سلام.هدف از ایجاد این پست جدید،تبادل اطلاعات،اشتراک تجربیات، کمک در بهبود کیفیت کرم های پرورشی و در نهایت بالابردن سلامت و کیفیت ماهیا های شماست
میدونیم که این کرم در محیطهای گوناگونی پرورش داده میشه...اما بنا به حساسیت ماهی های زینتی باید محیطهایی انتخاب بشن که علاوه بر اینکه شرایط و نیازهای تغذیه ای کرم رو فراهم بکنه،بلکه سلامت ماهی ها رو هم به خطر نیندازه و ما شاهاد این صحنه نباشیم
خب در حال حاضر برای پرورش کرمها از کودهای اسبی-گاوی-خرگوش(به میزان کمتر) استفاده میشه و علت اون عدم توانایی این حیوانات تو هضم کامل سلولز هست و مدفوع غنی!دارند...(بچه ها تجربی حرف منو میفهمن!)به هر حال بنا به دلایلی این محیط کشت برای ماهیای زینتی استفاده نمیشه.احتمال انتقال بیماری های انگلی و باکتریایی و شاید ویروسی وجود داره و ما اصلا دوست نداریم این اتفاق بیفته.برا نیل به این مهم! میخواییم محیطهایی رو امتحان کنیم که هم سالم باشه هم مغذی باشه.البته سلامت در اولویت ماست و هرچی محیط ی تر باشه کرم ها باریک تر و کوچکتر خواهند شد و طبیعتا نیاز به خورد کردنشون برای تغذیه ماهیا کمتر خواهد بود و در کل مطلوب تره!
خب مطلب زیاده تو این مورد،محیطهای پیشنهادی مناسب ماهی ایناست:خاک اره،کاغذ باطله(غیر گلاسه و روکش دارو رنگی)روزنامه،برگ خشک شده،چمن زده شده،ریشه و ساقه سبزی جات،پوست میوه ها به جز سیب زمینی و مرکبات،تفاله میوه ها مثل تفاله هویج بعد اب گیری (به جز مرکبات و سیب و هرچی میوه ترش و تلخه)،خاکبرگ+سبوس گندم و چاودار یا کاه خرد شده و ... هست.
تجربه های خود من:
اولا من از خاکبرگ استفاده کردم و ساقه های سبزی خوردن رو خورد کردم و اضافه کردم.بسیار سریع مصرف شد در عرض 3 روز.حالا چقدر غذا میدیم؟یه نکته رو بگم:
هر کرم روزانه اندازه نصف وزن بدنش غذا لازم داره.پس شما نیم کیلو کرم داری ؟باید 250 گرم روزانه بشون غذا بدین.
خب کرم ها همون رنگ صورتی موندن.3 روز بعدش پوست موز خورد شده رو هم اضافه کردم به سبزیجات خورد شده و کرمها زرد شدند!!!بله!
تو فروم های خارجی کرما رو تو خاک اره+کاغذ خرد شده باطله+کمی ماسه(برای اسیاب غذا توسط کردم) میذارن.1 روز قبل تغذیه ماهیا پودر اسپیرولینا میزنن بشون تا بخورن!!!: بعدش میدن دیسکوساشون!و این نتیجه خیلی خوبی داشته!من موز رو تست کردم و رنگشون زرد شد!خب حالا میخوام تفاله هویج رو تست کتنم.حیف فلفل قرمز نمیشه داد!شاید فلفل دلمه ای قرمز رو تست کردم بعدا.
راستی تفاله چای و قهوه رو هم هموراه نگه دارید به خصوص قهوه.چون محیط کشت رو خیلی غنی میکنه(به خاطر نیتروژن بالای قهوه )
بهتره عمق محیط کشت بیشتر از 20 سانت نشه تا هوا بره و بیاد تو خاک.از سبد میوه استفاده کنید و زیرش رو 1 گونی بندازید تا هوا مبادله بشه از کف هم.پلاستیک نندازید کف صندوق کشت.رطوبت محیط هم 30-35% کافیه.2 بار روازنه اب رو رو خاک بپاشید(نریزید ابو تو خاک همینطوری!بپاشید تا قطره ای بره تو خاک مثل ابپاش).
صبح و عصر بهترین زمان اب دهی هست و مبادا محیطو غرقاب کنید.دمای پرورش هم تو حال ایده ال 15-25 درجست اما از 10 درجه تا 35 درجه هم میشه پرورش داد و مشکلی نداره.کرمها دوست دارن از لایه سطحی تغذیه کنن و بهترع غذا در لایه های فوقانی زیر 2-3 سانت خاک دفن بشه.توجه کنید باید ذرات غذایی رو تا 0.5 سانت خورد کنید.هرچی خرد تر بهتر.اگه درشت خورد کنید جدا نمیخورند غذاها رو و خاکو خراب میکنن.بازم تاکید میکنم عمق محیط بیش از 20 سانت نشه..
1 نکته مهم هم موند:
هر هفته برا بالا بردن پی اچ محیط(که مطلوبه برا کرما)4-5 تا پوست تخم مرغو پور کنید و قاطی خاکتون کنید که محیط اسیدی ناشی از تجزیه مواد غذایی رو بافر کنه و اونو قلیایی کنه.
توجه کنید موادی که پر کربوهیداراتن مثل سیب زمینی یا پر از قندن مثل تفاله هویج رو باید به طور خاص بدید.البته سیب زمینی به خاطر کپک ترجیه داده نمیشود،اما مثلا اگه خواستید تفاله هویج بدید،1 بار تو اب بزنیدش و بعدش ابشو بچلونید و اضافه کنید به محیط چون قند که وارد محیط بشه به سرعت تخمیر میشه و کرما رو با مشکل مواجه میکنه.
من امروز هویج استفاده کردم که نتایجو به خدمتتون به زودی خواهم رساند.عکس کرمها رو هم میگذارم تا ببینید.
این کرمهایین که بیشتر سبزی خوردن و تقریبا صورتیند اما کرمهای موزی !!!اینان که همش 1 وعده پوست موز خوردن.