مقدمه ی مترجم :
با سلام خدمت دوستان باید به چند نکته درخصوص این ترجمه اشاره کنم تا در موقع خوندن دچار مشکل و ابهام نشوید:
در این متن برای برگردان کلمه corn snake از کلمه ی «مار ذرت» استفاده شده است.
همچنین برای برگردان کلمه ی rat snake از خود همین کلمه و همچنین در مواردی از «مار رات» استفاده شده است.
دلیل این کار این بوده که کلمه ی rat به معنی موش صحرایی است و من فکر کردم که شاید اسم «مار موش» یا «موش مار» ممکن است ظاهر یک جونده را در ذهن تداعی کند، بنابراین به این شکل ترجمه نکردم.
درصورتی که از نظر حرفه ای این کلمه اشتباه است از همه ی خوانندگان عزیز عذر میخواهم و درخواست میکنم اگر نام صحیح این حیوان را به زبان فارسی میدانید اطلاع دهید تا تصحیح شود.
همچنین تا حد امکان سعی بر این بوده که از ترجمه کردن کلمات تخصصی و پزشکی مانند اکوپارازیت خودداری شود.
با تشکر
محمد مسعود کشوری
مار ذرت یا مار رات ؟ کدام یک ؟
مارهای corn snake و rat Snake هر دو متعلق به گروه elaphe هستند، مارهای ذرت (غله) به زیر گروهی به نام elaphe guttata تعلق دارند ولی بیشتر مارهای rat snake به زیر گروه elaphe obsolete تعلق دارند. میتوانید لیست کاملی از مارهای elaphe را ببینید (در صورت نیاز به بنده اطلاع دهید تا لیست و مطالب را ترجمه کنم)
لغت لاتین guttata به معنی خال دار یا نقطه دار است، اما این تعریف شامل هر دوگونه ی corn snake و rat snake میشود:
در بیشتر این گونه ها، پوست به نوعی است که الگوی روی بدن آنها حالت خالدار یا نقطه دار دارد. بعضی از مردم با دیدن این طرح ها به یاد انبار ذرت میافتند. تئوری دیگر این است که مارهای ذرت نام خود را از مهاجرین اولیه ی اروپایی گرفته اند. آنها همیشه این مارها را در مزارع یا در انبار ذرت خود می یافتند و فکر میکردند که این مارها از ذرت تغذیه میکنند! درواقع مارهای ذرت در طول تاریخ و حتی امروزی کمک زیادی به مزرعه داران کرده اند. به این ترتیب که با خوردن جوندگان، جمعیت آنها را تعدیل میکنند.
در اینجا میتوان به دو زیرگونه ی مارهای ذرت یعنی guttata و meahllmorum اشاره کرد.
اطلاعات لازم برای مراقبت از مارهای ذرت در زیر آمده است و همین مراقبت ها میتواند برای مارهای rat snake نیز انجام شود و درواقع میتوان در تمام این متن به جای کلمه ی corn snake از مارهای رات نام برد. البته با این تفاوت که مارهای rat snake از نظر اندازه، کمی بزرگتر هستند و نیاز به فضای بیشتر و طعمه ی بزرگتری دارند.
تصویر یک مار ذرت :
تصویر یک مار رات :
تاریخ طبیعی :
مارهای ذرت غالبا در جنگل های پر شاخ و برگ و جنگل های کاج و تپه های سنگی و مناطق مزرعه ای یکپارچه ی آمریکا یافت میشوند. (آلاباما، آرکانزاس، کولورادوی غربی و مرکزی و جنوبی، دلاوار، فلوریدا، جورجیا، ایلینویز، کانزاس، کنتاکی، لوییزیانا، مریلند، می سی سی پی، میزوری، نبراسکای جنوبی، نیوجرسی، نیومکزیکو، کارولینای شمالی، اوکلاهوما، کارولینای جنوبی، تگزاس، یوتای شرقی و ویرجینیا)
همچنین گزارش هایی وجود داشته مبنی بر رویت این حیوانات در مکزیک (شی هوا هوا، کائوهویلا، دورانگوی شمالی، نو وولئون، تامائولیپاس) و همچنین در جزیره ی کایمن ها.
مارهای ذرت غالبا در شب یا در زمان طلوع و غروب خورشید فعال میشوند. آنها حیواناتی هستند که کاملا در سطح زمین زندگی میکنند و تا حدی به مناطق سایه دار علاقه دارند. برخلاف دیگر اعضای خانواده ی elaphe که در غذایی خود همه چیز از جمله ماهی و قورباغه و جوندگان و پستانداران را قرار میدهند، غذایی خاصی دارند و فقط از مهره داران و بی مهرگان کوچک تغذیه میکنند. (مانند ملخ) مارهای ذرت روی تخم های خود میخوابند و در سن دو سالگی آماده ی جفتگیری میشوند.
ادامه دارد ...
مترجم : محمد مسعود کشوری
منبع : anapsid.org