اراک - ایرنا - سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری اراک گفت: 2 قلاده بچه شیر نژاد آفریقایی در باغ وحش اراک متولد شدند.
مرادعلی عباسی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: وضعیت عمومی بچه شیرها مطلوب است و از شیر مادر تغذیه می کنند.
وی بیان کرد: پس از بهسازی و ساخت زیستگاه مناسب و طبیعی برای شیرهای پارک وحش اراک، بستر زاد و ولد این گونه کمیاب فراهم شد.
سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری اراک ادامه داد: هم اینک 2 قلاده شیر متولد شده در قفسی جداگانه در کنار مادر و زیر نظر متخصص حیوانات نگهداری می شوند.
مدیر پارک وحش اراک نیز در سخنانی گفت: مدت زمان بارداری شیر 110 روز است و توله شیرهای متولد شده باید حداقل 11ماه از شیر مادر تغذیه کنند.
رضا صیاد حق شمار بیان کرد: شیر آفریقایی از گونه های کمیاب است اما هنوز در معرض خطر انقراض قرار ندارد.
اول مردادماه امسال نیز گونه در معرض انقراض گوزن زرد ایرانی در باغ وحش اراک زایمان کرد که وضعیت این گونه کمیاب نیز مطلوب گزارش شده است.
ماده شیر آفریقایی پارک وحش اراک برای دومین بار است که زایمان می کند و زایمان اول این حیوان در پنجم خرداد ماه سال 93 بوده که بچه این شیر در سن 2 سال و 2 ماهگی به دلیل بیماری عفونت تلف شد.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون 363 گونه جانوری شامل 53گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 17گونه آبزی و یکهزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه ها و پناهگاه های حیات وحش کشور محسوب می شوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل 2 منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، دو پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکارممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده 70 قله اراک دارای حدود 97 هزار هکتار وسعت و اولوند خمین هشت هزار و 600 هکتار است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
باغ وحش اراک به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری استان مرکزی در حاشیه جنوب شرقی شهر اراک واقع در فضایی به وسعت 32 هکتار ایجاد شده است.
در این پارک وحش 45 گونه جانوری از جمله شیر، قوچ و میش، بز وحشی، مرال (گاو کوهی)، گوزن زرد، عقاب طلایی، خرس قهوهای، اسب، جغد شاخدار، غاز وحشی، مرغ لهستانی، کبک و قرقاول، شتر دو کوهان، درنا و مرغ دریایی، سارگپه، شتر مرغ، گوزن زرد ایرانی، سگ تازی، سگ پودل، گرگ، کبوتر، آکواریوم ماهی، گراز، خوک، شغال، گربه وحشی، طاووس، خرگوش، بوقلمون، مرغ شاخدار، کفتار، میمون رزوس، رودک (گورکن) و شاه بوف نگهداری می شود.