فروش غذا و لوازم حیوانات خانگی و طوطی سانان فروش نور حرفه ای آکواریوم

تشکر تشکر:  32
لایک لایک:  33
مخالفت مخالفت:  0
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 10
  1. #1
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388

    آشنايي عمومي با فنچ زبرا

    فنچ راه*راه

    از ویکی*پدیا، دانشنامهٔ آزاد
    فنچ راه*راه (سهره گورخری)
    یک جفت در قلمرو پرندگان، آبشار نیاگارا، اونتاریو، کانادا
    طبقه*بندی علمی
    فرمانرو: جانوران
    شاخه: طنابداران
    رده: پرنده
    راسته: گنجشک*سانان
    تیره: سهره*ریز (Estrildidae)
    سرده: Taeniopygia
    گونه: T. guttata
    نام علمی
    Taeniopygia guttata Reichenbach, 1862
    پرنده نر پرنده ماده یک فنچ راه راه ماده و دو نوجوان فنچ راه*راه یا سهره گورخری (انگلیسی: Zebra Finch، نام علمی:Taeniopygia guttata نام علمی قدیمی: guttata Poephila) یکی از گنجشک*سانان با طول متوسط ۹ سانتیمتر بومی چمنزارهای استرالیا می*باشد. با توجه به اینکه کشور استرالیا دارای سیاست درهای بسته برای صدور حیوانات به خارج می*باشد، اغلب فنچ*هایی که در خارج از این کشور دیده می*شوند در استرالیا متولد نشده*اند. فنچ*های راه راه دارای تنوع رنگ بسیاری می*باشند و در زمره معروفترین پرندگانی که در قفس نگهداری می*شوند، به شمار می*آیند. فنچ*های راه راه حیوانات دلپذیری برای نگهداری در منزل، محل کار و کلاس درس محسوب می*شوند. یک فنچ نر بالغ رنگین*تر و معمولاً به راحتی از فنچ ماده قابل تشخیص است. یک فنچ نر بطور معمول دارای نوک و گونه*های نارنجی روشن، هاشورهای سیاه و سفید در سرتاسر گلو و سینه و خال*های قهوه*ای در دو طرف بدن می*باشد. محبوبیت شدید فنچ*های راه راه به دو خصوصیت رنگین بودن و قابلیت زاد و ولد آسان آنها نسبت داده می*شود. معمولاً دارندگان فنچ*ها فرصتهای مکرری برای دیدن رفتارهای جنسی، جفت گیری و تولد جوجه*های فنچ*ها خواهند داشت. یکی دیگر از جذابیت*های عمده فنچ*های راه راه صدای جیک جیک لطیف آنها می*باشد. عده*ای صدای شیرین و مطبوع جیک جیک فنچ*های راه راه را بر عکس دیگر پرندگان این دسته بسیار آرامش بخش و خوش آیند توصیف کرده*اند. در فنچ راه راه رنگ و شکل پرنده نر و ماده با هم تفاوت دارند و می*توان به راحتی از روی رنگ و شکل ظاهری نر و ماده را از یکدیگر تمیز داد. فنچ*های نر معمولاً پرهای نارنجی روشنی بر روی گونه*شان دارندو یک منقار سرخ رنگ (در مقابل منقار نارنجی ماده) و همراه با یک طرح سیاه و سفید مشخص.در برخی موارد رنگ منقار تنها گزینه بیان کننده جنسیت هست، چون رنگ نارنجی روی گونه بعضی وقتها کم رنگ می*شود یا اصلاً از بین می*رود. جوجه*ها نیز معمولاً شبیه رنگ پدر و مادرشان هستند و گاهی نیز با رنگ آنها اختلاف دارند. جوجه*های درون لانه خاکستری هستند که در برخی جاها با رنگ سفید کامل شده*است. این اختلاف*ها به علت جفت گیری*های مختلف بین انواع مختلف فنچ*ها در یک مکان خاص که آنها در کنار هم نگهداری می*شوند مثل مغازه پرنده فروشی بروز می*کند. به هر حال پرنده گونه نارنجی که بسیار فعال و سرسخت*تر هستند مطمئناً یک نر جوان است و گونه*های نارنجی نیز از دو ماهگی ظاهر می*شوند. همچنین فنچ*های بسیار جوان منقاری سیاه رنگ دارند و وقتی به سن بلوغ برسند رنگی می*شود. در برخی گونه*های دیگر نر وماده کاملاً شبیه به هم بوده و امکان تعیین جنس مقدور نمی*باشد برای مثال در فنچ طلایی علایم چندانی برای تشخیص نر وماده وجود ندارد ولی به میزان زیادی می*توان جنس پرنده را با بازرسی مخرج آن تعیین کرد ورنگ آن در پرنده ماده به رنگ روشن ودر پرنده نر به رنگ تیره تا مشکی است . فنچ*های نابالغ رنگ*شان تیره*تر از فنچ*های بالغ است. فقط در حالی که رنگ پرهای فنچ*ها تیره*تر است، می*توان به سن تقریبی آن*ها پی برد. فنچ*ها در سن شش ماهگی دارای پرهای کامل شده و جثه آن*ها همانند جثه بالغ*ها می*شود. ادامه دارد...

  2. #2
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388
    دانستني هاي عمومي از فنچ زبرا
    آيا فنچ زبرا پرنده ي مناسبي براي خانه ي شماست؟
    چرا فنچ زبرا را انتخاب مي كنيم؟

    فنچ زبرا پرنده اي اي كوچك و بي نهايت زيباست.رنگ بندي زيبا و نقش هاي ظريف و جذاب در غالب يك پرنده ي بسيار كوچك،ظاهري زيبا و جذاب به اين پرنده ي دوست داشتني داده.در برخي منابع عنوان شده اين پرنده پر طرفدار ترين پرنده ي قفسي در دنياست.و همينطور يكي از ارزان ترين ها و كم هزينه ترين ها.

    اين موجود دوست داشتني بسيار فعال و پر سرو صداست.كه همين دو عامل آن را براي برخي افراد جذاب و براي برخي غير قابل تحمل كرده.صداي جيك جيك فنچ زبرا(بعضي ها به آن بوق بوق هم ميگويند) بصورت مداوم شنيده ميشود.در واقع اين پرنده آواي رسا و خاصي ندارد اما آنچه كه اين صدا را براي برخي ها دلپذير ميكند لطافت صدا و يا به قولي مخملي بودن صداي فنچ است.و آنچه برخي را دلزده ميكند تداوم اين صداست.
    فعاليت اين پرنده نيز مانند صدايش مداوم و بي پايان است.بطوري كه برخي افراد از ديدن فعاليت مداوم اين پرنده اظهار تعجب مي كنند.و در سوي ديگر همين فعاليت ها دليل دلبستگي علاقه مندان اين پرنده است.
    پس اگر به دنبال پرنده اي كوچك و فعال هستيد كه صداي بلند و آزار دهنده اي نداشته باشد فنچ انتخاب مناسبي براي شماست.


    همانطور كه قبلا اشاره شد اين پرنده بومي كشور استرالياست و طبعا با گرما سازگار و از سرما گريزان است.در واقع سرما به راحتي اين پرنده را از بين ميبرد.براي كساني كه نمي توانند پرنده را در داخل خانه نگه دارند اين پرنده توصيه نميشود.بخصوص در فصل سرما
    در بسياري از منابع عنوان شده زاد و ولد اين پرنده به آساني صورت مي گيرد و شما پس از مدتي صاحب چندين جفت خواهيد شد.اما اين آساني يك نسبت است در مقابل ديگر پرندگان زينتي يا قفسي.
    ميزان زاد و ولد فنچ زبرا رابطه ي مستقيمي با تغذيه ، عوامل محيطي و گذشته يا بنيه پرنده ي شما دارد.
    به مانند هر پرنده ي ديگر فنچ زبرا نيز رژيم غذايي و شرايط خاص محيطي خود را مي طلبد.
    در واقع اين پرنده به نسبت ديگر پرندگان،بسيار حساس و محتاط است و به كوچكترين صدا ها و تغييرات واكنش نشان مي دهد.اين حساسيت ها در دوران زادو ولد اين پرنده به اوج خود ميرسد.مي توان گفت هر چه محيط ساكت تر و كم تردد تر باشد اين پرنده خوشحال تر است.
    تغذيه اصلي اين پرنده در قفس دانه ي ارزن و آب است.اما براي داشتن پرنده اي زيبا و شاد نياز به تكميل اين رژيم غذايي داريد.
    رژيم مكمل اين پرنده براي يك جفت شامل:
    دانه ي كتان:يك چهارم يا يك سوم دانه ي ارزن در ظرف دان خوري
    تخم مرغ:بصورت رنده شده به اندازه ي يك قاشق چاي خوري (2-3 بار در هفته)
    هويج:بصورت رنده شده به اندازه ي يك قاشق غذا خوري در ظرفي جدا از دانخوري(2-3 بار در هفته)
    سيب:به مانند هويج
    برگ كاهو:چند تكه خورد شده
    سبزي هاي خوراكي:چند شاخه از هر نوع(به شويد و جعفري و گيشنيز علاقه نشان مي دهد)
    برنج پخته شده بدون روغن:يك قاشق غذا خوري
    دقت كنيد سبزي جات و ميوه ها به خوبي شسته شوند(به خاطر استفاده گسترده از سموم در كشاورزي)
    برخي افراد براي تقويت بيشتر از قطره هاي مولتي ويتامين مخصوص پرندگان يا كودكان در تركيب با آّب استفاده مي كنند.(مقدار لازم در هر ظرف آبخوري 3 -4 قطره.بايد توجه داشت پس از 5-6 ساعت ظرف آبخوري خالي و به خوبي شسته شود)
    بايد اضافه كرد تغذيه فنچ هاي بالغ رابطه ي مستقيمي با عادت غذايي اين پرنده در جواني دارد.تغيير رژيم غذايي بتدريج صورت ميگيرد.

    ادامه دارد...

  3. #3
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388
    گونه هاي فنچ زبرا
    تصاويري از فنچ هاي زبرا و سفيد
    تشخيص جنسيت فنچ ها

    همونطور كه تو تصاوير مشخصه فنچ زبرا دو گونه سفيد و رنگي داره.از لحاظ فيزيكي تفاوتي با هم ندارند و در توليد مثل هم مشكلي ندارند.يعني به راحتي ميشه از يك زبراي رنگي را با يك سفيد جوجه گرفت و جوجه ها هم قابليت باروري دارند.جوجه ها هم ممكنه سفيد يا رنگي به دنيا بيان.گاهي هم از دو فنچ رنگي جوجه سفيد به دنيا مياد و يا بالعكس.اين مورد نشون دهنده ژن هاي پنهان در دي ان اي والدينشونه.يعني در نسل هاي پيشين يك جفت با رنگ متفاوت وجود داشته.
    گاهي ممكنه فنچ هايي ببينيم كه ابلق هستند.البته اين ابلق ها بيشتر ماده هستند.تا به حال ابلق نر نديدم.
    گاهي هم فنچ هاي زبراي رنگي نر يا ماده اي ميبينيم كه رگه هاي سفيد دارند.اينهم نشون دهنده ژن هاي پنهان در پدر مادرشونه.يعني ممكنه فنچ هاي والد نر يا ماده ي جوجه ي مورد نظر ما سفيد بوده.

    تشخيص جنسيت
    تشخيص فنچ نر از ماده در فنچ هاي زبرا به راحتي انجام ميشود.
    در فنچ هاي زبرا، فنچ نر داراي تنوع رنگي بيشتري در پرها است.فنچ نر در زير بالهايش پرهاي نارنجي يا قهواي رنگ خالداري دارد.علاوه بر اين گونه هاي نارنجي رنگ و خط هاي راه راه زير گردن پرنده نيز متمايز كننده پرنده نر از ماده است.البته رنگ نوك فنچ ماده نر پر رنگ تر از فنچ ماده است و متمايل به قرمز است.و وجه تمايز ديگر رنگ سفيد پر هاي شكمي فنچ نر در مقابل پرهاي شكمي خاكستري فنچ ماده است.
    به كمك تصاوير زير مي توانيد اين تفاوت ها را به وضوح تشخيص دهيد.
    تصاويري از فنچ زبراي نر رنگي
    به رنگ پر هاي شكمي سفيد رنگ.نقش هاي راه راه (گورخري يا زبرا)زير گردن ، گونه هاي نارنجي و نوك قرمز رنگ،همچنين پرهاي نارنجي خالدار زير بال دقت كنيد.







    يك فنچ ماده سفيد در كنار يك زبراي نر رنگي



    تصوير زير تفاوت هاي فنچ نر و ماده را نشان مي دهد.

    زبراي نر رنگي(چپ) در كنار زبراي ماده رنگي(راست)









    زبراي نر رنگي(چپ)و زبراي ماده رنگي(راست)





    زبراي سفيد نر






    زبراي نر سفيد (راست)در كنار زبراي ماده سفيد(چپ)



    ماده سفيد




    ادامه دارد...

  4. #4
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388
    ماده ابلق در كنار نر زبرا






  5. #5
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388
    تغذيع فنچ زبرا
    تغذيه اصلي فنچ زبرا متشكل از دانه هاست.
    ارزن ريز:اين پرنده علاقه ي خاصي به اين دانه ها دارد.در واقع ارزن ريز غذاي اصلي و توصيه شده ي فنچ هاي زبراي قفسي است.طبع اين دانه سرد است.
    در طب سنتی بیان شده که ارزن از نظر طبیعت، حرارتی خنک‌کننده دارد و دارای ویژگی‌های ضد افسردگی و بی‌خوابی، آرامش‌بخشی، ضد قارچ، دافع بلغم،

    چربی خون و اخلاط سینه می‌باشد، قابض بوده و آرد آن درمان کننده اسهال صفراوی است و همچنین موجب تنظیم حرارت بدن می‌گردد.
    مواد مغذی ارزن شامل 15 درصد پروتئین، مقادیر بالای فیبر، ویتامین‌های B کمپلکس (نیاسین، فولاسین و ریبوفلاوین)، مواد معدنی آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم، کلسیم و روی، آمینواسیدهای ضروری متیونین، لسیتین و ویتامین A و غنی از فیتوکمیکال‌هایی مثل اسید فیتیک می‌باشد.
    ارزن از نظر کلسیم غنی بوده و به تحکیم استخوان‌ها کمک کرده و ریسک استئوپروزیس را کاهش می‌دهد.




    تخم كتان:در كنار ارزن مي توان از تخم كتان به ميزان يك سوم دانه ارزن استفاده كرد.توصيه مي شود بخاطر طبع گرم تخم كتان در فصول گرم كمتر در اختيار پرنده قرار گيرد.
    تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه‌های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می‌شوند.
    * تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید.
    تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.
    سبب بهبود سیستم گوارش بدن می‌گردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک می‌نماید.
    ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. ALA موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌گردد

    ترکیبات تخم کتان


    * حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامین‌های گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز می‌باشد. * دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول می‌باشد.
    * دارای چندین نوع آنتی‌اکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از بهترین منابع لیگنان‌ها می‌باشد.
    * حاوی اسیدهای چرب امگا- 3 بوده و از این رو ضد التهاب می‌باشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) می‌باشد. بعد از روغن تخم کتان، روغن کانولا بیشترین میزان ALA را دارا است.


    كنجد:اين دانه روغني بسيار مقوي و مفيد است،به شرطي كه به مقدار كم استفاده شود.در واقع طبع اين دانه ها گرم است و هم چنين هضم اين غذا براي پرنده مشكل است.
    کنجد یکی از بهترین‌ دانه‌های روغنی است؛ دانه‌های کنجد به رنگ‌های سفید، خاکستری و سیاه هستند که نوع سفید این دانه‌ها از همه مرغوب‌تر است.



    دانه کنجد به‌عنوان یک دانه روغنی حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب اشباع‌نشده با نسبت مساوی اسید لینولئیک و اولئیک و اسیدپالمتیک و استئاریک است. 75 درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و 25 درصد آن را موادمعدنی، کربوهیدرات (قند) و فیبر تشکیل داده است. کنجد همچنین حاوی فنول‌ها، استرول‌های گیاهی، فسفولیپیدها و ویتامین‌ها به‌خصوص ویتامینE و ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، روی، مس و فسفر است.

    کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده 14 درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است؛ مصرف 50 گرم از کنجد، 25 درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف می‌کند.
    این دانه منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که مبتلا به کم‌خونی فقر آهن هستند می‌تواند بسیار مۆثر باشد.
    دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار می‌آید.
    می‌توان از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار می‌آید، استفاده کرد.
    کنجد آثار ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی شناخته‌شده‌ای دارد. مصرف آن باعث
    کاهش میزان تری‌‌گلیسیرید، کلسترول بد یا LDL و قندخون و افزایش HDL یا همان کلسترول خوب می‌شود و تمام این موارد به کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی - عروقی کمک خواهد کرد. مصرف کنجد باعث افزایش سطح ویتامینE در بافت‌ها هم می‌شود.
    برخي افراد از دانه هاي ديگري نيز استفاده مي كنند كه به رواج كم و كم اهميت بودن از ذكر آن خودداري مي كنيم.


    مطالب بيان شده در مورد خواص دانه ها مورد تاييد براي انسان و اغلب جانداران است.برخي مطالب بر گرفته شده از سايت تبيان و دانشنامه رشد است.
    ادامه دارد...

  6. #6
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388
    مكمل هاي طبيعي جيره غذايي فنچ زبرا
    سبزيجات:
    جعفري:جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد. به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است.

    شويد:
    میوه شوید دارای 5/2 تا 4 درصد اسانس می باشد که مقدار آن براساس منطقه جغرافیایی و فصل تغییر می کند و تا 7/7 درصد هم می رسد. قسمت اعظم اسانس میوه شوید، دـ کارن، لیمونن و آلفافلاندرن است که هر سه حدود 90 درصد اسانس را شامل می شوند.
    ترکیبات دیگر میوه شوید عبارتند از: دیلانوزید، کومارین‌ها، کامپفرول و ترکیب 3ـ گلوکورونیده آن، وی سنین، میریستیسین و سایر فلاوونوئیدها، اسیدهای فنلی، پروتئین(حدود 16 درصد)، چربی (حدود 15ـ 10 درصد).
    اسانس سر شاخه هوایی شوید که از سر شاخه تازه آن به روش تقطیر با بخار آب به دست می‌آید، شامل 28 تا 45 درصد ترکیبات کتونی مانند کارون می ‌باشد که بر اساس فصل محصول ‌برداری متفاوت است.
    ریشه گیاه شوید نیز دارای اسانس است که 95 درصد اسانس ریشه را آلفا ـ بتاپینن تشکیل می دهد.




    گشنیز:گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

    مواد موجود در 100 گرم گشنیز
    آب
    7/5 گرم
    سلولز 38 گرم
    مواد چرب 15 گرم
    اسیداگزالیک 1 گرم
    کلسیم 170 میلی گرم
    ویتامین A 200 واحد
    ویتامین C 50 میلی گرم
    مواد چرب گشنیز مرکب از اسید اوئیک، اسید پالتیک و اسید لینولئیک است.


    تره:تره نیز همچون دیگر انواع سبزی خوردن انرژی بسیار كمی دارد؛ 100 گرم تره تنها 25 كالری انرژی دارد، اما در مقابل حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری است.

    تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ‌های سبز آن وجود دارد، مخصوصا در هنگام تابستان ویتامین‌های 1 B و 2 B در تره یافت می‌شود. علاوه بر آن تره حاوی مقادیری منگنز، كلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، ویتامین A و ویتامین 6 B است. در تره كمی ارسنیك نیز وجود دارد. تره دارای اسانس مركب از تركیبات سولفوره است. برگ آن دارای آنزیم‌های مختلف مانند مالتاز، دكستریناز، انورتاز و امولسین است.تره حاوي موادي است كه از عفونت هاي بدن و دستگاه گوارشي جلوگيري مي كند.


    ریحان:
    میکروب اسهال و وبا را می کشد.اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است.
    ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.

    جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.

    كاهو:کاهو دارای آهن فراوان است که برای خونسازی لازم است.
    کاهو، یک داروی تسکین دهنده و آرام بخش طبیعی است.
    کاهو سرشار از آب (بیولوژیک) می باشد و املاح معدنی نیز دارد.
    کاهو، ضدیبوست و خشکی مزاج است.در دوره تخم گذاري به پرنده كمك مي كند و از يبوست جلوگيري مي كند.
    برگ های سبز کاهو بیشتر از برگ های سفید دارای ویتامین C است و علاوه بر آن مقدار نسبتاً زیادی ویتامینA و ویتامین E دارد.
    هر 28 گرم کاهو، 3 کالری ارزش انرژی زایی دارد.




    هویج :منبع غنی بتاکاروتن می باشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر می شود.

    بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن تبدیل به ویتامین A می شود.
    ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلول ها و تولید مثل حائز اهمیت است.
    بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماری های ناشی از پیری را کاهش می دهد.
    هویج به جز بتا کاروتن دارای فیتوکمیکال( Phytochemical) نیز است. این ماده به همراه فیبر محلول و دیگر مواد مغذی موجود در هویج فواید زیادی را به ما ارزانی می دارد.


    مقدار مواد مغذی در 100 گرم هویج

    انرژی
    43 کالری
    پروتئین
    1 گرم
    کربوهیدرات
    10 گرم
    فیبر
    3 گرم
    چربی
    35 میلی گرم
    27 میلی گرم
    1 میلی گرم
    9 میلی گرم
    28129 واحد بین المللی
    هویج، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

    * هویج، مقدار کلسترول خون را پایین می آورد.


    به جرات ميتوان انواع سبزيجات را ميتوان در جيره غذايي پرندگان قرار داد.اما بهتر است به مقدار كم و هفته اي 2الي3دفعه در اختيار پرنده قرار گيرد.
    قبل از قرار دادن سبزيجات در قفس به خوبي آنها را شسته و ضد عفوني كنيد.



  7. #7
    همکار قدیمی

    تخصص
    کارمند
    محل سکونت
    تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    عروس هلندی و مرغ عشق
    تاریخ عضویت
    Sep 2011
    شماره عضویت
    5168
    میانگین پست در روز
    2.76
    تعداد ارسال ها
    6,284
    سلام.لطفا منبع رو هم ذکر کنید.ممنون

  8. #8
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388
    نقل قول نوشته اصلی توسط اسکندری نمایش پست ها
    سلام.لطفا منبع رو هم ذکر کنید.ممنون
    در انتهاي يكي از پست ها نوشتم كه مربوط به سايت تبيان و دانشنامه رشد هست.البته سايت هاي ديگري هم هست كه زياد از مطالبشون استفاده نكردم.

  9. #9
    همکار قدیمی

    تخصص
    کارمند
    محل سکونت
    تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    عروس هلندی و مرغ عشق
    تاریخ عضویت
    Sep 2011
    شماره عضویت
    5168
    میانگین پست در روز
    2.76
    تعداد ارسال ها
    6,284
    نقل قول نوشته اصلی توسط alireza.alpnia نمایش پست ها
    در انتهاي يكي از پست ها نوشتم كه مربوط به سايت تبيان و دانشنامه رشد هست.البته سايت هاي ديگري هم هست كه زياد از مطالبشون استفاده نكردم.
    لطفا در پایان هر مبحثی منبع همون مطالب رو قید کنید.با تشکر

  10. #10
    کاربر عالی

    تخصص
    كارمند.روانشناس
    محل سکونت
    بابل و تهران
    جنسیت کاربر
    مرد
    نوع حیوان خانگی
    فنچ زبرا و نرگسی
    تاریخ عضویت
    Dec 2013
    شماره عضویت
    15053
    میانگین پست در روز
    0.27
    تعداد ارسال ها
    388
    مكمل هاي طبيعي جيره غذايي فنچ زبرا(ادامه)
    تخم مرغ:یکی از مکمل های مفید و مقوی در رژیم غذایی انواع پرندگان تخم مرغ است.اما استفاده از آن چند نکته را باید مدنظر داشت.
    ارزش غذایی یک عدد تخم مرغ معادل است با 30 گرم انواع گوشت (قرمز، مرغ و ماهی) معادل دو تکه متوسط خورشتی، نصف لیوان حبوبات پخته، یک چهارم لیوان حبوبات خام و یک چهارم لیوان انواع مغزها مانند، بادام، پسته، فندق، گردو است.
    عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی و مواد مغذی موجود در آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی است.
    (عصر ايران)
    در واقع تخم مرغ به عنوان با ارزشترین ماده غذایی و مرتفع کننده موثر نیازهای غذایی بدن شناخته می شود.
    با این حال استفاده زیاد تخم مرغ برای پرندگان می تواند خطرناک ویا مضر باشد.کلسترول و چربی موجود در تخم مرغ می تواند باعث افزایش چربی خون جاندار و یا چاق شدن آن شود.علاوه بر این هضم ترکیبات تخم مرغ برای و برای پرندگان ریز جسه کمی دشوار است.
    همانگونه که میدانید هضم چربی ها و کلسترول موجود در تخم مرغ نیاز به فعالیت کبد دارد و استفاده زیاد این ماده ممکن است خطراتی را برای کبد پرنده ی شما بوجود آورد.

    و اما چگونگی استفاده از تخم مرغ در رژیم غذایی فنچ شما:توصیه شده از تخم مرغ آبپز،به صورت رنده شده و خورد شده هفته ای 2-3دبار به میزان 1قاشق چای خوری در هر وعده غذایی استفاده شود.برای احتیاط بیشتر بهتر است از زرده تخم مرغ به خاطر میزان کلسترول بالا کمتر استفاده شود و همچنین از تخم مرغ تازه استفاده کنید.

    میتوان از تخم بلدرچین هم بجای تخم مرغ استفاده کرد.در واقع شاید تخم بلدرچین بخاطر نداشتن کلسترول و هم چنین غنی تر بودن(از لحاظ پروتئین و ویتامین)گزینه مناسب تری برای پرنده شما باشد.

    تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، ولی نسبت به آن دارای ۵ برابر فسفر، ۵/۷ برابر آهن، ۶ برابر ویتامینB12و وتیامین B1 و ۱۵ برابر ویتامین B2 ریبوفلاوین می باشداز این رو آن را بمب ویتامین می نامند.
    دانشنامه سلامت
    پوسته تخم مرغ:پوسته تخم مرغ یکی از موادی است که به سادگی میتونه “مواد معدنی” مورد نیاز بدن رو پوشش بده ، ۹۰% پوسته از کلسیم ، ۶% منیزیوم ، ۱% فسفر،سدیم و پتاسیم و همچنین مقادیری از روی (زینک) ، آهن ، سیلیس ، مولیبدن و … تشکیل شده است. در واقع پوسته تخم مرغ منبع بسیار خوبی برای کلسیم ، منیزیوم و پتاسیم و فسفر هست و تنها نکته ی منفی اون این هست که مقدار سدیم اون کمی زیاد هست.www.asreelm.com

    پوسته تخم مرغ (یا بلدرچین)میتواند در کنار تخم مرغ تامین کننده ترکیبات مورد نیاز بدن پرنده شما باشد.در واقع در زمان تخم گذاری که کلسیم زیادی از بدن پرنده ماده خارج می شود،این ماده میتواند این مقدار کلسیم را براحتی تامین نماید.هم چنین میتواند به فرایند پرسازی و رشد و استحکام استخوان های بدن پرنده ی شما کمک زیادی کند.
    پوسته را میتوانید بدین صورت برای پرنده ی خد آماده کنید:
    ۱) بعد از اینکه پوسته تخم مرغ رو خوب شستید(با آب گرم) ، اون رو درون فر (و یا مایکروفر) قرار بدید تا پوسته کاملا خشک و شکننده بشه و بهتر اینه که از اجاق فر استفاده کنید تا پوسته رو تبدیل به خاکستر کنه.
    ۲) بعد پوسته ی حرارت دیده و یا خاکستر شده رو اونقدر بکوبید تا به اندازه ی ذرات ریز ( در اندازه ی نمک) تبدیل بشه میتونید از آسیاب برقی هم استفاده کنید تا به صورت پودر استفاده کنید.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ