در نتیجه تحقیقات یک گروه جانورشناسی گونه نادری از خارپوستان در سواحل چابهار کشف و تحت عنوان Sculpsitechinus Iraniensis ثبت جهانی شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در نتیجه تحقیقات یک گروه جانورشناسی، گونه نادری از خارپوستان در سواحل دریای عمان کشف و ثبت جهانی شد.
این تیم تحقیقاتی متشکل از گیلان عطاران فریمان عضو هیئت علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، Paolo Stara از موزه جانورشناسی ایتالیا به سرپرستی یاسر فاطمی کارشناس ارشد زیست شناسی دریا، موفق به کشف گونهجدیدی از گروهی از خارپوستان موسوم به سکههای شنی (sand dollar) در سواحل چابهار شدند. گونهای که با توجه به خاستگاه آن به نام ایران (Sculpsitechinus Iraniensis) نامگذاری شد.
یاسر فاطمی سرپرست این تیم تحقیقاتی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اعلام این خبر میگوید: با وجود اینکه گونههای مختلف خارپوستان ایران بارها توسط محققان برجسته بینالمللی طی سال های گذشته و در موزه های تاریخ طبیعی لندن و دانمارک با تکنیکها و تجهیزات روز جهان مورد مطالعه قرار گرفتهاند کشف گونه جدیدی از این گروه جانوری همواره بسیار دشوار بود و این اولین بار است که گونه جدیدی از این خانواده در کل خلیج فارس و دریای مکران (عمان) به دنیای علم معرفی می شود.
وی ادامه میدهد: با توجه به زیبایی و جذابیت این گروه جانوری، جمعیت اندک آن در آبهای ساحلی کشورمان و همچنین اهمیت این گونه در اکوسیستم دریایی امید است سازمان حفاظت محیط زیست هر چه سریعتر نسبت به اجرای برنامه ی حفاظتی برای تنوع زیستی دریایی کشورمان و به خصوص خارپوستان اقدام نماید.این محقق یادآور میشود: نتایج حاصل از این تحقیق، به پاسداشت درس بزرگی که شهید هدایت الله طیب به همه دانشجویان ایران داده است، تقدیم به آستان مقدس آن شهید بزرگوار میشود. دانشجوی شهید هدایت الله طیب، متولد شهر سوق در استان کهگیلویه و بویراحمد است که در خلال جنگ تحمیلی، تحصیل در دانشگاه فلوریدای آمریکا را رها کرده و در عملیات فتح المبین در سال 1361 به فیض عظیم شهادت نائل آمد.