بله دوست گرامی هنوزم میگم روش برلین اسکیمر قوی+لایوراک به نسبتی که تو روش هست و هیچ ربطی به dsb یا بستر شنی نداره،بله دو روش کاملا جدا هستن که گاها با هم تلفیق میشن برای کارایی بهتر اما این دلیل نمیشه که ما بگیم روش برلین همون بستر عمیق شنی هست(البته شما هم تو این پست برخلاف پست اول که گفتین برلین همون بستر عمیق شنیه اشاره کردین که مکمل یکدیگر هستن)
شما اگه مطلبی که براتون گذاشتم مطالعه میکردین راجب برلین توضیح داده و اگه راجب بستر عمیق شنی هم سرچ کنید دراول متن اومده که بستر عمیق شنی یه متد جدا هست که گاها در کنار روش برلین اجرا میشه
در رابطه با سوالتون هم:
لایو راک به دلیل جنس و تخلخلی که داره بهترین مکان برای رشد باکتری هایی هست که وظیفه تبدیل امونیاک به نیترات رو دارند و این باکتریها اکثرا روی سطوح لایوراک تشکیل میشن برای همین میزان مشخصی لایوراک نسبت به حجم نیاز هست به علاوه اینکه اسکیمر قوی تمام مواد ارگانیک رو قبل از تبدیل شدن به آمونیاک و وارد شدن به چرخه حذف میکنه که این خودش کمک بسیاری به پایین موندن نیترات میکنه و سیفون منظم هفتگی گاز نیتروژن حاصل از فعالیت باکتری ها رو خارج میکنه که این عوامل یه شرایط استیبل رو به وجود میاره
اما در رابطه با جمله لطفا ارجاع ندین خدمتتون عرض کنم ارجاع دادن برای کسی هست که به مطلبی مسلط نباشه و بخواد از زیرش در بره که خدارو شکر شامل حال من نمیشه و من هم شمارو ارجاع ندادم فقط متنی با رفرنس معتبر براتون قرار دادم که اگه حرف من که یک تازه وارد هستم و اطلاعات کمی دارم نسبت به باقی دوستان قبول ندارید اون متن با رفرنسش براتون جا بندازه موضوع رو
فکر میکنم این بحث و این متدها یه چیز بدیهی و پیش پا افتاده هستن و بیشتر از این ادامه بدیم لوس میشه
شادکام و سربلند باشید![]()