در این بخش به بحث و تبادل نظر و شناسایی انواع بیماریها و روشهای درمان آنها در ماهیان آب شور می پردازیم
در این بخش به بحث و تبادل نظر و شناسایی انواع بیماریها و روشهای درمان آنها در ماهیان آب شور می پردازیم
قسمت اولتشخیص یک بیماری یعنی اینکه رخدادهای غیر طبیعی در فعالیتهای فیزیولوژیک ماهی را درک کرده وبه تعیین هویت علل بروز بیماری بپردازیم.تشخیص دقیق بیماری ماهیان که خونسرد بوده و در آب زندگی میکنند نیاز به درکی مناسب از بیولوژی و اکولوژی آنها دارد.
بیماریها و مسمومیتها از خطرات بالقوه و تهدید کننده نگهداری ماهی است.
زمینه اصلی یک همه گیری در ماهیان را عدم تعادل میان ماهی ،عوامل بیماریزا و شرایط محیطی میدانند.
روند تحمیل استرس به ماهیان،کاهش و تضعیف سیستمهای ایمنی آنها و بروز آلودگی و سپس بیماری و تلفات ، با استمرار پارامترهای استرس زا ادامه می یابد.از اینرو برای تشخیص دقیق یک بیماری ابتدا باید به عاملهای استرس زا در ماهیان توجه کرد.
ار آنجائیکه گوناگونی بیشتری در محیط آب نسبت به هوا از نقطه نظر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی وجود دارد،تغییرات این فاکتورها خصوصا اگر ناگهانی باشد ، یا بالاتر از آستانه تحمل ماهی باشد منجر به تحمیل استرس به ماهی و کاهش مقاومت آن در برابر عوامل غیر عفونی و عفونی محیط آب خواهد شد.
بنابر این وقوع یک بیماری در ماهی روند پیچیده ای دارد و فراتر از یک برخورد ساده مثلا میان یک میزبان و انگل است.در این میان قبل از هر چیز حساسیت میزبان ،حدت عامل بیماریزا و عوامل محیطی مورد توجه قرار میگیرد.
شرایط نامطلوب (درجه حرارت ،تراکم و ...)عوامل اولیه ای هستند که مقاوت ماهی را در برابر بیماریها کاهش داده و رشد و بیماریزایی میکروبها را افزایش میدهند.
بنابر این برای اینکه بتوانیم به خوبی از ماهیانمان نگهداری کنیم باید نسبت به شرایط زیستی مناسب آنها اطلاع کافی داشته باشیم و آنرا فراهم کنیم و از طرفی بدانیم چه فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی در تانک ما وجود دارند و از کم و کیف آنها و چگونگی عملکردشان اطلاع حاصل کنیم و نسبت به مدیریت بهداشتی و پیشگیری و درصورت نیاز درمان بیماریهای متداول ماهیانمان نیز به شناختی درست دست یابیم.
منبع : تشخیص ، پیشگیری و درمان بیماریها و مسمومیتهای ماهی : مصطفی شریف روحانی
ادامه دارد
موفق و موید باشید![]()
ویرایش توسط kwsr_info : 25th April 2010 در ساعت 08:49 AM
قسمت دومبیماریها و مسمومیتها از خطرات بالقوه و تهدید کننده نگهداری ماهی است.
بيماريهاي ماهيان آكواريومي را مي توان به چهار قسمت تقسيم كرد:
1-بيماري هايي كه دراثر حالات عصبي بوجود مي آيند.
2-بيماريهايي كه در اثر كمبود يا فقر مواد غذايي و كمبود ويتامينها و املاح معدني بوجود مي آيند.
3-بيماريهاي عفوني ، باكتريايي و ويروسي كه بيشتر درداخل بدن ماهي شكل مي گيرند.
4-بيماريهاي انگلي داخل و خارج بدن .
بيماريهاي عصبي مي توانند به علل زير ايجاد شوند:
1-تغييرات سريع درجه حرارت آب.
2-تغييرات سريع PH آب .
3-تغييرات سريع DH آب.
4-تحريكات عصبي و ايجاد شوك و استرس.
5-ضربه زدن به آكواريوم و ايجاد ترس و هراس در ماهيها.
6-خاموش و روشن كردن روشنايي آكواريوم كه باعث ايجاد ناراحتيهاي عصبي مي شوند.
پيشگيري از حالات عصبي در ماهيها:
1-هرگز به آكواريوم ضربه نزنيد.
2-هرگز روشنايي آكواريوم را در شب خاموش و روشن نكنيد. هنگاميكه در شب آنرا خاموش مي كنيد تا فردا صبح كه هوا روشن مي شود آنرا روشن نكنيد.
3-هر عملي كه در داخل آكواريوم انجام مي دهيد به آرامي و باملايمت باشد. بطوري كه ماهيها را به وحشت و هراس نياندازد و هراسان نشوند تا ماهيها مجبور نشوند باسرعت در سطح و كف آب شنا كنند و گاهي هم در اثر همين حالات به بيرون از آكواريم بپرند.
4-اگر تصصيم داريد آب آكواريوم را سیفون كنيد در دفعات و مقدار کم این کار را انجام دهید.
چنانچه ماهيها به هر دليلي دچار اينگونه بيماريها شوند، تغييرات و حركات عجيبي از خود نشان خواهند داد. ماهيها در مواقع ترس و اضطراب و احساس خطر خيلي زود براي متوجه ساختن بقيه همنوعان خود ماده اي هشدار دهنده از بدن خود ترشح مي كنند و ماهيها با احساس چنين حالتي متوجه خطر خواهند شد و سعي مي كنند در جايي مخفي شوند و يا از آن محيط دور شوند. چون محيط آكواريوم بسته است . ماهيها خودشان را به اينطرف و آنطرف مي زنند.
در اين صورت بنظر مي رسد تنها راه براي درمان كليه بيماريهاي عصبي بدين ترتيب باشد:
1-اكسيژن آب آكواريم زياد شود.
2-حداقل قسمتي از آب آكواريم با آب مناسب و آماده تعويض شود.
مسئله مهم ديگري كه منجر به بيماري ماهيها مي شود و اغلب باعث تلفات ماهيها مي شود سوء تغذيه است. سوء تغذيه به كمبود مواد غذايي و ويتامينها گفته مي شود يا به بيان ديگر سوء تغذيه را تغذيه نامتعادل يا تغذيه بيش از حد مي گويند كه بر حسب شرايط آكواريوم گاهي به تلفات گروهي منجر مي شود و با بيماريهاي واگيردار اشتباه مي شود. علت بوجود آمدن چنين حالاتي اغلب كمبود مواد غذايي و ويتامينها و نرسيدن املاح معدني به بدن ماهي ها به اندازه نيازشان مي باشد. اكثر آكواريوم داران به ماهيهايشان فقط يك يا بعضاً دو نوع غذا مي دهند كه بيشتر غذاهاي خشك بصورت بسته بندي كه در بازار عرضه مي شوند را تهيه و به آنها مي دهند. بعد از مدتي كه مي گذرد، ماهيها اشتهاي خود را از دست مي دهند و فعاليت آنها كم و گاهي هم منجر به تلفات آنها مي شود . علت آن همان كمبود انواع ويتامينها ، پروتئين ها و املاح معدني خواهد بود. در طبيعت ماهيها همه چيز را مي توانند بخورند. يعني از تمام موجودات زنده طبيعي گياهي و جانوري حتي ريشه و ساقه گياهان پوسيده تغذيه مي كنند و در نتيجه تمامي نيازهاي بدنشان تأمين خواهد شد و در آكواريوم تنها غذاهاي بسته بندي خشك كفايت نيازهاي آنها را نمي دهد. بنابراين بايد قبل از ايجاد چنين مشكلي براي ماهيها غذاهاي مناسب و مقوي در نظر گرفت و در اختيار آنها قرار داد.
طريقه پيشگيري از بروز بيماري هايي كه در اثر كمبود يا فقط مواد غذايي و كمبود ويتامينها و املاح معدني بوجود مي آيد عبارتند از :
اولاً بهتر است در روز دو نوبت به ماهيها غذا بدهيد . بطوريكه غذايي كه برايشان مي ريزيد در مدت كمتر از پنج دقيقه تمام و كمال استفاده شود . چنانچه بيشتر از حد معمول و اضافه تر غذا بريزيد در كف آكواريوم در لابلاي ماسه ها باعث ايجاد آلودگي و فساد آب آكواريوم خواهد شد. در انتخاب نوع غذا توجه داشته باشيد حدالامكان تمام نيازها در فرمول غذايي باشد. بهترين روش كه مي تواند نتيجه خيلي خوبي داشته باشد اين است كه حداقل در هفته دو نوبت از انواع غذاهاي زنده استفاده كنيد. انواع غذاهاي زنده را مي توانيد در طبيعت از آبگيرها و محل هايي كه تجمع آب وجود دارد صيد كنيد و بعد از ضد عفوني كردن در اختيار ماهي ها قرار دهيد. آبزيان كوچك كه مورد علاقه ماهيها است. اندازه غذاهاي زنده بايد كوچكتر از دهان ماهي ها باشد تا ماهيها بتوانند براحتي آنها را طعمه كنند و بخورند. چنانچه امكان تهيه هيچكدام از انواع غذاهاي زنده طبيعي را نداريد مي توانيد از فروشگاه هاي آكواريوم تخم ميگوي نمكي (Sera) تهيه و آنها را به روش صحيح تبديل به نوزاد ميگو نمائيد و بعد در اختيار ماهي ها قرار دهيد.
در صورتيكه به هر دليلي نمي توانيد از غذاهاي زنده براي ماهيها استفاده كنيد حداقل بايد يك غذاي مقوي و سرشار از پروتئين و ويتامين تهيه كنيد و در كنار انواع غذاهاي ديگر بصورت متنوع در اختيار آنها قرار دهيد.
ادامه دارد
موفق و موید باشید![]()
قسمت سوم
بیماریها و مسمومیتها از خطرات بالقوه و تهدید کننده نگهداری ماهی است.
مسئله مهم ديگري كه منجر به بيماري ماهيها مي شود و اغلب باعث تلفات ماهيها مي شود سوء تغذيه است. سوء تغذيه به كمبود مواد غذايي و ويتامينها گفته مي شود يا به بيان ديگر سوء تغذيه را تغذيه نامتعادل يا تغذيه بيش از حد مي گويند كه بر حسب شرايط آكواريم گاهي به تلفات گروهي منجر مي شود و با بيماريهاي واگيردار اشتباه مي شود. علت بوجود آمدن چنين حالاتي اغلب كمبود مواد غذايي و ويتامينها و نرسيدن املاح معدني به بدن ماهي ها به اندازه نيازشان مي باشد. اكثر آكواريم داران به ماهيهايشان فقط يك يا بعضاً دو نوع غذا مي دهند كه بيشتر غذاهاي خشك بصورت بسته بندي كه در بازار عرضه مي شوند را تهيه و به آنها مي دهند. بعد از مدتي كه مي گذرد، ماهيها اشتهاي خود را از دست مي دهند و فعاليت آنها كم و گاهي هم منجر به تلفات آنها مي شود . علت آن همان كمبود انواع ويتامينها ، پروتئين ها و املاح معدني خواهد بود. در طبيعت ماهيها همه چيز را مي توانند بخورند. يعني از تمام موجودات زنده طبيعي گياهي و جانوري حتي ريشه وساقه گياهان پوسيده تغذيه مي كنند و در نتيجه تمامي نيازهاي بدنشان تأمين خواهد شد و در آكواريم تنها غذاهاي بسته بندي خشك كفايت نيازهاي آنها را نمي دهد. بنابراين بايد قبل از ايجاد چنين مشكلي براي ماهيها غذاهاي مناسب و مقوي در نظر گرفت و در اختيار آنها قرار داد.
طريقه پيشگيري از بروز بيماري هايي كه در اثر كمبود يا فقط مواد غذايي و كمبود ويتامينها و املاح معدني بوجود مي آيد عبارتند از :
اولاً بهتر است در روز دو نوبت به ماهيها غذا بدهيد . بطوريكه غذايي كه برايشان مي ريزيد در مدت كمتر از پنج دقيقه تمام و كمال استفاده شود . چنانچه بيشتر از حد معمول و اضافه تر غذا بريزيد در كف آكواريوم در لابلاي ماسه ها باعث ايجاد آلودگي و فساد آب آكواريوم خواهد شد. در انتخاب نوع غذا توجه داشته باشيد حدالامكان تمام نيازها در فرمول غذايي باشد. بهترين روش كه مي تواند نتيجه خيلي خوبي داشته باشد اين است كه حداقل در هفته دو نوبت از انواع غذاهاي زنده استفاده كنيد. انواع غذاهاي زنده را مي توانيد در طبيعت از آبگيرها و محلهايي كه تجمع آب وجود دارد صيد كنيد و بعد از ضد عفوني كردن در اختيار ماهي ها قرار دهيد. آبزيان كوچك كه مورد علاقه ماهيها است. اندازه غذاهاي زنده بايد كوچكتر از دهان ماهي ها باشد تا ماهيها بتوانند براحتي آنها را طعمه كنند و بخورند. چنانچه امكان تهيه هيچكدام از انواع غذاهاي زنده طبيعي را نداريد مي توانيد از فروشگاه هاي آكواريم تخم ميگوي نمكي (آرتمیا) تهيه و آنها را به روش صحيح تبديل به نوزاد ميگو نمائيد و بعد در اختيار ماهي ها قرار دهيد.
در صورتيكه به هر دليلي نمي توانيد از غذاهاي زنده براي ماهيها استفاده كنيد حداقل بايد يك غذاي مقوي و سرشار از پروتئين و ويتامين تهيه كنيد و در كنار انواع غذاهاي ديگر بصورت متنوع در اختيار آنها قرار دهيد. مثلا از میگو های بازاری به صورت رنده یا چرخ شده به اضافه مولتی ویتامین
ادامه دارد
موفق و موید باشید![]()
ویرایش توسط kwsr_info : 29th June 2010 در ساعت 11:32 AM
سلام
بلوتانگ من سفیدک زده و یکی از چشماش کدر شده
خیلی هم خوب غذا میخورد و الان هم غذا خوره
چندتا دیگه از ماهی ها هم خودشون رو میکشن به سنگها و شن کف
امروز همه ی ماهی ها رو گرفتم بردم حمام (اب شیرین) خوب شستمشون . اینجورها هم که میگن تاثیر نداره
بازم بلوتانگ سفیدک داره . یلوتانگ هم هنوز خودشو میماله درودیوار
دیگه اعصاب گرفتنشون رو ندارم فقط نیم ساعت دمبال بازی داشتیم عین فیلم هندی
دوست عزيز سفيدك بيماري هست كه با گذشت زمان خوب ميشه .آيا شما يو وي داريد؟
QUOTE=amir_pumpit;16690]سلام
بلوتانگ من سفیدک زده و یکی از چشماش کدر شده
خیلی هم خوب غذا میخورد و الان هم غذا خوره
چندتا دیگه از ماهی ها هم خودشون رو میکشن به سنگها و شن کف
امروز همه ی ماهی ها رو گرفتم بردم حمام (اب شیرین) خوب شستمشون . اینجورها هم که میگن تاثیر نداره
بازم بلوتانگ سفیدک داره . یلوتانگ هم هنوز خودشو میماله درودیوار
دیگه اعصاب گرفتنشون رو ندارم فقط نیم ساعت دمبال بازی داشتیم عین فیلم هندی[/QUOTE]
این تانک قرنطینه منه حجمشم 40لیتره
به نظرتون خوبه نمی خواد تغیری توش بدم؟فایل پیوست 868
سلام
یو وی ندارم
دما رو بردم رو 31 بهتر میشن اما بعد از اینکه دما عادی میشه دوباره برمیگرده
سوال اینجاست که با دما میشه خوبش کرد ؟ اگه میشه و ماهی ها تلف نمیشن چند روز کافیه؟
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)