سلام
حدود 3 ماه شاید هم بیشتر است که تمام ماهی های آکواریم 72 لیتری من دارن با بیماری انگل روده ای سر میکنند.
مدفوع سفید دراز کشدار و حباب دار رو همه دارن. دو تا ماهی گلد فیش دارم و دو تا هم پروکسیموس چند تا هم از این کوچولوها. پروکسیموس ها چند هفته هست که غذا نمیخورند و گوشه گیرند ولی گلد فیش ها هنوز غذا میخورند و جنب و جوش دارند. اما یکدفعه دیروز دیدم که یکی از گلدفیش ها کل بدنش سیاه شده !!! و خیلی ناراحتم، چون گلد فیش ها رو خیلی دوست دارم.
درمان هایی که انجام دادم :
در مان رو از حدود یکی دو ماه پیش شروع کردم. دمای آب رو بردو روی 33 درجه و نمک به مقدار لازم اضافه کردم. اول چند دوره از مترونیدازول استفاده میکردم، هم توی آبشون هم میدادم بخورن ولی هیچ فایده نکرد. یکی از پروکسیموس ها رو توی حمام غلیظ مترونیدازول بردم خوب که نشد یکم از دمش هم خورده شد ! بعدش از قرص JBL Spirohexol سه دوره استفاده کردم (دوره های سه روزه و بعدش سیفون 80 درصد) ولی فایده نکرد. بعدش از Sera Flagellol استفاده کردم دو دوره مثل قبل بازم خوب نشدن.
دیدم خوب نشدن رفتم سراغ Praziquantel. یک دوره Praziquantel بهشون دادم که روز سوم اومدم سیفون کنم دیدم گلد فیش سیاه شده ! آبو سیفون سنگین کردم نمکو زیاد کردم یکمی Tetra GoldMed زدم. چند روزیه زیاد مدفوع سفید نمیبینم (ولی هنوز هست) اما پروکسیموس ها رو به موت هستن هیچی نمیخورن و گلد فیش هه که سیاه شده ! توی طول این دو ماه بعضی وقتا هم کمی Sera Omnipur استفاده میکردم.
کلی خرج کردم. واقعاً خسته شدم هر کاری میکنم چرا اینا خوب نمیشن ؟!؟!
3 تا هم عکس گذاشتم. اساتید لطفاً کمک کنید.
![]()