فروش غذا و لوازم حیوانات خانگی و طوطی سانان فروش نور حرفه ای آکواریوم

تشکر تشکر:  4
لایک لایک:  4
مخالفت مخالفت:  0
نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: مرزه Savory

  1. #1
    همکار قدیمی( انجمن گل و گیاه)

    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    شماره عضویت
    453
    میانگین پست در روز
    0.14
    تعداد ارسال ها
    394

    مرزه Savory



    اسم علمی:Satureia hortensis

    روش تکثیر:بذر

    زمان کاشت:بهار

    زمان برداشت:خرداد-شهریور

    اندام مورد استفاده:اندامهای هوایی

    سن رویش:یکساله

    پراکنش جغرافیایی:
    خودرو :آذربایجان- خراسان
    پرورشی:اکثر مناطق ایران

    خواص درمانی: درمان اسهال- کاهش چربی خون- ضد انعقادی خون

  2. #2
    کاربر موثر

    تخصص
    it man
    محل سکونت
    غرب تهران
    تاریخ عضویت
    May 2010
    شماره عضویت
    112
    میانگین پست در روز
    0.06
    تعداد ارسال ها
    175

    خواص مرزه

    مرزه (Summer savoury) كه از گیاهان خانواده نعناع به شمار میرود، در فاصله ماه های تیر تا شهریور در ایران به گل می نشیند.

    مرزه گیاه چند ساله ای است كه بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست.

    قسمت های هوایی به انضمام برگ ها که در بعضی مواقع، فقط قسمت های فوقانی گل دار جمع آوری می گردد، به صورت خوشه ای دسته شده و یا بر روی قاب های چوبی پهن كرده و در سایه و با حرارت مصنوعی كمتر از 40 درجه سانتی گراد خشك می شوند.

    برگ‎های آن نرم و متقابل و تقریبا بدون دمبرگ و باریک و نوک تیز و پوشیده از کرک و دارای تارهای غده‎ای فراوان اسانس‎ دار است.
    فرآوری

    اسانس مرزه از تقطیر با بخار آب از برگ ها و سرشاخه های برگدار حاصل می شود. این اسانس مایعی بی رنگ و یا مایل به زرد و دارای عطر و بوی تند و زننده ای و با مزه ای كه طعم فلفل را به یاد می آورد، می باشد.

    این گیاه دارای 0/8 تا 1/5درصد اسانس به همراه تانن، رزین و موسیلاژ می باشد. اسانس مرزه درصنایع غذایی كاربرد دارد.
    کاربرد مرزه

    اسانس گیاه مرزه دارای طبیعت گرم و اثرات تقویت کننده معده، تسهیل كننده عمل هضم، ضد نفخ و مُدر ( ادرار آور ) است.

    برای معالجه اسهال بسیار مناسب است و یک ضدعفونی كننده قوی می باشد.

    این گیاه را به عنوان چاشنی و ادویه به همراه لوبیا، سالاد فصل، خیار، ماهی، گوشت، كالباس و سوسیس مصرف می کنند.

    این گیاه در ایران جزو سبزی‎های خوراکی است و به صورت خام و پخته در غذاها مصرف می‎شود.

    دارای خاصیت بادشكن و همچنین دافع كرم می باشد.

    به صورت دم كردنی در رفع گرفتگی معده و روده موثر می باشد.
    كشف تركیبات ضد درد در گیاه مرزه

    همچنین گزارش های متعددی مبنی بر اثر ضد التهابی اسید اورسولیك برای درمان سوختگی ها و نیز اثر بازدارندگی آن بر رشد تومورها منتشر شده است.

    خواص ضد التهابی اسید اورسولیك منجر به استفاده وسیع از این تركیب در صنایع آرایشی شده است.

    تا كنون گزارشهای مختلفی درباره وجود انواعی از روغن های ضروری در این گیاه به چاپ رسیده است.

    در بین مصارف بومی از گیاه مرزه در ایران می توان به استفاده از آن برای تسکین دندان درد اشاره کرد.
    تاثیر مرزه در درمان دردهای عصبی

    مصرف مرزه در درمان دردهای عصبی و نرمی استخوان تاثیر دارد.

    اگر روزانه 100 گرم مرزه در 500 گرم آب جوشانده شود و تا 5 روز مصرف گردد، علاوه بر این كه باعث تقویت معده می شود، در رفع زخم روده نیز موثر است.

    همچنین حمام ( بُخور ) جوشانده برگ های گیاه مرزه در رفع دردهای روماتیسمی ، عصبی و نرمی استخوان نیز موثر است.

    کاهش چربی خون

    گیاه "مرزه" با نام علمی "ساتوریا خوزستانیكا" اگر درست مصرف شود، مانند داروهای شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان كاهش می دهد.

    لازم است پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شكل كپسول خوراكی درآورند تا برای كنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده کنند.
    گیاه مرزه ، وزن را کاهش می دهد

    منبع:تبيان

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ