نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3
  1. #1
    کاربر عالی

    محل سکونت
    طهرون
    تاریخ عضویت
    May 2010
    شماره عضویت
    67

    جلبک های مضر و راه های مقابله با انها

    جلبک ها:

    جلبک ها در طبیعت به عنوان یک گونه گیاه شناخته میشوند.اما وجود انها در تانک های خانگی موجب دید کم (دید کمتر ما از داخل اکواریوم)و زشت کردن منظره ی تانک میشود.
    البته این تنها مشکلات وجود جلبک نیست.
    جلبک ها در روز و با استفاده از نور طبیعی یا مصنوعی فوتوسنتز کرده و تولید اکسیژن میکنند.این یک مزیت به شمار میاید و تانک رو از لحاظ تولید اکسیژن خود کفا میکند(البته این امر بستگی به مجموعه ی کولنی و مقدار انها دارد).ولی در شب جلبک ها و ماهی ها (و گیاهان اکواریوم)اکسیژن مصرف میکنند.در صورت بالا بودن تعداد ماهی ها و نوع انها(مثلا از خانواده ی سیکلید ها یا کاراسیده ها) و قطع برق (به صورت احتمالی در نظر میگیریم)احتمال اینکه نیمی از ماهی ها تلف بشوند نیز است.
    از مزیت های جلبک پایین اوردن میزان اسیدیته ی اب هست.البته این برای عموم ماهی ها خوب نیست.مثلا این برای ماهی های بومی امریکای مرکزی و امریکای جنوبی خوب تلقی میشود.ولی برای اکثر سیچلید های افریقایی زیاد مناسب به نظر نمی اید.
    حالا چگونه موجبات پایین اوردن ph فراهم میشود_تنفس ماهی ها و جلبک با هم سبب تولید co2 شده و افرایش این گاز در اب ph ان را پایین می اورد.لازم به ذکر است نتیجه ی تست در میزان روز و شب به میزان جزئی با هم تفاوت میکند و بستگی به نور دهی تانک در طول روز و ابعاد تانک و حجم اب و تعداد ماهی ها و اخرین سیکل طی شده دارد.یعنی تمامی موارد باعث میشود که تست در روز و شب باهم تفاوت بیشتر یا کمتری داشته باشد.
    در کل جلبک ها موجودات مزاحم در مبحث اکواریوم داری تلقی میشن.حال بهتر است با کنترل اوضاع مانع از رشد انها شویم تا اینکه بخواهیم با داروهای شیمیایی انها را نابود کنیم.____به سه دلیل
    1_بعد از برطرف شدن مشکل(یعنی نابودی جلبک ها از روی دیواره های تانک) احتمال بازگشت مجدد انها دوبرابر است.
    2_استفاده از هرگونه دارو علاوه بر جلبک ها به ماهی ها هم اسیب میرساند.
    3_استفاده از این دارو ها باکتری های مفید اب را از بین میبرد.
    حال چگونه کنترل اوضاع را در دست بگیریم___
    (1)رشد جلبک ها تاثیر شدیدی از نور محوطه ی تانک میگیرد.یعنی هرچه نور تانک بیشتر باشد رشد جلبک ها در ان بیشتر است.میتوان گفت اگر میخواهید ظرف چند روز روی تمام نقاط شیشه را پر از جلبک ببینید . انرا در مجاورت نور خورشید قرار دهید.(نور طبیعی برای رشد جلبک ها بسیار مناسب است.)پسبا کنترل شدت نور میتوان رشد جلبک ها را کنتل کرد.
    (2)تعداد و نوع ماهی مشخص کننده مقدار جلبک نقش گرفته روی جدار های تانک میباشد.فرض میکنیم تعداد ماهی در یک تانک کمی بیشتر از حد مجاز است.تعداد زیاد ماهی در یک تانک باعث افرایش نیترات که یک ماده ی مغذی برای ایجاد و رشد جلبک است میشود.از طرفی پایین اوردن ph توسط جلبک و ماهی ها بستر مناسبی رو برای خودش فراهم میکنه که این به رشد اون کمک میکنه.پس بهتره که با تعویض اب هفته ای 30% مقدار نیترات و فسفات که ترکیبات اساسی برای رشد جلبک هستند رو از اب بیرون کنیم.

    در صورت عملی نشدن طرح فوق و تسلط جلبک ها روی تانک شما چند راه پیش روی شماست.
    1_استفاده از مگنت:این محصول در اندازه های مختلف و توسط شرکت های مختلف توضیع میشه.(شیشه پاک کن دوطرفه ی مغناطیسی)استفاده از این محصول برای چند روز شما رو از شر جلبک ها خلاص میکند.ولی همونطور که عرض شد جلبک ها دوباره به شیشه ها باز خواهند گشت.


    2_استفاده از کت فیش های جلبک خوار:استفاده از این ماهی ها برای همه ی تانک ها پیشنهاد میشود.در حد امکان هم میتوانند از این جلبک ها تغذیه کنند.

    3_استفاده از سولفات مس:سولفات مس را میتوان به مقدار توصیه شده ی 0/1 ppm استفاده کرد.استفاده بیش از این مقدار ماهی ها را دچار مسمومیت میکند.تا زمانی که این دوز در تانک وجود دارد راهی برای رشد مجدد انها نیست.
    4_استفاده از داروی های ساخته شده ی شرکت ها:

    تترا ایزی بالانس_این محصول میتواند از نیترات و فسفات موجود در اب بکاهد.

    تترا اکوا الگومین_این محصول میتواند به صورت بیولوژیکی نیترات را کنترل کند و موجب تعدیل در ایجاد جلبک شود.
    5_استفاده از محصولات ضد جلبک شرکت ها



  2. #2
    همکار قدیمی

    محل سکونت
    تهران
    نوع حیوان خانگی
    اکواریوم گیاهی .. میگو آب شیرین
    تاریخ عضویت
    May 2010
    شماره عضویت
    61

    علل بروز مشكل جلبك در اكواريوم و روش مبارزه با جلبك در تانكهاي پرورش ماهي هاي زينتي a

    ممکن است شنیده باشید که جلبک یک نوع گیاه است اما یک گیاه عالی نیست بلکه تک یاخته ای است که نه ریشه دارد، نه برگ و نه ساقه و تنها در داشتن کلروفیل با گیاهان عالی اشتراک دارد.


    انواع مختلفی از جلبک وجود دارد. برخی از جلبک ها شناورند و در آب تکثیر می شوند. برخی دیگر از انواع جلبک روی اشیای داخل تانک مثل صخره ها، وسایل زینتی و دکوری داخل تانک، شن ها، گیاهان و حتی شیشه تانک رشد می کنند.

    تمام جلبک ها سبز نیستند. جلبک سیاه، جلبک قهوه ای، جلبک سرخ و انواع بسیار دیگری از جلبک ها هم وجود دارند.


    جلبک برای رشدش به آب، نور و غذا نیاز دارد. اگر در محل نگهداری ماهی شما، جلبک زیادی رشد کرده، مهم ترین علتش این است که هم نور زیادی به آب تانکتان می تابد و هم این آب سرشار از مواد مغذی است. اما این غذاها از کجا آمده اند؟ ماهی ها غذا را می خورند و خود، فضولاتی دفع می کنند که این مواد دفع شده، بهترین و مناسبت ترین غذا برای جلبک هاست.




    چگونه می توان از شر جلبک ها خلاص شد؟


    استفاده از برخی ماهی ها که جلبک ها را می خورند، استفاده از مواد شیمیایی ضد جلبک، کم کردن شدت نور تانک یا کم کردن مقدار غذای در دسترس جلبک ها.






    استفاده از ماهیان جلبک خوار:

    ماهیان جلبک خوار مثل پلیکوها ( گربه ماهیان دهان مکنده ) و جلبک خوار سیامی، هر دو از ماهیان آکواریومی بسیار خوبی هستند که برخی از انواع جلبک ها را خواهند خورد اما معمولاً تمام جلبک های آکواریوم را نمی خورند و ماهی ای هم وجود ندارد که بتواند جلبک هایی را که در آب رشد كرده اند و رنگ آن را سبز نموده اند، بخورد. بیشتر آکواریومیست ها علاقه دارند که یکی از این دو گونه یا هر دو ماهی را داشته باشند اما با این حال این ماهی ها معمولاً نمی توانند مشکل جلبک را از آکواریوم به طور کامل حل کنند. پلیکو ها همه نوع جلبکی را نمی خورند و شما ممکن است جلبکی داشته باشید که پلیکوی شما علاقه ای به خوردنش نداشته باشد. در کل نه به پلیکوها و نه به گونه های دیگر جلبک خوار، چندان دل نبندید و تصور نکنید که با بودن آنها، دیگر جلبک به سراغ تانک شما نخواهد آمد.






    استفاده از محلول ضد جلبک:

    از طرف دیگر، موادی شیمایی بعنوان ضد جلبک وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها، تانکتان را جلبک زدایی کنید اما استفاد از این مواد، خود نوعی ریسک است چرا که ممکن است برخی از این مواد برای شما، ماهی هایتان و حتی محیط زیست، خطرناک باشند. همچنین دستور استفاده از این مواد گاهی سخت و پیچیده و خود این مواد هم گرانقیمت هستند.





    اما شاید بهترین روش، کم کردن نور تانک و نیز غذای در دسترس جلبک ها باشد.

    کم کردن شدت نور:

    اگر شما تنگ ماهی دارید، آن را از منبع نور مثل پنجره ای که نور مستقیم از آن به داخل می تابد، دور کنید.
    اگر آکواریوم دارید، تا حد امکان چراغ آن را خاموش نگهدارید. حتی اگر تانک شما در کنار پنجره ای قرار دارد که نور مستقیم به آن می تابد، تانک را جابجا کنید. اگر جابجا کردن تانک مشکل است، قسمت هایی را که نور به آن تابيده می شود با فویل آلومینیومی بپوشانید.
    اگر شما صاحب حوضچه یا استخری هستید باید آن را سرپوشیده کنید تا نور خورشید به آن نتابد.





    کم کردن غذای در دسترس جلبک ها:

    جلبک برای رشدش به غذا نیاز دارد. ماهی شما غذا می خورد و به همین دلیل دفعیاتی دارد که این دفعیات، غذای جلبک هاست. پس با تعویض روزانه آب، از غذایی که در دسترس جلبک هاست، کم کنید. با این کار شما به جلبک ها گرسنگی می دهید و کم کم متوجه خواهید شد که آنها در حال ناپدید شدن هستند.



    ___________________

    یاد ایامی ....

  3. #3
    کاربرفعال

    محل سکونت
    مشهد <محمدرضا>
    نوع حیوان خانگی
    مایی
    تاریخ عضویت
    Sep 2014
    شماره عضویت
    16545
    سلام
    دوستان چند هفته ای هست که جلبک های قهوه ای دارن تو اک من قوغا میکنن و خیلی زیاد شدن (سیستم نور : یه پرژکتور smd هستش و نوارهای smd برای نور ابی )
    حالا این جلبک های قهوه ای مضر هستن یا نه ؟
    مشکل از کجاست نور مشکل داره چون حتی روی شن ها هم داره قهوه ای میشه

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تبلیغات متنی : کیف لپ تاپ