین انجام تست دام ممكن پشت و شكم خود راعمدا به بالا بكشد ، كه این وضعیت را می توان با چنگ زدن پشت اصلاح نمود. وجود منطقه محدود دردناك در حد فاصل بین غضروف گزیفوئید وناف نشانه ی نفوذ ساده ی جسم خارجی می باشد. در حالی كه حساسیت شدید ممكن است به علت وجود ضایعاتی درنقطه ی دیگر باشد.


    دقه برای تعیین وجود درد : با استفاده از یك چكش سنگین دارای سر لاستیكی انجام می شود ، ضربات در ابتدا ملایم بوده وتدریجا قویتر می گردند. دقه درطول سه یا چهار خط افقی از جمله خط میانی شكم ، بر روی قفسه سینه و دیواره شكم انجام می شود. از دقه دنده ها به علت حساسیت طبیعی آنها و سیاهرگهای پستانی به علت خطر ایجاد هماتوم باید اجتناب شود. در صورت وجود هر گونه حساسیتی می توان محدوده ی آنرا با دقه در طول خطوط عمودی دقیقا مشخص نمود.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ