شستن ماسه مثل شستن برنج میمونه.مقداری از ماسه رو در یک سطل بریزید بعد اب رو با فشار بریزید داهل سطل.وقتی سطل پر شد اشغال های موجود روی اب میان وشن ته نشین میشه و شما راحت اب سطل رو خالی کنیدوچند بار این کارو انچام بدین شین تمیز میشه.نیازی نیست شین رو در این جوش بحوشانید.ولی اگه دوست دارین موردی نداره.من خودم این کارو انجام دادم
دوست عزیز تجربه ی بنده فقط در مورد تکثیر دلقک هست و متاسفانه در مورد تکثیر مابقی ماهیها تجربه ای ندارم ولی کم و بیش یکم اطلاعات در مورد تکثیرشون دارم. طبق مطالبی که تا الان مطالعه کردم ماهیهایی که توی آکواریوم قابلیت تکثیر شدن را دارن دلقک ها، دمسل ها، کاردینال ها، دتی بک ها و اسبهای دریایی هستند اما توی چند مورد هم تکثیر هاگ ها، ماندارین، کرومیس ها، آنتیاس ها و گابی ها گزارش شده ولی چیزی که من تا الان هیچ جا نشنیدم تکثیر جراح ها، پروانه ها، خفاش ها، خروس ها، ماشه ماهیان و راس ها بوده به صورت کلی چیزی که من فهمیدیم اینه که مهمترین فاکتور واسه اینکه ماهیها اقدام به تخم ریزی بکنن وجود فضای کافی هست یعنی اگر فضا به اندازه کافی موجود باشه احتمال اینکه همه ماهیها اقدام به تخم ریزی بکنن هست ولی بزرگ کردن لاروها کاملا یک مساله جداگانه هست که به نظر بسیار سخت میرسه، تا حدی که تنها ماهیی که در حد تجاری تکثیر میشه دلقکه و مابقی بیشتر به صورت تصادفی بوده. خود من هم یک تجربه ناموفق داشتم که در حدود 11-10 ماه پیش یک جفت بلنی خزه خوار توی صیدمون بود و شکم ماهی ماده اینقدر بزرگ بود که من اول فکر کردم مریضه و شکمش آب آورده اما بعد از 2 روز تعداد خیلی زیادی تخم گوشه آکواریوم گذاشت و جالب این بود که مثل خانواده سیچلایدها از تخمهاش مراقبت میکرد و حدود 20 روز طول کشید تا تخم ها تبدیل به لارو شدن. ساعت حدود 10 شب بود که من متوجه هچ شدن تخم ها شدم ولی چون آخر وقت بود و میخواستم مغازه را تعطیل کنم دیگه بیخیال شدم و رفتم یعنی با خودم گفتم صبح که اومدم یک کاری واسشون میکنم و تا قبل از تعطیل کردن مغازه تقریبا 60-50 تایی لارو از تخم بیرون اومده بود اما صبح وقتی مغازه را باز کردم دیدم هیچ اثری نه از تخم هست نه از لارو و هرچقدر هم فکر کردم نفهمیدم چه اتفاقی واسشون افتاده توی تانک هم هیچ تزئینات، ماسه و لایوراکی نبود و ماهی هم فقط نر و ماده مولد توی تانک بود که بعید میدونم اونها خورده باشنشون چون توی مدتی که تخم ها هنوز هچ نشده بودن هر دو بشدت از تخم ها مراقبت میکردن.
در کل منظورم از این حرفها این بود که هنوز اطلاعات موجود در زمینه تکثیر ماهی های آب شور خیلی کم و ناقص هست و به نظر من آدم نباید به این تکثیر های اتفاقی خیلی امیدوار باشه و بهتره که به عنوان یک تنوع و تفریح بهش نگاه کنه نه اینکه بخواهد وقت زیادی واسه این کار صرف کنه چون احتمال به نتیجه رسیدن تلاشهایی که میشه خیلی خیلی کم هست.
اما به هر حال اگر شما خیلی علاقه دارین یه سری به این دو تا سایت بزنین چون اطلاعات بسیار عالیی توی همه زمینه ها دارن و تا حالا هر وقت من نیاز به چیزی داشتم که هیچ جا در موردش چیزی نبوده توی این دو تا سایت اطلاعات بسیار خوبی پیدا کردم.
advancedaquarist.com
reefkeeping.com
راستی اگر موفقیتی در این زمینه کسب کردین لطف کنین و ما را هم مطلع کنید!
در حال حاضر 4 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 4 مهمان ها)