۲۳ مهر ۱۳۹۶
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): دو روز قبل (جمعه ۹۶/۷/۲۱) حوالی ساعت ۱۱ یکی از صیادان ماهیان خاویاری حین سرکشی به تورهای ماهیگی در میانکاله متوجه گرفتار شدن یک فوک خزری در تور می شود.
دامپزشک مرکز درمانی تحقیقاتی – درمانی فوک خزری گفت: صیاد بلافاصله فوک را که در حال خفه شدن بود از زیر آب بیرون کشیده و پس از رها نمودن از بند تور به قایق خود منتقل می کند.
دکتر امیر شیرازی اظهار داشت: وی بلافاصله بوسیله قایق فوک خزری را به مرکز تحقیقاتی – درمانی فک خزری در جزیره آشوراده منتقل و به مرکز تحویل نمود.
خوشبختانه این فوک که به لحاظ جنسیت ماده و حدودا چهار ساله بود دچار آسیب جدی نشده و شرایط مناسبی داشت.
این فوک زیبا پس از یک روز تیمار و مراقبت و دریافت داروهای ضد انگل صبح روز گذشته در دریای خزر رهاسازی شد.
اگر صیادی که فوک را از تور تجات داد زقایقی دیرتر رسیده بود قطعا این فک در زیر آب خفه شده و از بین می رفت.
فوک ها در صورت گرفتار شدن در زیر آب حداکثر ۱۰ الی ۱۵ دقیقه می توانند زنده بمانند و پس از این زمان به دلیل کمبود اکسیژن خفه می شوند.
اغلب ماهیگیران می پندارند که فوک ها از ماهیان تجاری که منبع ارزشمند اقتصادی برای آنان هستند، تغذیه می کنند. به همین سبب به محض مشاهده فوک ها آنها را با ضربات پارو از بین می برند.
برگزاری چندین دوره آموزشی جهت افزایش آگاهی صیادان محلی نسبت به اهمیت گونه در معرض انقراض فوک خزری باعث شده است صیادان به ویژه صیادان استان گلستان به محض مشاهده فوک های گرفتار در تورهای ماهیگیری مراتب را به ادارات محیط زیست اطلاع داده و از آسیب رساندن به فوک ها خودداری کنند.
دکتر امیر شیرازی گفت: به درخواست صیادی که ناجی این فوک شده بود اسم آن را مارال گذاشتیم.
فیلم مربوط به رهاسازی این فوک زیبا در دریای خزر را در اینجا مشاهده کنید:
http://www.iew.ir/1396/07/23/55182