ماکائوگلو آبی(Blue-throated macaw):
زیستگاه :منطقه کوچکی در بولیوی و آرژانتین
به علت صید و از بین رفتن مناطق زندگیشان توسط بومیان در معرض خطر انقراض میباشند.
آنها ساکن جنگلهای مرطوب و پر درخت هستند. تعداد کمی از آنها به صورت وحشی وجود دارند که بیشتر از چند صد عدد نمیباشند.
البته امروزه در اسارت با موفقیت پرورش داده میشوند و به عنوان حیوان خانگی در بازارهای دنیا وجود دارند، هرچند هنوز هم کمیاب و گران هستند.
توضیحات :
از لحاظ شکل و رنگ بسیار شبیه به ماکائو آبی طلایی میباشد ، با این تفاوت که کمی کوچکتر از ماکائو آبی طلایی است و حدود ۸۵ سانتیمتر طول دارد. گلو در آنها به رنگ آبی است ، همچنین قسمت پوستی صورت کوچکتر از ماکائو آبی طلایی است . منقار خاکستری مایل به سیاه و چشم به رنگ زرد میباشد .


پرنده جوان : مشابه پرنده بالغ اما با جثه کوچکتر و دمی کوتاهتر میباشد .چشم به رنگ قهوه ای تیره است.
ماکائو گلو آبی علاقه زیادی به جویدن دارد، پس باید مقداری چوب و اسباب بازیهای چوبی در اختیار آنها قرار داد.


رژیم غذایی : در طبیعت تغذیه آنها شامل دانه ها ، میوه ها ، آجیل ، جوانه گیاهان ، و حتی حشرات و لارو آنها میباشد.




آنها بسیار اجتماعی بوده و نیاز به تعامل دارند، همچنین رفتاری بسیار دوستانه داشته و کمتر گاز میگیرند.


تولید مثل : در طبیعت آنها در سوراخ درختان مرتفع لانه سازی میکنند . آنها برای اولین بار در سال ۱۹۸۴ در اسارت پرورش داده شدند. البته تغذیه جوجه ها به صورت دستی درهمان اوایل تولد کار بسیار دشواری است.


معمولا بین ۲ تا ۴ تخم میگذارند که حدود ۲۶ روز بر روی آن میخوابند. جوجه ها حدود ۳ ماه پس از خروج از تخم لانه را ترک میکنند.


تفاوت جنسی در بین این طوطی ها قابل مشاهده نیست. تنها راه جراحی یا آزمایش DNA است

منبع : totisanan.com